ODYS Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 Te malutkie żelazko służylo do prasowania mankietów i kołnierzyków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majros Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 Ta sygnatura z talerzyka w tłumaczeniu brzmi mniej więcej praca jest piękna, model przeznaczony dla urzędów" .Talerzy z takimi sygnaturami używały jednostki RAD-u, i większość hitlerowskich urzędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HASAG40 Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 ja mam taki talerz ale jeszcze nad swastyka jest samolot w promieniach i napis felda rchon!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Louis Napisano 3 Październik 2007 Autor Share Napisano 3 Październik 2007 Dzięki za wszystkie wypowiedzi :). Byłem przekonany, że to żelazko to zabawka... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 Zidentyfikowałeś już korpusówkę z gwiazdką Louis?Jeżeli nie to najwyżej tyfus mi da po głowie za id w odkryciach, ale jest to korpusówka Szkół Oficerskich II RP.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 majros, nie RAD-u, ale DAF-u (Deutsche arbeitsfront).Znak radu to łopata z kłosami zboża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 nie złapałem was na gorącym uczynku za ID :)ale następnym razem.......:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Louis Napisano 25 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2010 Dzięki Total, tak, korpusówka doczekała się już kiedyś id poza forum :). Stare dzieje, już zapomniałem o tym wątku :).PozdroLouis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.