karpik Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Nie napisałem, że jestem pewny kokesh. Chyba się na mnie nie gniewasz z powodu niemożności dokładniejszej id.:)?Ostatnio gdzieś czytałem coś o krowich blaszkach i w tamtym okresie były w formie klipsu(tylko nie mogę stronki znaleźć)Pozdrawiam.
karpik Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 O jest, ale czy polskie też były takie??http://www.forum.eksploracja.pl/viewtopic.php?t=5073&highlight=krowyPrzepraszam jak wprowadziłem w błąd.
kokesh Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Nic się nie stało ,tylko myślałem że uda mi się rozwiązać zagadkę do czego te znaczki służyły .Zastanawia mnie ten powiat i gmina ,chyba nie chodzi tu o wiejskiego burka ,bo taki mógł mieć co najwyżej na szyi kawałek krowiego łańcucha . Bywając często nad rzeką Pilicą widywałem stada krów i koni luźno się pasących i zawsze zastanawiało mnie jak taki pastuch który się nimi opiekuje rozpoznaje tych swoich podopiecznych, a jest ich czasami kilkaset , może właśnie po takim znaczku wiedział że to Maciejowa krowa lub koń .Pozdro...
abcd Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Podatek od posiadania psów pobierały i wydawyły wzamian numerek lokalne samorządy,w mieście był to magistrat a na prowincji władze gminne,dlatego sądzę że te gminne żetony mimo braku wizerunku psa to także˝psiaki˝.Zwierzęta rzeżne jak krowy i świnie oznaczane były przypinanymi do ucha kolczykami.
abcd Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Standardowy krowi albo świński kolczyk Waschau Land (Powiat Warszawski)z lat okupacji.
bachus Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 Witam ja trafiłem ostatnio taki numerek, oto link do id :http://www.odkrywca-online.com/psi-numerek-do-id-,505811.html#505811gdyby ktoś był zaintereowany wymianą lub kupnem to zapraszam blanker@o2.pl. Pozdro.
Grzechotnik Napisano 9 Wrzesień 2007 Napisano 9 Wrzesień 2007 Mi się trafił taki, dość stary.Cena za jaką go wylicytowano zupełnie mnie zaskoczyła :)
karpik Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 Ten z lewej w pięknym stanie jak na swój wiek. Niczym nie czyszczony.Pozdro.
janushew Napisano 27 Styczeń 2008 Napisano 27 Styczeń 2008 http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=67539#67539 odświeżam, tu też kilka znaczków, na mnie największe wrażenie zrobł znaczek psa wermachtu z Sobieszewa, pozder j
diabelski Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Dopiszę się do postu.To mój znaczek i to z mojego miasta, od lewej: rewers i awers. Te duże cyfry to chyba rok a małe to nr. identyfikacyjny, dobrze kombinuję?
tomekk Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Witam!Trafiłem kiedyś coś takiego i do dziś nie wiem co to , napis ma takiŻYR.MANBL.JAKTORÓW.82podobne kształtem do tych znaczków psich niektórych nie wiecie może co to?pozdrawiamtomekk
danieloff Napisano 7 Luty 2008 Autor Napisano 7 Luty 2008 Tak. A jak znajdę do kompletu łańcuch to ci wyślę, bedzie ci pasował do tej tombakowej wsiowej tandety, którą nosisz:-)
tomekk Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 Witam!O co ci chodzi danieloff ??? Nie można się zapytać??? Taki z ciebie stary wyjadacz że nie umiesz inaczej niż w chamski sposób odpowiadać???Pozdro
tomekk Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 Witam!Dzięki danieloff za twoje skromne dary w postaci łańcucha , ja Tobie też coś wyśle , mianowicie ten oto świński znaczek ze Skierniewic , który będzie idealnie pasował do twoich prostackich odpowiedzi.Pozdrotomekk
von Neumarkt Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 Zdaje się tomekk ,że za póżno zasiadłeś do kompa,danieloff odpowiedział na chamskie zaczepki a po usunięciu postów przez adminów ,wyszło jak wyszło.
martian. Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 Ale numer, von Neumarkt ma rację. Posty wzieno i wcieno, a wyszło na to, że to do Tomekk było. Trzeba koniecznie pisać do kogo się zwracamy.
karpik Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 Potwierdzam. Widziałem jak pięknie to to napisało do danieloff.A ten klips może być też dla krowy tomekk:)Pozdro.
tomekk Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 Witam!JAASSNYY GWINT , danieloff przepraszam Cię bardzo , ale jakoś tak głupio wyszło z tymi postami że myślałem że to do mnie, jeszcze ten bagnet mnie wkręcił , Przepraszam Bardzo i cofam wszystko, a co do kółeczka nie wiem co to :/ tak jakoś skojarzyłem z tymi znaczkami bo kolega kokesh na zdjęciach pokazał takie kółeczka trochę podobne.Jeszcze raz PrzepraszamPozdrawiamps: bagnetss załóż swój własny wątek , daj jakieś fajne fotki czy informacje, a nie ciągle wygłupy.
tomekk Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 a co do tego świńskiego czy też krowiego znaczka, to czy może być przedwojenny lub z czasów okupacji , bo z tego co wiem Skierniewice w czasie wojny miały tą samą nazwę.Pozdrawiam
danieloff Napisano 8 Luty 2008 Autor Napisano 8 Luty 2008 tomekk - mój post był odpowiedzią na pytanie zadane mi przez tzw. abnetaSS", admini usunęli jego wpis i wyszło jak wyszło, sorki za nieporozumienie. Nawet po wycięciu postów ten idiota sieje zamęt na Forum:-) A świński znaczek fajny:-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.