Skocz do zawartości
  • 0

Motocykl, tylko jaki??

KudłatyHD

Pytanie

24 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Sokół 600 ma podwójną ramę i zmianę biegów nogą więc zupełnie inaczej niż motocykl na zdjęciu. Mnie zastanawia ta rura nad tłumikiem. Czy to dźwignia to uruchomiania centralnego podnóżka, taka jak w Rudge? No i nie jestem pewien tych opon, zdjęcie jest tak słabej jakości, że nie mogę rozpoznać rodzaju obręczy ale bardziej jednak wyglądają mi na drutówki.
Napisano
A ja się wycofuję z tej dźwigni do stawiania na centralny podnóżek. To jest pompka przywiązana do ramy:-) Silnik istotnie wygląda na jednocylindrowego dolniaka ale to niekoniecznie anglik. Tylna część ramy jest charakterystyczna dla początku lat 30-tych XX wieku. Poza tym - zagrzęźlimy...
Napisano

Kudłaty to juz moje ostatnie typy, jak to jest składanka niedość że z fabryki stąd ciężko trafić na producenta silnika to może jeszcze to pomysłowa twórczość wojskowa powojenna.

Napisano
Kilka rzeczy - jeśli dasz radę,to daj fotkę większą,tak żeby motocykl zajął cały ekran.Opony fartuchowe i elektryczne oświetlenie więc produkcja pod koniec lat dwudziestych.Z przodu nie wystaje silnik tylko prądnica.Przednie zawieszenie systemu Druid. Stosowane w bardzo wielu motocyklach. Na razie nie mogę go zidentyfikować.
Napisano
Witam . Zdjęcie lepszej jakości na pewno by pomogło , a sądząc po mundurze gentelmana na motocyklu można sądzić , że zostało zrobione po wojnie . Wtedy pojawiło się sporo finezyjnych składanek . A sprzęt ...niestety też na razie nie mam pomysłu . Pozdrawiam .
Napisano
Po bliższym przyjrzeniu się-opony jednak drutówki a nie fartuchowe. Zabiłeś ćwieka Kudłaty.Stawiam na anglika" 350-500SV.Ale jaka marka?
A może niemiecki - Wanderer?
Napisano
Duże zdjęcie załadowałem na serwerku, więc kliknijcie w linka i się pokaże duże zdjęcie. Mam nadzieje , że to Sokół :))

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora KudłatyHD 07:56 14-08-2007

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie