kamdrum Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 Hehe :) Jest jednak faktem, że powinienem coś zacząć z tym dźgaczem robić, bo leży i się nudzi, a do tego straszy rdzą i kikutem pochwy :) A teraz przyznajcie się kto z Was ma stolarskie ciągoty, bo przydałaby się do niego rekojeść... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitolif Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 Kamdrum, sprawdź pocztę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 Ja tam siedzę w piwnicy z piszczałką i szczuję ją moniakiami co by znowu koledzy mnie nie zawstydzili, bo jak na razie to chyba kosę kupię i będę nią trawę kolegom ścinał - to przynajmniej będzie jakiś pożytek z tego machania. :-))pzdr.Kaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 Kaczka - : ))))Najważniejsze, to znać swoje miejsce w szeregu :D:D(oczywiście żartuję ;) )Ja czasem mam takie przemyślenia, kiedy słucham niektórych perkusistów. Myślę sobie wtedy, że lepszy pożytek bym zrobił, jak bym komuś oddał swoje pałki, by zasiliły grządki np. z pomidorami :D No, ale to trochę inna bajka. U ciebie może być jednak tak, jak u mnie na ostatnim wypadzie. Marudziłem, że nie znalazłem żadnej łuski, ale za to na koniec wpadło coś ciekawszego.Myślę więc, że jednego dnia trafisz np. skrzyneczkę złotych rzymskich denarów i odbijesz sobie te wszystkie niewykopane fenisie i boratynki ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonzo74 Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 @KamdrumA teraz przyznajcie się kto z Was ma stolarskie ciągoty, bo przydałaby się do niego rekojeść...przecież mówiłem że Ci zrobię rękojeść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 Bonzo - to bardzo fajnie! Faktycznie mówiłeś i teraz przypomniałem też sobie, że przecież strugałeś kiedyś kolbę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 Z korka;)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 Łeche hehe...najlepsze są z korkowca:) !Patrzę i widzę, że w Księstwie Poznańskim znów zawierucha...My tu gadau gadu a chłopcu na glubkach - jutro lecę w teren koło południa.Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 No zaszalałeś znów z tym grosikiem :) Ja zdam relację z całości po weekendzie :)A jutro coś się dziać będzie? Jak tak, to dajcie znać via sms :) Dziś jak zwyklę będę kroku Sv dotrzymywać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Witam!A może macie coś w planie na jutro (niedziela)?Ma być w plusie ok 4 stopni i bez opadów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Priwiet!W Niedzielę raczej w chacie siedzę...niestety...Jak już wszystko nam wykosili, to tylko nam grosze poznańśkie zostały:)Dałem medalik Piusa IX na Poszukiwaniach ale cos cicho sza.Powodzenia!Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 No weekend udany, zbiory dość obfite - szkoda tylko, że żadna ciekawostka do kolekcji nie wpadła :)2x boratynka koronna, 1x boratynka litewska, 1 grosz SAP 1768, 1 pfenninge (360 einen thaler) 1822, 1 pfenninge (360 einen thaler) 1835, 2 pfenninge (180 einen thaler) 1840, 1 pfenninge (360 einen thaler) 1853, 1 pfenninge (360 einen thaler) 1862, 2 pfenninge (180 einen thaler) 1864, 2 pfenning 1874, 10 pfenning 1876, 1 pfenning 1885, 1 pfenning 1900, 50 pfenning 1943, do tego jak na ironię połówka 1 groschen Gr.Herz Posen (ktoś mi go przepołowił :() i pruski hak mundurowy (z ładna koroną)!Kaczka zaszalał a Sv wykosił mi wszystkie sreberka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Sreberko to wykosił Kaczorek! :) czekamy na fotkę...Ładnie natrzepałeś tych fenoli - u coś koło 16 sztuk, w tym jedna w identyfikacji ( jakieś niemieckie Księstwo, albo Holender? )Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Sv, jak to jakie? Wszystkie silber grosche" wyzbierałeś :D Ciekawostką jest natomiast to, że jednego 360 einen wyciągnołem z czyjegoś dołka :)No Kaczka, daj oczy nacieszyć tą zawieszką" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Piszcie a będzie wam dane..." :-)Na początek medalik.Nie mam pewności ale otworek wygląda na samoróbkę (przebija imię KAISERS ).Pierwsze takie moje, z wrażenia aż mi piórka w ogonie zatrzepotały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 A tu cała rodzinka w komplecie ...Wracam do roboty.pzdr. Kaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Faktycznie, otworek dorobiony :( ale i tak ładnie się prezentuje :) Poniżej link do tej zawieszki"...http://www.german-militaria.de/details/d5332.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Ładna sztuka ten Fridriś...Zrobie fotkę z mych dieńgów, choć tym razem jakieś takie popularesy wyszły:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Pg - dzięki za link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Nie narzekaj Sv, ta monetka z parowozikiem klasa :) Prawdziwa ciekawostka, wiadomo już co to?Kaczka, nie ma sprawy. Polecam się na przyszłość :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Coś cicho sza...(?)Jej stan nie jest rewelacyjny, więc dam jej lekko popić soku z cytryny - powinno odpaść to bagienko z awersu i może coś się pokaże ( wydaje mi się, że są dokoła jakieś napisy, a przynajmniej herb stanie się czytelniejsz ).Podobny awers widziałem na monetkach z Holandii ale może wzrok mnie myli.Lecę na chatę.Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Witam!No no,a jak pisałem o niedzieli to wy nic!No a tu proszę jakie niespodzianki oczy me cieszą.Siedziałem i zbijałem bąki w niedziele!Chyba że to z soboty,to sorry!Pozdr.281 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Znajdki z całego weekendu (przynajmniej moje), gleba przyjazną nam była, a i pogoda dopisała :) Trzeba było jakąś eskę skrobnąć, ja niestety dostęp do netu jeszcze tylko z roboty mam (komp jeszcze nie zrobiony), albo wyskoczyć gdziekolwiek choćby na rekonesans ze sprzętem a nie bąki zbijać, wszak powszechnie chyba wiadomym jest, że kto w domu siedzi ten nie znajduje... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Witam!No trochę w tym racji jest,mogłem dupsko ruszyć!No ale sobie pomyślałem że na starym kąpielisku i tak nikogo nie będzie bo i pogoda kiepska.Jeszcze kompa nie zrobiłeś?A tak a propo to gdzie łaziliście?Co do baterii i takiej pogody to lepiej je podładować czy 60% wystarczy rutusikowi na mały rekonesans?Pozdr.281 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Niestety, jeszcze niesprawny :(Chodzisz na akusach czy bateriach? 60% jest ok, ale zauważyliśmy ostatnio, że przy pogodzie takiej jak ostatnio ten wskaźnik spada? Może przez dużą wilgotność?A gdzie byliśmy? Parę nowych miejsc zwiedzaliśmy :)Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.