kamdrum Napisano 15 Listopad 2007 Napisano 15 Listopad 2007 Hehe :) Jest jednak faktem, że powinienem coś zacząć z tym dźgaczem robić, bo leży i się nudzi, a do tego straszy rdzą i kikutem pochwy :) A teraz przyznajcie się kto z Was ma stolarskie ciągoty, bo przydałaby się do niego rekojeść...
kaczka Napisano 15 Listopad 2007 Napisano 15 Listopad 2007 Ja tam siedzę w piwnicy z piszczałką i szczuję ją moniakiami co by znowu koledzy mnie nie zawstydzili, bo jak na razie to chyba kosę kupię i będę nią trawę kolegom ścinał - to przynajmniej będzie jakiś pożytek z tego machania. :-))pzdr.Kaka
kamdrum Napisano 15 Listopad 2007 Napisano 15 Listopad 2007 Kaczka - : ))))Najważniejsze, to znać swoje miejsce w szeregu :D:D(oczywiście żartuję ;) )Ja czasem mam takie przemyślenia, kiedy słucham niektórych perkusistów. Myślę sobie wtedy, że lepszy pożytek bym zrobił, jak bym komuś oddał swoje pałki, by zasiliły grządki np. z pomidorami :D No, ale to trochę inna bajka. U ciebie może być jednak tak, jak u mnie na ostatnim wypadzie. Marudziłem, że nie znalazłem żadnej łuski, ale za to na koniec wpadło coś ciekawszego.Myślę więc, że jednego dnia trafisz np. skrzyneczkę złotych rzymskich denarów i odbijesz sobie te wszystkie niewykopane fenisie i boratynki ;))
bonzo74 Napisano 16 Listopad 2007 Napisano 16 Listopad 2007 @KamdrumA teraz przyznajcie się kto z Was ma stolarskie ciągoty, bo przydałaby się do niego rekojeść...przecież mówiłem że Ci zrobię rękojeść
kamdrum Napisano 16 Listopad 2007 Napisano 16 Listopad 2007 Bonzo - to bardzo fajnie! Faktycznie mówiłeś i teraz przypomniałem też sobie, że przecież strugałeś kiedyś kolbę...
Sv Napisano 16 Listopad 2007 Napisano 16 Listopad 2007 Łeche hehe...najlepsze są z korkowca:) !Patrzę i widzę, że w Księstwie Poznańskim znów zawierucha...My tu gadau gadu a chłopcu na glubkach - jutro lecę w teren koło południa.Sv
PG Napisano 17 Listopad 2007 Napisano 17 Listopad 2007 No zaszalałeś znów z tym grosikiem :) Ja zdam relację z całości po weekendzie :)A jutro coś się dziać będzie? Jak tak, to dajcie znać via sms :) Dziś jak zwyklę będę kroku Sv dotrzymywać :)
281 Napisano 17 Listopad 2007 Napisano 17 Listopad 2007 Witam!A może macie coś w planie na jutro (niedziela)?Ma być w plusie ok 4 stopni i bez opadów.
Sv Napisano 17 Listopad 2007 Napisano 17 Listopad 2007 Priwiet!W Niedzielę raczej w chacie siedzę...niestety...Jak już wszystko nam wykosili, to tylko nam grosze poznańśkie zostały:)Dałem medalik Piusa IX na Poszukiwaniach ale cos cicho sza.Powodzenia!Sv
PG Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 No weekend udany, zbiory dość obfite - szkoda tylko, że żadna ciekawostka do kolekcji nie wpadła :)2x boratynka koronna, 1x boratynka litewska, 1 grosz SAP 1768, 1 pfenninge (360 einen thaler) 1822, 1 pfenninge (360 einen thaler) 1835, 2 pfenninge (180 einen thaler) 1840, 1 pfenninge (360 einen thaler) 1853, 1 pfenninge (360 einen thaler) 1862, 2 pfenninge (180 einen thaler) 1864, 2 pfenning 1874, 10 pfenning 1876, 1 pfenning 1885, 1 pfenning 1900, 50 pfenning 1943, do tego jak na ironię połówka 1 groschen Gr.Herz Posen (ktoś mi go przepołowił :() i pruski hak mundurowy (z ładna koroną)!Kaczka zaszalał a Sv wykosił mi wszystkie sreberka :)
Sv Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 Sreberko to wykosił Kaczorek! :) czekamy na fotkę...Ładnie natrzepałeś tych fenoli - u coś koło 16 sztuk, w tym jedna w identyfikacji ( jakieś niemieckie Księstwo, albo Holender? )Sv
PG Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 Sv, jak to jakie? Wszystkie silber grosche" wyzbierałeś :D Ciekawostką jest natomiast to, że jednego 360 einen wyciągnołem z czyjegoś dołka :)No Kaczka, daj oczy nacieszyć tą zawieszką" :)
kaczka Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 Piszcie a będzie wam dane..." :-)Na początek medalik.Nie mam pewności ale otworek wygląda na samoróbkę (przebija imię KAISERS ).Pierwsze takie moje, z wrażenia aż mi piórka w ogonie zatrzepotały.
kaczka Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 A tu cała rodzinka w komplecie ...Wracam do roboty.pzdr. Kaka
PG Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 Faktycznie, otworek dorobiony :( ale i tak ładnie się prezentuje :) Poniżej link do tej zawieszki"...http://www.german-militaria.de/details/d5332.html
Sv Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 Ładna sztuka ten Fridriś...Zrobie fotkę z mych dieńgów, choć tym razem jakieś takie popularesy wyszły:)
PG Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 Nie narzekaj Sv, ta monetka z parowozikiem klasa :) Prawdziwa ciekawostka, wiadomo już co to?Kaczka, nie ma sprawy. Polecam się na przyszłość :)
Sv Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 Coś cicho sza...(?)Jej stan nie jest rewelacyjny, więc dam jej lekko popić soku z cytryny - powinno odpaść to bagienko z awersu i może coś się pokaże ( wydaje mi się, że są dokoła jakieś napisy, a przynajmniej herb stanie się czytelniejsz ).Podobny awers widziałem na monetkach z Holandii ale może wzrok mnie myli.Lecę na chatę.Sv
281 Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 Witam!No no,a jak pisałem o niedzieli to wy nic!No a tu proszę jakie niespodzianki oczy me cieszą.Siedziałem i zbijałem bąki w niedziele!Chyba że to z soboty,to sorry!Pozdr.281
PG Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 Znajdki z całego weekendu (przynajmniej moje), gleba przyjazną nam była, a i pogoda dopisała :) Trzeba było jakąś eskę skrobnąć, ja niestety dostęp do netu jeszcze tylko z roboty mam (komp jeszcze nie zrobiony), albo wyskoczyć gdziekolwiek choćby na rekonesans ze sprzętem a nie bąki zbijać, wszak powszechnie chyba wiadomym jest, że kto w domu siedzi ten nie znajduje... :)
281 Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 Witam!No trochę w tym racji jest,mogłem dupsko ruszyć!No ale sobie pomyślałem że na starym kąpielisku i tak nikogo nie będzie bo i pogoda kiepska.Jeszcze kompa nie zrobiłeś?A tak a propo to gdzie łaziliście?Co do baterii i takiej pogody to lepiej je podładować czy 60% wystarczy rutusikowi na mały rekonesans?Pozdr.281
PG Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 Niestety, jeszcze niesprawny :(Chodzisz na akusach czy bateriach? 60% jest ok, ale zauważyliśmy ostatnio, że przy pogodzie takiej jak ostatnio ten wskaźnik spada? Może przez dużą wilgotność?A gdzie byliśmy? Parę nowych miejsc zwiedzaliśmy :)Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.