Funky_OWall Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Karygodne?!Tą drużyne wystawiła SRHCytadela" i nasze zachowanie było zgodne z życzeniem Ks. Konrada - ...zdejmujemy tylko czapki".Prosze nie być swiętszym od Papieży.Pozdrawiam Krzysztof Flaczyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 O to przepraszam ! Nie wiedziałem, że takie było ustalenie... Sama scena bardzo wzruszajaca i dobrze zrobiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 DRODZY KOLEDZY !!!!!!!!!!!!!!JEŻELI KTOŚ ZAGUBIŁ JAKĄKOLWIEK CZĘŚĆ OPORZĄDZENIA, MUNDURU ETC. LUB KOMUŚ COS SKRADZIONO TO PROSZĘ O PILNY KONTAKT POD NR TEL. 607 889 839. JEST SZANSA ODZYSKANIA TYCH RZECZY ALE TRZEBA TO ZROBIĆ OFICJALNIEPOZDRAWIAMPo konsultacji ze sztabem BZURY 2007Arek Dworecki,Posterunek Policji w Brochowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAB Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Krzysiu, nie tylko Twoja drużyna zgodnie z rozkazem nie zdjęła hełmów, ale również każdy kto je miał na głowie (czyli np. my).Niestety część nieporozumień i świętych oburzeń wynika właśnie z nieznajomości sytuacji.Pozdrawiam, Mariusz, GH „PATRIA” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XANTOS Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Na wstępie chciałbym pogratulować organizatorom i uczestnikom tego widowiska. I jestem pełen podziwu za ich zaangazowanie i nieoceniony wkład pracy, pieniędzy, czasu i serca.Jednak porównując tegoroczną Bzurę do tej AD 2006, czuję pewien niedosyt. Mam wrażenie jakby w zeszłym roku było wszystkiego więcej - pojazdów, pirotechniki, uczestników, a i sama główna inscenizacja trwała dłużej.Niemniej jednak, jeszcze raz słowa uznania i duże brawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jhaken Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Dokładnie tak było jak mówi MAB - LOW i Marienburg też nie zdejmowały hełmów. Pozdrowienia dla drugiego" Ur-a od Marienburga :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwro Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Byłem po raz 5 i podobało mi się. Można się oczywiście czepiać tego czy tamtego ale ogólnie było nieźle i z roku na rok wygląda to, moim zdaniem, coraz lepiej.Gdyby ktoś chciał zobaczyć fotki z soboty to zapraszam tu:http://picasaweb.google.com/marcus.breslau/Bzura200702z niedzieli tez mam kilka (głównie nagrywałem kamerą) ale jeszcze nie wrzuciłem.Gdyby ktoś chciał w większych rozdzielczościach jakąś fotę to zapraszam na maila.Wielki słowa uznania dla wszystkich rekonstruktorów!marwroPS: tekst jakiegoś dzieciaka co stał za mną na widok przechodzącego pancerniaka niemieckiego: Tato, to górnicy też walczyli??" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 ja miałem gorzej... obok mnie dzieciaki krzyczały 'niemiec !!! przegrywaj !!!' ;) a za mną jakieś mohery rozprawiały jak im ksiądz kazał głosować i jakie to PO to 'żydokomuna'... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Witajcie!Z ciekawością obejrzałem zamieszczone przez Was fotografie z imprezy. Chciałbym w związku z tym poprosić o uzasadnienie wykorzystania zaznaczonego, przeze mnie na załączonej fotografii, elementu umundurowania.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Hindus jak zwykle 'przyparzył' z grubej rureczki ;)No co, M65 Woodland ?!? ;) Faktycznie, popsute foto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 mario 33 napisał Chyłopaki z 'Festung Breslau' robili furorę i słusznie, fajny okopik jak pokaząłem wyżej z dobranymi szczegółami m.in. piwkiem z epoki, gramofonem... Więcej takich inicjatyw !!"Mario ostygnij z zachwytami. Hindus bardzo dobrze zrobił, że zwrócił uwagę. Nie chcę sie czepiać, bo nic mi do tego, ale chłopaki z FB powinni wiedzieć że chlebak nsi się na prawym pośladku a nie lewym ;-) A do fajnego okopiku to brakowało tyle ile znad Bzury do Wrocławia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 sturmann jak zwykle niezawodny z krytyką ;) jakby ktoś nie widział to tylko dowcipny 'podpis' pod fotką, nie przesądzający o treści - co bardzo dobrze widać na innych, równie mało 'regulaminowych' fotkach... a jeżeli poziom 'dowcipu' niezbyt, to jestem tylko człowiekiem... jeszcze raz pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Jeszcze tylko pytanie - a gdzie okopik 'Wiking'-a ? Może zaprezentujmy 'słuszną' i regulaminową alternatywę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_101 Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Zapraszamy do galerii z przygotowań i prób:http://www.photo.reenacting.eu/v/AD1918_IIWS/bzura07/Wkrótce także zdjęcia z inscenizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 GRH 51ppSK jest z Iłży,nie biegamy ze współczesnymi torbami na słonie tylko w replikach wz.32 od M.Szkupa i P.Sajewskiego. co do zakładania tych toreb też mamy pojęcie:) Jeśli chodzi o grupę z Radomia to 72 pp jeśli masz jakieś zastrzeżenia do ich ekwipunku to kontaktuj się z nimi.Pozdrawiam w imieniu GRH51ppSK Patrię,Batalion Tomaszów oraz pionierów 40pp im Dzieci Lwowskich.i w moim imieniu DJ i kaprala Kiśla:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
random Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 to jeszcze ja sie z fotkami dołączę:http://picasaweb.google.com/porcius.laeca/Bzura2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konigsberg Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Impreza fajna, gdyby nie brak michy w niedziele ( a bardziej brak informacji ,ze jej nie bedzie)bylaby b. fajna,w/g bardzo ładnie prezentował się członek polskiej GRH jeżdżący cywilnym Zundapem przed bitwą.. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KBP Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Za zakolem Bzury, tam gdzie stały wz. 34 i TKs, była kuchnia polowa, gdzie w okolicach 14.00 wydawano grochówkę. Także Panie kolego, szukajcie a znajdziecie" .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KBP Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Za zakolem Bzury, tam gdzie stały wz. 34 i TKs, była kuchnia polowa, gdzie w okolicach 14.00 wydawano grochówkę. Także Panie kolego, szukajcie a znajdziecie" .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KBP Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Za to konserwy (Tyrolska - Dębicka), które wydawano przy przyjeżdzie obrzydliwe ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Fotogaleria z Bzury 2007 - Strzelcy Kaniowscy":http://www.28pp.fora.pl/bzura-2007-brochow-t1107.htmlZdjęcia z nami z całej Bzury różnego autorstwa wraz z odnośnikami do innych galerii autorów i fotografów.pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_101 Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Są też już zdjęcia z samej inscenizacji - wszystko pod linkiem:http://www.photo.reenacting.eu/v/AD1918_IIWS/bzura07/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 czołzuniekhttp://www.youtube.com/watch?v=2R2_FKdpRFIChciałbym podziekowac Grzeskowi Panzergrzesiowi w 2 dni przemalował czołg i zmnienił gaznik - efekty widać.Steinerowi za wykonanie wysztkich malowań oznakowan na Wszysktich !!! pojazdach i to oznakowan zgodnych z prawda historycznąDla Daniela za.... jego praće i kierowanie panzerem i jego cierpliwośc na moje kierowanie czołgiem - komunikacja z 1918... kop w lewa nere to w lewo. w prawa nere w prawo a w dwie to stop!dzieki Panowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaul Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Po nerach!!!??? Nie no... Okejos posłuchaj, jak się macie kopać po nerach - to ja Wam może zasponsoruję jakiś interkom? W warsztacie mi gdzieś leży mój stary przenośny interkom z poprzedniego samolotu, 4-osobowy, na baterię 9V z wyjściem na typowe radio FM i sterowaniem PTT guzikiem montowanym na rzepa do sterownicy?Pasuje Wam? Zamienie na DVD z filmami z Bzury...Wchodzisz?K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schutze W. Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 sturmann - a byłbyś mi łaskaw pokazać gdzie dokładnie widziesz błąd odnośnie chlebaka u członka FB ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.