Skocz do zawartości

suvergin gt-wymiana doświadczeń

nunki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jestem posiadaczem tego sprzętu od wczoraj.
Wcześniej chodziłem 2 lata z ACE 250 i teraz kilka miesięcy z Proximą.
W pierwsze testy ruszyłem tam gdzie z Rutusem (miejscówka przebadana Proximą dokładnie dwa razy, nie wyszło nic ciekawego - 2 monetki IIRP, fenig z 35, trochę łusek mosinowskich) i ku mojemu zdumieniu Suweren zaczął wyciagać takie fanty, że mi banan z ryja nie schodził. Znalazłem jeszcze 15 kopiejek w srebrze, 13 monet IIRP w tym kilka cynkowych, wrześniowy orzełek, ostrogę i sporo innych ciekawostek. Żeby było śmieszniej, nie byłem pierwszy w tym miejscu, chodziłem po cudzych dołków.
Podsumowując - nie kupujcie tego sprzętu, zostanie więcej dla nas (posiadaczy Suwerena) :-D
  • Odpowiedzi 731
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
No no GT widze że tu legenda, tak słodzicie, to może spróbujemy sie z F75LTD?
Gdzieś ktoś napisał że chodząc z GT zarobił przez 2 lata 80tys zł, nieżle, chyba złoto hitlera wykopał. Hehe
Sprzeęt dobry, ale napewno nie najgłębszy, są dużo leprze wykrywki i tak o nich nie piszą.
  • 2 weeks later...
Napisano
Koledzy (a mam nadzieję, że i koleżanki) posiadacze Suwerena. Spędziłem nad nim jakieś 40 godzin. Mam problem z namierzaniem monetek leżących skośnie w ziemi. Namierzanie krzyżowe wtedy nie jest precyzyjne i trudno określić miejsce zalegania. Czasem namierzanie krzyżowe potrafi zmylić miejsce zalegania monety o 15cm.
Nie raz już chybiłem, a dwa razy trafiłem monetę łopatką przy wykopywaniu, raz była to całkiem fajna moneta którą zniszczyłem.
Macie na to jakieś rady, porady, triki czy sposoby?
  • 1 month later...
Napisano
Witam! Jakiś zastój w wątku jest, chyba sn jesienno-zimowy ;) ja tym razem może z innej beczki: od kilkunastu dni wzrosła cena minelabów, m. in. nasza Sowa. Jej cena skoczyła na 3700zł !! Dobry sprzęt, ale cieszę się, że udało mi się ją zakupić po dużo niższej cenie:) pozdrawiam!
Napisano
Suweren znów podrozał, teraz kosztuje już 3700...
Ciekawe dlaczego producent winduje tak ceny.
Jak tu koledzy zauważyli, na allegro niektórzy już zarobili nieźle na sprzedaży używki :)
Pogoda sprzyja więc się wykorzystuje ostatnie dni bez mrozów. Po tych 2 miesiącach z Suwerenem, mogę śmiało powiedzieć że to sprzęt deklasujący ACE 250, przy nim, Garrecik to zabawka :)
Napisano
kometes..z tym trafianiem szpadlem w monetki..prawdopodobnie za blisko namierzonego celu wbijasz łopatę..ja zawsze odchodzę około 10cm od namierzonego punktu i jest ok,monetki wyskakują całe..a te Twoje porównanie deklasujące" kanara przez sowę ;) to Ci się udało..sprzęty prawie z jednej półki,tylko różnica w cenie :))
Napisano
Ja mogę powiedzieć jedno. Kocham ten sprzęt. Nakopałem sie nim tylu fajnych monetek, że hej. Jedyne co mam do mojej sowy, to kabel przy wejściu w pudło nie chce leżeć prosto tylko się skręca i jak dotykam go rękawem to piszczy. Potrafi to być mocno wnerwiające. Ale ja kupiłem swojego za 1800 i chyba zrobiłem interes życia.
Napisano
Weles, chcesz kolegów zabić śmiechem? ACE 250 i Sovereigna stawiasz na jednej półce? To się uśmiałem :)
ACE miałem 2 lata i wierz mi, wiem co piszę.
Tak samo nie czytasz ze zrozumieniem mojego postu a odpowiadasz na niego. Większość monet namierzam bezbłędnie i wykopuję je jednym sztychem. Ale jak napisałem wyżej - jak moneta leży mocno skośnie, namierzanie np. na krzyż nie zdaje egzaminu.
Napisano
Dziwne z tym piszczeniem...

U mnie nie wydaje dźwięków nawet gdy poruszam nim koło wtyki!

Radzę lepiej ,bardziej starannie dokręcać wtyczkę i sprawdzić jej stan.

pozdrawiam szczęśliwych posiadaczy GT :)
Napisano
No kabel jak kabel, ukręcił się od znoszenia. Ja kupiłem od szwagra za 1100zł Gt i cewka jest poklejona i lubi popiszczeć ale to mi aż tak nie przeszkadza bo wystarczy kabel polutować i wio ;) W Sowie to trudno zajechać kabel ale jak już to się zrobi to można samemu polutować od nowa i wio:)
Napisano
Po tych 2 miesiącach z Suwerenem, mogę śmiało powiedzieć że to sprzęt deklasujący ACE 250, przy nim, Garrecik to zabawka :)"-kometes czytasz co piszesz?to Ty sam je porównałeś"..Mam problem z namierzaniem monetek leżących skośnie w ziemi."-rentgen w oczach? ;) że widzisz skośnie leżącą monetkę,która nie chce Ci się dać dobrze namierzyć..no i jakbyś czytał ze zrozumieniem,to byś widział taki oto znaczek ;)" który świadczy o tym,że dany tekst jest napisany z przymróżeniem oka i tak należałoby go odebrać..
  • 4 weeks later...
Napisano
Mój est" na maskowanie w GT.

Gwóźdź + 2gr współczesne.

Sorry za jakość.

> http://www.youtube.com/watch?v=R4ytsOaCGHo&feature=autoplay&list=UUm-8v83PtGJcmgnwexjkuCA&lf=plcp&playnext=1
Napisano
Malutka sztabka srebra (ok 40gram) z około 50cm, ale w maksymalnie niesprzyjającym gruncie (mokra, morska plaża), wiec na serio nie jest źle;-)

Pozdrawiam

VW
Napisano
...tak tylko na marginesie chciałem,bo korzystałem z tego wątku dwa lata temu gdy przesiadałem się z HS3 na Gt...HS3 podarowałem kumplowi bo szkoda było go pchać w obce ręce...a GT po dziś dzień rządzi,radzi i nigdy mnie nie zdradził (:
...dzięki wam mam sprzęt,który na pewno deklasuje Garety,Fishery do F5,Whitesy do xlt i inne tego typu...i może się naraziłem tymi słowy ale byłem widziałem i nie raz zwyciężyłem kolegów z tymi sprzęcikami,zaj...ście ciągnie monetki,super na kolor a na w miarę grubą żelazną militarkę też daje rade...a za co cenię najbardziej to za to że na maskowaniu i pełnej dyskrymie powalił fishera f75 na śmietnisku-tu filharmonia dżwięków a GT jeden po drugim fanciku do kieszeni (:
...Gt ma wolny procesor ale co z tego,za to wali w glebę jak żaden inny z wymienionych.
Zdrówka i jeszcze raz dzięki...
  • 2 weeks later...
Napisano
Daje daje...

Na auto masz malutki zasięg jedynie w idealnych warunkach łapie maksymalny.

Ustaw maksymalną czułość wedle panujących warunków.

np.ja łaże na maxie,czasem minimalnie skręcam..ale ciutkie... :)

pzdr.
  • 4 weeks later...
Napisano
Witam..panowie prośba..planuję zakup słuchawek dobrze współpracujących" z minelabem gt(z walkmanopodobnych czas już wyrosnąć ;)..wymagania"-solidna budowa,kabel spiralny,regulacja glośn.,jack kątowy..budżet do 300(z hakiem)zł..i proszę nie wrzucać linków z odkrywcy,tudzież innych for-przeczytałem wszystkie po kilka razy ;) p.s.-jak ktoś używa słuchawki powyżej mojego budżetu,to też proszę nazwę modelu podrzucić..może dozbieram..pozdr.
Napisano
Do Sovereigna używam modelu Jolly Rogers" firmy DetectorPro, które czasem są do dostania w Polsce. Niezadrogie, solidne, mają regulację głośności i przełącznik mono-stereo, co pozwala na pracę z różnymi wykywaczami. Powinieneś znaleźć w tej cenie.

Pozdrawiam

VW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie