Skocz do zawartości
  • 0

Carska pieczęć ale jaka?

Navigator

Pytanie

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam,
Pod nogą orła literki tworzące napis - komand, tyle dałem rady odczytać. A może kolega zna rosyjski i przepisze napisy z pieczęci?
yasiooxx@wp.pl
Napisano
1 zrób fotę na maxa- max rozdzielczość i maks zbliżenie.
2. obetnij oki" bez treści pieczęci czyli tło...
3. odczytaj rozdzielczość wykadrowanej fotki...
4. jak za duża to skaluj do 600 pikseli proporcjonalnie"
5. jak bajty za duże to trochę jakości zdejmij (albo stopień kompresji zwiększ - w czasie zapisywania *.jpg).
Napisano

Odwróciłem foto może pieczątka będzie nieco bardziej czytelna,wydaje mi się że napisy są w języku polskim jeżeli pochodzi ona z przed Powstania 1863 było by to możliwe.Język polski był wówczas w Kongresówce używany na dokumentach urzędowych.

Napisano

Odwróciłem foto może pieczątka będzie nieco bardziej czytelna,wydaje mi się że napisy są w języku polskim jeżeli pochodzi ona z przed Powstania 1863 było by to możliwe.Język polski był wówczas w Kongresówce używany na dokumentach urzędowych.

Napisano

Napisano
Do 3 razy sztuka.Mam dośc smiałą hipotezę napis może brzmieć /Kontroler do (nieczytelne):tab:p:fab:tab/ czyli Kontroler do ( ) tabaki przy fabryce tabaki,tabaką kiedyś nazywano wszelkie wyroby tytoniowe,a taki kontroler mógł się zajmować sprawami cła czy jakiejś akcyzy z ramienia władz rosyjskich.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie