Jump to content
  • 0

Motocykl, tylko jaki??

KudłatyHD

Question

24 answers to this question

Recommended Posts

Posted
Sokół 600 ma podwójną ramę i zmianę biegów nogą więc zupełnie inaczej niż motocykl na zdjęciu. Mnie zastanawia ta rura nad tłumikiem. Czy to dźwignia to uruchomiania centralnego podnóżka, taka jak w Rudge? No i nie jestem pewien tych opon, zdjęcie jest tak słabej jakości, że nie mogę rozpoznać rodzaju obręczy ale bardziej jednak wyglądają mi na drutówki.
Posted
No teraz wyraźna fotka. zobaczcie jest jakis napis na bloku silnika widoczny. WER" ??
A może Adler
http://img373.imageshack.us/img373/5021/zdjecie3002mt4.jpg
Posted
A ja się wycofuję z tej dźwigni do stawiania na centralny podnóżek. To jest pompka przywiązana do ramy:-) Silnik istotnie wygląda na jednocylindrowego dolniaka ale to niekoniecznie anglik. Tylna część ramy jest charakterystyczna dla początku lat 30-tych XX wieku. Poza tym - zagrzęźlimy...
Posted

Kudłaty to juz moje ostatnie typy, jak to jest składanka niedość że z fabryki stąd ciężko trafić na producenta silnika to może jeszcze to pomysłowa twórczość wojskowa powojenna.

Posted
Kilka rzeczy - jeśli dasz radę,to daj fotkę większą,tak żeby motocykl zajął cały ekran.Opony fartuchowe i elektryczne oświetlenie więc produkcja pod koniec lat dwudziestych.Z przodu nie wystaje silnik tylko prądnica.Przednie zawieszenie systemu Druid. Stosowane w bardzo wielu motocyklach. Na razie nie mogę go zidentyfikować.
Posted
Witam . Zdjęcie lepszej jakości na pewno by pomogło , a sądząc po mundurze gentelmana na motocyklu można sądzić , że zostało zrobione po wojnie . Wtedy pojawiło się sporo finezyjnych składanek . A sprzęt ...niestety też na razie nie mam pomysłu . Pozdrawiam .
Posted
Po bliższym przyjrzeniu się-opony jednak drutówki a nie fartuchowe. Zabiłeś ćwieka Kudłaty.Stawiam na anglika" 350-500SV.Ale jaka marka?
A może niemiecki - Wanderer?
Posted
Duże zdjęcie załadowałem na serwerku, więc kliknijcie w linka i się pokaże duże zdjęcie. Mam nadzieje , że to Sokół :))

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora KudłatyHD 07:56 14-08-2007

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information