latający holender Napisano 6 Październik 2007 Share Napisano 6 Październik 2007 a to chyba coś z uniformu współczesnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 6 Październik 2007 Share Napisano 6 Październik 2007 to jest korpusówka piechoty używana od 1944(?) do 1960 roku.pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 7 Październik 2007 Share Napisano 7 Październik 2007 Aftan,czasami dla przełamania monotonii warto pozaglądać po słabe sygnały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 Witam.Tez jestem z Tomaszowa Maz. Rzeczywiscie koledzy maja racje, fanty typowo z centralnej polski. To samo mi wyskakuje spod szpadelka :) Boratynki, kopiejki i przedwojenne grosidła, o PRLu nie wspomne...Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 9 Październik 2007 Autor Share Napisano 9 Październik 2007 Nie dramatyzujmy w okolicy znajduje się też sporo innych monetek. 1 gr SAP: 20 szt- przekrój roczników, sporo Fryderyków, parę Augustów III, ciekawe kopiejki i dienieżki, fajne grosze z różnych okresów. Fakt, boratinich mnóstwo i mnóstwo I wś -wszystkie państwa.Nawet belgijskie. Przedwojna i GG sporo. Powojna ale większość ale większość 1949 miedziaki miedzionikle i alusy. Każda monetka cieszy.Boratyny w takim stanie jak ma latający holender cieszą nie mniej, bo w niektórych miejscach to same strupy falsów z epoki wychodzą.Pozdrawiam i życzę ciekawych okazów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 jutro w moim temaciew piasku pod małym miasteczkiem" wstawię nowe fotki,wyszedł między innymi grossus w cudownym stanie,jak to z piasku ! Martian,mnie boratynki bardzo cieszą,po pierwsze bo powoli kończą mi się pomysły na miejscówki..,po drugie mam je tu najczęściej w bardzo fajnym stanie ! A asortyment nie nudzi mi się,zazwyczaj wyskoczy coś dodatkowego co tym bardziej ucieszy-dziś np.żeton 30" z herbem i Dobra Werbkowice" i stara zapinka.Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 10 Październik 2007 Autor Share Napisano 10 Październik 2007 Dzisiaj 3 godzinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saku39 Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 Bardzo fajne monetki, widać że umiesz szukać. Jaką masz piszczałke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 26 Październik 2007 Autor Share Napisano 26 Październik 2007 Wczoraj nieśmiertelnik chyba austriacki. Na monetki szkoda zdjęć bo taki sam przekrój jak na zd. wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 26 Październik 2007 Autor Share Napisano 26 Październik 2007 Niestety tylko druk jest czytelny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 26 Październik 2007 Autor Share Napisano 26 Październik 2007 Tylko ten okaz wandalizmu z epoki wstawiam. Może ktoś wie dlaczego tak zrobiono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 26 Październik 2007 Autor Share Napisano 26 Październik 2007 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorptom Napisano 26 Październik 2007 Share Napisano 26 Październik 2007 Witam.Fajne macie hobby.A takie monetki to na jakiej głębokości leżą?Pozdrawiam,skorptom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 26 Październik 2007 Autor Share Napisano 26 Październik 2007 Na zaoranym nieraz znajdziesz bez wykrywacza. Ale ogólnie0-30 cm.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAJTEKZKS Napisano 26 Październik 2007 Share Napisano 26 Październik 2007 Kurde martian gratuluje fancikow:) Az zal sciska mi pewna czesc ciala(hehe) ale sie ciesze,ze Ci wychodza tekie cudenka:) Powiedz w jakim rejonie mieszkasz Polski:PozdrawiamRajtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 26 Październik 2007 Autor Share Napisano 26 Październik 2007 Wiem, że w aszych odkryciach" to tylko fotki się ogląda:))- Tomaszów Maz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 26 Październik 2007 Share Napisano 26 Październik 2007 .. że też udało ci się znależć obie połówki ! Takie dziwne sytuacje dosyć często sie zdarzają,pogięte boratynki czy przebite na środku niemieckie fenigi to wręcz norma,ale ja mam fajnego kreuzerka podziurawionego jak sito..po co tyle roboty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 29 Październik 2007 Autor Share Napisano 29 Październik 2007 To chyba ostatki w tym sezonie. Za zimno nie chcą rosnąć:)))Ale w przyszłym roku po żniwach jeszcze parę ha" będzie do zbadania. Już było zasiane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 29 Październik 2007 Autor Share Napisano 29 Październik 2007 Ze staśka ktoś chciał chyba ostrogę zrobić, bo na środku widać próbę zrobienia dziurki. A to 10 kopiejek to nie wiem w jakim celu ktoś się tak znęcał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 6 Listopad 2007 Autor Share Napisano 6 Listopad 2007 Trafił sie taki polski nieśmiertelnik. Nówka sztuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 11 Listopad 2007 Autor Share Napisano 11 Listopad 2007 Dzisiaj kilkanaście i kilka z tych poprzednich dni w listopadzie. Jak to w listopadzie listopadówki się zdarzają . Inne też. poprzednich boratinich i innych popularesów nie zamieszczam. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 15 Listopad 2007 Autor Share Napisano 15 Listopad 2007 Bolesne nieprawdaż? Robiłem remanent i tyle destrukciaków znalazłem, chyba na tą okoliczność kupię stary garniec i zrobię jak to ktoś na forum owarzyskie" proponował ekspozycję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 Martian mogłbys napisac cos wiecej o explorerze se? okiełznałeś już go? naprawde jest taki trudny w obsłudze? czy ma na niego wpływ pogoda i czy warjuje podczas pracy pod przewodami wysokiego napiecia. Pytam bo widze całkiem niezłe efekty a zamierzam sie w takowy zaopatrzeć. Jesteś z niego zadowolony? Pozdrawiam sir! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 16 Listopad 2007 Autor Share Napisano 16 Listopad 2007 Sprzęt niesamowity, na drobnicę lux. Żeby go rozpracować to studia trzeba skończyć minelabologiczne" Ja zacząłem przygodę od MD ileś tam w sumie w tym roku. Na obecnym chyba po wakacjach chodzę. Szukam na nastawach fabrycznych, monety i inne tam, z pełną dyskryminacją Fe. Na razie nauczyłem się odróżniać dźwięki na poszczególne fanty. Mimo wszystko nadal wykopuję polmoski" i łyżki alu. Jaką one piękną muzykę dają, a do tego zmylają namierzanie w bok. Ale lepiej wykopać to dziadostwo niż zostawić monetkę. Duża moneta dość płytko daję ident. sygnał jak te śmieci. Głębiej i mniejsze monetki można poznać po bardziej chrapliwym sygnale. Co do linii ener. to fakt jak na maksie to wariuje, ale to można wyregulować. Pogoda, gleba i wilgotność też mają wpływ na zasięg. Na mokrej kleistej ziemi zasięg spada drastycznie.Wada to ciężar. Łatwo się kontuzji nabawić. Łokieć tenisisty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 Dzięki za odpowiedź, podpakuje troche przez zimę i z ciężarem nie bedzie problemu. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.