aegirsson Napisano 2 Październik 2007 Autor Napisano 2 Październik 2007 NIE ZMIENI SIĘ NIC, szczególnie w gospodarce, dalej będą wieźć prym bolszewicko - socjalistyczne sposoby rządzenia, sterowania gospodarką, czy załóżmy w tym dwudziestoleciu, ktokolwiek z rządzących weźmie się za odbieranie LEWYCH RENT, zrobi porządek ( czytaj rozpieprzy ) KRUS, zlikwiduje socjalistyczne twory tj. Spółki skarbu państwa, czy zostanie zniesiony interwencyjny skup rolniczy, gdzie państwo polskie ZA NASZE pieniądze, wykupuje od pokrzywdzonych permanentnie rolników mięcho etc. ( ciekawe ile tego składuje Polska w chłodniach ? oczywiście Polski rząd nie posiada chłodni swych, a więc wyrzuca dalej nasze pieniąchy w błoto, płacąc prywatnym firmom mającym chłodnie... Gdzie w Europie jest w parlamencie tylu posłów co u nas ? Albo temat liczby pseudo radnych np. w Warszawie... Olejniczak ostatnio bredził, że obecnie nie ma atmosfery do obniżania podatków... Ciekawe kiedy wg tego bolszewika należy obniżać podatki... Nie dziwię się Marszałkowi, kiedy mówił przed wojną, że przy jakiejś okazji, nie mógł się powstrzymać od bicia i kopania panów posłów... Poglądy na gospodarkę Pisu, PO - to socjalistyczne brednie, nie mówiąc o postkomunie z karierowiczem Kwaśniewskim na czele... Taki mój protest song, pozdrowienia.
advertus Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 to raczej temat dla działu towarzyskiego....
aegirsson Napisano 2 Październik 2007 Autor Napisano 2 Październik 2007 To wszystko dzieje się od 89 roku, więc można powiedzieć, że historią jest też.
FN35 Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 Glosujcie na UPR czyli LPR- Liga Porozumienia Prawicy, jedyni co mysla rozsadnie, reszta to postkomunistyczne oszolomy!!!
aegirsson Napisano 2 Październik 2007 Autor Napisano 2 Październik 2007 Nie znoszę UPR, aczkolwiek są nieszkodliwi. Za dużo tam u nich zapatrzenia na U. S. W sumie ciekawa rzecz, Giertych w sojuszu z ultraliberałami, czy raczej z libertarianami... Ciekawe, czemu partia Jurka ma w logo krzyż lotaryński ?
aegirsson Napisano 2 Październik 2007 Autor Napisano 2 Październik 2007 To jest jakieś nieporozumienie : Korwin, inteligentny człowiek, w sojuszu z debilem Wierzejskim...
danieloff Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 FN35 - daruj sobie może propagandę polityczną, ale jak już musisz to zadzwoń do studia Radia z Torunia z takimi radami. Ale na marginesie - chętnie zagłosowałbym na Pana Mikke, ale nie w takim zestawie" politycznym - idiota Giertych i kościółkowy obrońca zarodków Jurek... Co Korwin robi w tym towarzystwie???
acer Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 Co zmieni się po wyborach - pogoda, będzie zimniej :) prawie listopad w końcu
aegirsson Napisano 2 Październik 2007 Autor Napisano 2 Październik 2007 zawsze podobało mi się P.S. w kasetach Big Cyca, w okładce, dla Jurka.
danieloff Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 A przede wszystkim po wyborach w ławach sejmowych zasiądą CI SAMI LUDZIE, tylko w INNYCH KONFIGURACJACH. Ta sama stara, zgrana, śmierdząca talia kart przetasowana i ponownie rozłożona.
DarekD Napisano 3 Październik 2007 Napisano 3 Październik 2007 Jak ja bym chciał żebyś się mylił..żebyśmy mylili się obaj :( Darekp.s. mimo wszystko UPR :)
41pp Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 Tak, po wyborach się zmieni ,,jak powiedział Dobry Wojak Szwejk po ogłoszeniu wojny z Włochami ,Racje żywnościowe zostaną napewno zmniejszone" To by było na tyle.Pozdrawiam.PS szkoda afty" na dyskusje!!
Peter Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 Oooooooooooo !!!!!!!! Uuuuuuuuuuu !!! Aaaaaaaaaaaaaaaaa!!!Powiało wyborami. Wiecie jak się nazywała wielka wichura która się rozpętała akurat jak padł Gierek (1980). Hihot Gomółki.
balans Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 A ja jeszcze nie jestem zdecydowany czy iść na wybory, bo nie bardzo jest na kogo głosować. Pozostaje więc zagłosować [w moim przypadku] PRZECIW, a to niewielka motywacja. Mam tylko jedną uwagę, Panowie dejcie se" spokój z agitacją na tym forum za jakimiś zupełnie OPERETKOWYMI partyjkami, wystarczy że onetu już nie da się w tych tematach" czytać.pozdro balans
41pp Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 Też tak uważam, nadmieniając o spalaniu nafty"
DarekD Napisano 6 Październik 2007 Napisano 6 Październik 2007 Masz rację, nie forum na politykowanie.OPERETKOWE partie: czy to PiS czy PO faktycznie są i na Onecie i w TV i w lodówce też i wystarczy;)PozdrawiamDarek
karpik Napisano 7 Październik 2007 Napisano 7 Październik 2007 Sposób politykowania/rządzenia w Polsce od kilkuset lat się nie zmienia. Nie wykorzystujemy sukcesów, a porażki stają się kolejnym świętem w kalendarzu prezydenta. Jako laik pamiętam tylko powtórki z historii:- okupacja(naród się budzi, przypomina sobie....) - walka(walczący o Polskę są dobrzy lub źli, w zależności kto akurat w tym momencie rządzi) - międzyokupacja(najgorsza, kiedy nie wiemy co robić bo nie mamy przeciwnika, walczymy wtedy ze sobą. Zapominamy o co walczyliśmy i...historia lubi się powtarzać)
balans Napisano 7 Październik 2007 Napisano 7 Październik 2007 Tak tylko całkiem ogólnie, aby nie zostać posądzonym o agitację.Są do wyboru dwie filozofie rządzenia: jedna to przysłowiowe już BUDOWANIE nowych dróg, a ta druga to MONTOWANIE na istniejących drogach fotoradarów. I wybór byłby prosty gdyby nie jedno ale, ci co chcą budować też już rządzili i jakoś bardzo niewiele tych dróg wybudowali...A co do partii, które głoszą [trochę jak sekty], że tylko one znają prawdę objawioną, a wszyscy inni to lewaki i [lub] złodzieje, a tak w ogóle to jeden wielki masoński spisek. To mają swoich fanatycznych wyznawców i tyle w tym temacie...
Indian Chief Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Panowie... kurcze, mimo różnych poglądów, zanteresowań oceniamy polityke w Polsce jednakowo. Od 20 lat ci sami ludzie nas oszukuja, zmieniają nazwy partii, przesiadają sie w ławach z lewa na prawo i jak dota nic dla nas z tej demoracji" nie wynikło. Ja w tych wyborach nie zagłosuje, w poprzednich tez już nie głosowałem. Irytuje mnie jak jakieś pawiany traktuja mnie jak opóźnionego, kłamią z usmiechem na ustach... Wiem, jest pewna grupa ludzi dla których posiadanie władzy jest najwarzniejsze... Nasze społeczeństwo jest spolaryzowane- z jednej rasa panów ponad prawem z drugiej legitymizujący ją motłoch. Dla wszystkich polityków istniejemy tylko jako głosy... ja nie zamierzam przykładac reki do ich szczęścia" bo głosowanie PRZECIW to też nie jest wyjście bo jak ktoś już powiedział...oni też już rządzili. Ech..przydałby sie drug Dziadek...
Peter Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Zauważyliście pewną prawidłowość tzw. Demokracji ? Złodzieja , krętacza, buraka etc., NIE MOŻNA definitywnie wyeliminować w wyborach bo się NIE SKREŚLA nikogo z listy. Głosowanie jest TYLKO pozytywne. I w ten sposob w połączeniu z obecną ordynacją (tzw. spadochroniarze) taki gosciu może się cieszyć nową kadencją, wystarczy, że go Partia umieści wysoko na listach i wyda wystarczająco dużo kasy na promocję. Co by było gdyby tak wybierało się za" i przeciw"?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.