PUMA1 Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Ostoja .A testy na x tera 30 .Napisałeś że tobie łapie klamre z 25 cm .Z 25 cm i więcej to 30stka złapie 5 pięciozłotówke . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aftan Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Zgadzam się z Puma1. Ja tym sprzętem wyciągałem boratynki z 20 centymetrów, albo jeszcze z głębsza. Nie wierzę żeby klamrę sygnalizował tylko na 25 cm.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Witam!!! Ja przez ponad rok z x-terrką 30 znalazłem tylko dwie klamry jedną aluminiowa wehrmachtu i pruska bez nakładki obie były grubo na ponad 30 cm jedna w piasku ( aluminium ) druga w glinie pruska , pruska była właśnie gdzieś ok 35cm. Muszę tylko powiedzieć że wtedy miałem do xterrki 30 cewkę 10,5 DD teraz mam też 9" standardową koncentryczną no i mam jeszcze sov GT:) bo to o nim temat.P.S. Król jest tylko jeden Sovereign GT!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badawczy Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 mieszko masz miejscowke i szalejesz przupuszczam ze twoj kolego ktory mial gti 2500 nie eksperementowal na ustawieniach bo nie wiedzial jak chodzil na fabrycznych dam sobie glowe uciac ze tak bylo mysle ze na wiosne bedziemy mieli okazje sie zmierzyc:)bo juz mnie ten atak na garreta smieszy:]wielu ludzi o gti pisze a tak naprawde go nie poznali do konca lub tylko od kogos cos slyszeli pozdrowienia z SLASKA :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 widzę , że nikt nie chce pochwalić się testami GT :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 25 Grudzień 2007 Share Napisano 25 Grudzień 2007 Witam,myślisz że ktoś chodzi z metrówką, a nad sygnałem zdejmuje ziemię warstwami, żeby precyzyjnie określić głębokość zalegania przedmiotu?:) I może jeszcze robi zdjęcia cyfrówką:) Testy tego wykrywacza w powietrzu mie mają sensu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 25 Grudzień 2007 Share Napisano 25 Grudzień 2007 SZZ wiele osób mówi , że testy w powietrzu nie mają sensu ale jednak są robione więc jaki problem? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aftan Napisano 25 Grudzień 2007 Share Napisano 25 Grudzień 2007 Witam!Testy powietrzne w przypadku tego wykrywacza nie mają sensu ponieważ jest to wykrywacz wieloczęstotliwościowy który po prostu woli glebę" i tam dopiero pokazuje swoją moc.Wyniki testów powietrznych Suwerena byłyby nieprawdziwe i odbiegające na niekorzyść od rzeczywistych osiągów w ziemi. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 26 Grudzień 2007 Share Napisano 26 Grudzień 2007 Mam pytanie.Czy jest możliwość zastosowania w sovereignie transmitera bądź słuchawek bezprzewodowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaku Napisano 30 Grudzień 2007 Share Napisano 30 Grudzień 2007 Wiecie może na jakiej zasadzie działa w SovereignGT automatyczna czułość" ? Jak wykrywacz może sam sobie ustawić czułość, jakiś patent firmy Minelab? Zasięg bedzie większy niż gdybym ustawił ręcznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek825 Napisano 30 Grudzień 2007 Share Napisano 30 Grudzień 2007 Ja kopnołem carskiego guziorka z ~ 35 cm ,nie latam z centymetrem , ale zwykle wychodzą po wbiciu saperki na sztych przeszukałem ziemię i jak się okazało że nic nie ma ta zaczołem powoli wybierać ziemię z dołka . Dołek był do końca okucia saperki WP + parę cm zgarnełem nogą żeby zidentyfikować sygnał bo był bardzo słaby, a w domu zmieżyłem saperkę miarką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek825 Napisano 30 Grudzień 2007 Share Napisano 30 Grudzień 2007 A co do testów w powietrzu to jak mi moneta wypadła z ręki na trawę to jej gt nie mogłem znależć . W powietrzu jest cienki ale w ziemi ma super zasięg.Pozdrawiam i WIELU RADOŚCI NA WYKOPKACH W NOWYM ROKU !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aftan Napisano 30 Grudzień 2007 Share Napisano 30 Grudzień 2007 Nie wiem na jakiej zasadzie działa automatyczne dostrajanie czułości w Suwerenie ale wiem to, że na automatycznej czułości zasięgi są dużo mniejsze niż po dostrojeniu ręcznym. Chodzenie na automacie jest bardzo przyjemne i wykrywacz nie wydaje fałszywych dźwięków.No ale tracisz wtedy na zasięgach nawet do 30 procent w stosunku do ustawienia ręcznego czułości.Pozdrawiam i życzę szczęśliwego Nowego Roku !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniolg Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 Szczęśliwego Nowego Roku dla wszyskich użytkowników Suvergin gt. Ciekawych fantów !!!! aniolg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2008,oraz udanych wypadów z wykrywkami.terenowiec69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 Szczęśliwego Nowego Roku 2008 od GT-maniaka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaku Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Dołączyłem do grona chodzących z Sov.GT. Dzisiaj go wypróbowałem (godzinka chodzenia). Jak to jest, jak chce chodzić na kolorek, to lepiej ustawić na Disc. czy Iron Mask ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aftan Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Ja też zbieram kolorek i raz chodzę z Iron Mask włączonym , a nieraz z wyłączonym.Ja tam nie zauważyłem jakiejś szczególnej różnicy ale może jest. Z tego co wiem to dla początkujących zalecane jest chodzenie z Iron Mask wyłączonym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Witam,wracajac do tematu,interesuje mnie zasięg GT ale z cewką 18 cali,firmy De Tech.Jak jest głeboki na tej cewce.Z jakiej głebokości może pociągnąć" przedmiot wielkości hełmu lub skrzynki amunicyjnej.Wiem że ktoś z użytkowników GT z tego watku używał takiej cewki.Może sie wypowie,podzieli sie spostrzeżeniami.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 14 Styczeń 2008 Share Napisano 14 Styczeń 2008 Mam za sobą pierwszy wypad z sovereignem.Jest ciężkawy ale idzie wytrzymać.Chodziłem na głośniku bez słuchawek,narazie nie rozróżniam tonów jakie wydaje dany metal,pozatym mam problem ze wskazaniem środka celu wykrywacz daje sygnał na sporej powierzchni,zauważyłem że sygnał wiądący często cichł na chwilę a ja dalej ruszałem cewką zastanawia mnie to czy kontynuując ruch cewką jak sygnał jest wyciszony(trwa to dłuższą chwilkę)nie utrace jakiegoś sygnału w międzyczasie?Chyba sporo nauki jeszcze przedemną... Muszę się przyznać że trochę zatęskniłem za moim solarisem który został w domu, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati$ Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 GT nadaje sie na militaria? Bo czytalem juz wiele opini i mowili ze bardzo cienko z tymi rzeczami u niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniolg Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Według mnie świetnie radzi sobie na militarce i na kolorku wychodzą fanty głebokie i to wiele razy już sobie udowodniłem.. ale i na poletku sobie nieżle radzi. Kiedyś rozmawiałem na ten temat z vik... byli troche zdziwienie bo polecają go raczej na kolor niż na militarkę. faktycznie to kolega mieszko zrobił mi krótki instruktarz ustawień. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati$ Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 eh juz mnie leb boli od myslenia o wykrywaczach i dalej nie wiem ktory wybrac, myslalem o orzelku ale tez cos tam o nim jecza ze jest zly, stary i w ogole (czyli tez takjakby o xlt) i juz nie wiem co wybrac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 A ile kasy masz przeznaczone na sprzęt?Gt sie nadaje na militarkę,przeczytaj posty na tym wątku,szczególnie uzytkownika mieszko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek825 Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Dani Gt cichnie na dyskryminacji jak przemiatasz nad żelazem , czasami trafiają się tak ostrzelane miejsca , że nie słychać sygnału wiodącego , ale jak będzie kolor to napewno to usłyszysz.Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.