Skocz do zawartości

Polski czołg - to trzeba zobaczyć !!!

tm/39

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jeśli bardziej odpowiednie miejsce dla tego wątku jest w Wojsko II RP.
To proszę moderatora o wybaczenie i przeniesienie .
Napisano
Tak samo miejsce tego zabytku jest gdzie indziej niz na allegro. A juz wogole za granica, gdzie moze trafic.

Ale to tylko moja prywatna opinia.

Pozdrawiam!
Napisano
jeśli w istocie jest od 7tp to kazdy kto wywozi za graanice winien mieć zezwolenie, bo z całą pewnością to cacko zostało wyprodukowane przed 45' ... inna sprawa, że element jes łatwo przemycić ... a pewien jestem, że któryś z licytujacych jest z MWP ... oni by takiej okazji nie przepuścili ... byle tylko jakiś pajac ich nie przelicytował bo maja ograniczone fundusze ...
Napisano
A ja jednak bym zapytal, czy jest tam aby na pewno jest sygnatura a.cz. wz. 37" (az dziwne, ze nie sprzedawca nie pokazal tych dolnych sygnatur) zeby nagle po transakcji sie nie okazalo, ze to komora od armatki Boforsa, a sprzedawca na to: oooo, nie wiedzialem.
Napisano
no właśnie--przecież to cóś wyprodukowano przed 1945 rokiem---możesz leżeć jak mokry worek---ale życze powodzenia---
Napisano
A p.Mityczny napisał, że czyta opinie na forach.
Czyżby był to ktoś z branży ?
Jednak ten apel o pozostawieniu w kraju jest żałosny .
Swoją drogą czy kupujący nie czytają tego forum no i ta cena minimalna mnie intryguje coraz bardziej.
Napisano
Patron, jak rozumiem znasz te komore. Zatem jesli ona jest wz 36, to ja serdecznie gratuluje tym jeleniom, ktorzy kaszla za nia takie pieniadze. I pomyslec,ze za zycia Jaremy,mozna bylo calego Boforsa kupic za 10 tys zl.
Napisano
Komora jest z armatki wz.36 i jest coniektórym doskonale znana. a aukcja jest sztucznie podbijana przez trzy conajmnienij osoby w poszukiwaniu jelenia.
Najciekawsze, że podobno, podkreślam, podobno, bo tak słyszałem z trzeci ust sprzedawca nie jest właścicielem fanta.
takie to ciekawostki polskiego bajorka....
Napisano
Żenująca aukcja! Co jak co ale takie fanty powinny być oddane do odpowiednich instytucji, moje zdanie. Informacja o ewentualnej sprzedaży zagraniczniakowi jest jeszcze bardziej żenująca.
Napisano
No a załóżmy teoretycznie, że:
- sprzedawca kupił ten zamek pare lat temu za np. 10000zł, a teraz chce go sprzedać, bo mu brakuje pieniędzy;
- kupił go za granicą
- żadne muzeum nie licytuje tego zamka, bo mu też brakuje pieniędzy;
- jakiś inny kolekcjoner , któremu nie brakuje pieniędzy chce go kupić, a jak odsprzeda to dalej za granicę bez zezwolenia to złamie prawo.

No to co jest żenujące? Że muzea nie moga sobie kupić eksponatu? Czy ktoś, kogo nie stać na zakup czegoś może przy pomocy krętactw prawnych i bogoojczyźnianych po prostu coś komuś zabrać?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie