Funky_OWall Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Karygodne?!Tą drużyne wystawiła SRHCytadela" i nasze zachowanie było zgodne z życzeniem Ks. Konrada - ...zdejmujemy tylko czapki".Prosze nie być swiętszym od Papieży.Pozdrawiam Krzysztof Flaczyk
mario33 Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 O to przepraszam ! Nie wiedziałem, że takie było ustalenie... Sama scena bardzo wzruszajaca i dobrze zrobiona.
jazlowiak Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 DRODZY KOLEDZY !!!!!!!!!!!!!!JEŻELI KTOŚ ZAGUBIŁ JAKĄKOLWIEK CZĘŚĆ OPORZĄDZENIA, MUNDURU ETC. LUB KOMUŚ COS SKRADZIONO TO PROSZĘ O PILNY KONTAKT POD NR TEL. 607 889 839. JEST SZANSA ODZYSKANIA TYCH RZECZY ALE TRZEBA TO ZROBIĆ OFICJALNIEPOZDRAWIAMPo konsultacji ze sztabem BZURY 2007Arek Dworecki,Posterunek Policji w Brochowie
MAB Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Krzysiu, nie tylko Twoja drużyna zgodnie z rozkazem nie zdjęła hełmów, ale również każdy kto je miał na głowie (czyli np. my).Niestety część nieporozumień i świętych oburzeń wynika właśnie z nieznajomości sytuacji.Pozdrawiam, Mariusz, GH „PATRIA”
XANTOS Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Na wstępie chciałbym pogratulować organizatorom i uczestnikom tego widowiska. I jestem pełen podziwu za ich zaangazowanie i nieoceniony wkład pracy, pieniędzy, czasu i serca.Jednak porównując tegoroczną Bzurę do tej AD 2006, czuję pewien niedosyt. Mam wrażenie jakby w zeszłym roku było wszystkiego więcej - pojazdów, pirotechniki, uczestników, a i sama główna inscenizacja trwała dłużej.Niemniej jednak, jeszcze raz słowa uznania i duże brawa.
Jhaken Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Dokładnie tak było jak mówi MAB - LOW i Marienburg też nie zdejmowały hełmów. Pozdrowienia dla drugiego" Ur-a od Marienburga :)
marwro Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Byłem po raz 5 i podobało mi się. Można się oczywiście czepiać tego czy tamtego ale ogólnie było nieźle i z roku na rok wygląda to, moim zdaniem, coraz lepiej.Gdyby ktoś chciał zobaczyć fotki z soboty to zapraszam tu:http://picasaweb.google.com/marcus.breslau/Bzura200702z niedzieli tez mam kilka (głównie nagrywałem kamerą) ale jeszcze nie wrzuciłem.Gdyby ktoś chciał w większych rozdzielczościach jakąś fotę to zapraszam na maila.Wielki słowa uznania dla wszystkich rekonstruktorów!marwroPS: tekst jakiegoś dzieciaka co stał za mną na widok przechodzącego pancerniaka niemieckiego: Tato, to górnicy też walczyli??" :D
mario33 Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 ja miałem gorzej... obok mnie dzieciaki krzyczały 'niemiec !!! przegrywaj !!!' ;) a za mną jakieś mohery rozprawiały jak im ksiądz kazał głosować i jakie to PO to 'żydokomuna'... :/
Hindus Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Witajcie!Z ciekawością obejrzałem zamieszczone przez Was fotografie z imprezy. Chciałbym w związku z tym poprosić o uzasadnienie wykorzystania zaznaczonego, przeze mnie na załączonej fotografii, elementu umundurowania.PozdrawiamHindus
mario33 Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Hindus jak zwykle 'przyparzył' z grubej rureczki ;)No co, M65 Woodland ?!? ;) Faktycznie, popsute foto...
sturmann Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 mario 33 napisał Chyłopaki z 'Festung Breslau' robili furorę i słusznie, fajny okopik jak pokaząłem wyżej z dobranymi szczegółami m.in. piwkiem z epoki, gramofonem... Więcej takich inicjatyw !!"Mario ostygnij z zachwytami. Hindus bardzo dobrze zrobił, że zwrócił uwagę. Nie chcę sie czepiać, bo nic mi do tego, ale chłopaki z FB powinni wiedzieć że chlebak nsi się na prawym pośladku a nie lewym ;-) A do fajnego okopiku to brakowało tyle ile znad Bzury do Wrocławia
mario33 Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 sturmann jak zwykle niezawodny z krytyką ;) jakby ktoś nie widział to tylko dowcipny 'podpis' pod fotką, nie przesądzający o treści - co bardzo dobrze widać na innych, równie mało 'regulaminowych' fotkach... a jeżeli poziom 'dowcipu' niezbyt, to jestem tylko człowiekiem... jeszcze raz pozdrawiam
mario33 Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Jeszcze tylko pytanie - a gdzie okopik 'Wiking'-a ? Może zaprezentujmy 'słuszną' i regulaminową alternatywę ?
marian_101 Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Zapraszamy do galerii z przygotowań i prób:http://www.photo.reenacting.eu/v/AD1918_IIWS/bzura07/Wkrótce także zdjęcia z inscenizacji.
revolt Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 GRH 51ppSK jest z Iłży,nie biegamy ze współczesnymi torbami na słonie tylko w replikach wz.32 od M.Szkupa i P.Sajewskiego. co do zakładania tych toreb też mamy pojęcie:) Jeśli chodzi o grupę z Radomia to 72 pp jeśli masz jakieś zastrzeżenia do ich ekwipunku to kontaktuj się z nimi.Pozdrawiam w imieniu GRH51ppSK Patrię,Batalion Tomaszów oraz pionierów 40pp im Dzieci Lwowskich.i w moim imieniu DJ i kaprala Kiśla:)
random Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 to jeszcze ja sie z fotkami dołączę:http://picasaweb.google.com/porcius.laeca/Bzura2007
konigsberg Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Impreza fajna, gdyby nie brak michy w niedziele ( a bardziej brak informacji ,ze jej nie bedzie)bylaby b. fajna,w/g bardzo ładnie prezentował się członek polskiej GRH jeżdżący cywilnym Zundapem przed bitwą.. Pozdrawiam
KBP Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Za zakolem Bzury, tam gdzie stały wz. 34 i TKs, była kuchnia polowa, gdzie w okolicach 14.00 wydawano grochówkę. Także Panie kolego, szukajcie a znajdziecie" ....
KBP Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Za zakolem Bzury, tam gdzie stały wz. 34 i TKs, była kuchnia polowa, gdzie w okolicach 14.00 wydawano grochówkę. Także Panie kolego, szukajcie a znajdziecie" ....
KBP Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Za to konserwy (Tyrolska - Dębicka), które wydawano przy przyjeżdzie obrzydliwe ...
bolas Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Fotogaleria z Bzury 2007 - Strzelcy Kaniowscy":http://www.28pp.fora.pl/bzura-2007-brochow-t1107.htmlZdjęcia z nami z całej Bzury różnego autorstwa wraz z odnośnikami do innych galerii autorów i fotografów.pozdrawiam,
marian_101 Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Są też już zdjęcia z samej inscenizacji - wszystko pod linkiem:http://www.photo.reenacting.eu/v/AD1918_IIWS/bzura07/
okejos Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 czołzuniekhttp://www.youtube.com/watch?v=2R2_FKdpRFIChciałbym podziekowac Grzeskowi Panzergrzesiowi w 2 dni przemalował czołg i zmnienił gaznik - efekty widać.Steinerowi za wykonanie wysztkich malowań oznakowan na Wszysktich !!! pojazdach i to oznakowan zgodnych z prawda historycznąDla Daniela za.... jego praće i kierowanie panzerem i jego cierpliwośc na moje kierowanie czołgiem - komunikacja z 1918... kop w lewa nere to w lewo. w prawa nere w prawo a w dwie to stop!dzieki Panowie.
okaul Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Po nerach!!!??? Nie no... Okejos posłuchaj, jak się macie kopać po nerach - to ja Wam może zasponsoruję jakiś interkom? W warsztacie mi gdzieś leży mój stary przenośny interkom z poprzedniego samolotu, 4-osobowy, na baterię 9V z wyjściem na typowe radio FM i sterowaniem PTT guzikiem montowanym na rzepa do sterownicy?Pasuje Wam? Zamienie na DVD z filmami z Bzury...Wchodzisz?K
schutze W. Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 sturmann - a byłbyś mi łaskaw pokazać gdzie dokładnie widziesz błąd odnośnie chlebaka u członka FB ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.