Skocz do zawartości

suvergin gt-wymiana doświadczeń

nunki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 731
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Może kwestia odpowiedniej cewki ?

Zawsze myślałem że gt to dobry nurek na spore głębokości zasypanych ziemianek i okopów.
Napisano
dzięki wszystkim za uwagi dotyczace namierzania.
Co do zasięgu, to ja nadal chodzę na kolorku, bo ostatnio odwiedzałem zaśmiecone tereny (na militarkę) i aż się boję przełączyć na all metal, bo mi cały czas zacznie wyć. Jak sobie radzicie w takich sytuacjach, bo chyba nie można tego jakoś wyregulować nastawami (dyskryma i noth są wówczas nieaktywne)? Z kolei na kolorku nie chwyta większego żelaza zbyt głęboko, przynajmniej ja tak mam. I jeszcze jedno mnie nurtuje - czy na ustaweniach na all metal sovereign łapie kolor głębej, jak w przypadku metali magnetycznych?
Pozdr.
Napisano
thomson ja ci powiem tak ze helm jesli jest w okopie to Gt go sciagniesz z metra a czy którys z was kopal metrowy dol metrowy dol to ponad pas srednio kazdego z nas wiec jest co ryc i watpie zebys wykopał dziennie wiecej niz 2 do 3 taki dolkow. Po drugie sa schematy na necie głebokosci okopow oraz ich kształtow itd trzeba poszperac troche na ruskich stronach sa naprzyklad i sa podane glebokosci i nie wszystkie okopy sa pełne a wy odrazu sprzet do d... bo fantów niema ja szczerze przelazłem okopow i transzei od cholery i rzadko kiedy cos w nich zalegało wiecej fajnych fantów wokol nich niz w nich samych szczescie tez jest wazne

A co do statyka to sie zgodza w przypadku szukania broni zakopanej głeboko bedzie lepszy od Gt z pewnoscia wiec jesli ktos jest nastawiony na tego typu wykrywke to statyk
Napisano
Nie bo mnie nie stać na takie cuda. Ona kosztuje 600 zł, a na ebayu nie szukałem bo nie jestem wstanie robić transakcji międzynarodowych.

dodam tylko, że jeżeli nawet posiadamy taką cewke to będziemy mieli problem z jej poruszaniem we wszelkich okopach i dołach, poniewaz pamiętajmy że to dynamik więc trzeba machać.
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam, wczoraj na polu mało mnie szlag nie trafił, bo wykrywka wydawała fałszywe sygnały... dopiero po godzinie zorientowałem się że jest coś nie tak z kablem. otóż jeśli jest za luźno to wykrywacz piszczy (tylko na dyskryminacji, na all metal jest ok) - będę za dwa tyg w Warszawce, czy w Vikingu mi to naprawią ? Pozdrawiam
Napisano
Prezes14 wg mnie to nie jest podstawa do jakiejkolwiek naprawy, musisz mieć dobrze owinięty kabel na sztycy i już :P
w sumie każdy wykrywacz wzbudza się z luźnym kablem ...
ja u siebie naprawdę mocno owinąłem kabel i w 2 miejscach złapałem go taśmą izolacyjną i nic się nie wzbudza.
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam. Mam problem z moim GT mianowicie jeśli mam jakiś złom pod cewką ( nawet jeśli jest mały ) , to GT ma problem z wycinaniem go. czy to kwestia za nisko ustawionej dyskryminacji ? Pozdrawiam
Napisano
no właśnie. czułość. chodzę na auto - może to tym spowodowane ? Jeśli chcę iść na zaśmiecone (mniej lub bardziej) to jak powinna być ustawiona czułość ? Pozdrawiam
Napisano
prezes ja wchodzę na teren to włączam iron mask mam czułość na auto i daje to efekty dysk mam na 9 godzinę i rzadko kiedy kopie tzw złom" chyba ze ma domieszkę czegoś ale i tak piszczy słabiej niż kolor właśnie to u niego sobie cenie najbardziej ze w zaśmieconym terenie góruje
Napisano
Prezes ale chyba gwoździ nie kopiesz ? Ja przez półtora roku z GT wykopałem może jeden lub 2 zardzewiałe gwoździe , z drobnym żelastwem nie mam problemu , ostatnio wykopałem pokrywkę od słoika np. ,tej wielkości żelazo potrafi się już przebić przez dyskrimę ,tych rozmiarów żelazo zdarza mi się kopać .
Pozdro!
Napisano
Z tego z ja zauważyłem to GT reaguje bardzo na przedmioty o kształcie koła lub zbliżone do niego i wtenczas większe rzeczy nawet stalowe są zaznaczane jako kolor ale i tak sygnał jest słabszy i gorszy od dobrego stopu ja wiem prawie zawsze ze coś ze słabszego po samym sygnale. Ale koło od roweru ze szprychami targnąłem z ponad 1 metra i waliło w słuchawki przynajmniej na skrzynkę rozczarowanie było straszne
:-(
Prezes zmień teren i sprawdź czy reaguje podobnie na innym na drobny złom" i czasami pomaga zmienienie bramki tzn band 1 na 2 jeśli są jakieś zakłócenia i sprawdzaj dokładnie czy pod złomem nie zalega kolor ;-)
  • 2 weeks later...
Napisano
Cześć, odkąd chodzę na silent search jest DUŻO lepiej, lecz polmosów i innych śmieci kopię tyle samo. a dyskryminację mam na 3 kresce, podkręcanie wyżej nic nie daje (no chyba że na maksa :D)
Napisano
Cześć. Guzik prawdopodobnie cynkowy. Co do polmosów tez je kopie , wczoraj z 20 szt. np. :) , ogólnie je wyczuwam po dźwięku , w sygnał wkrada się jakaś taka nutka fałszu ( trudno to opisać ;) ) ale mimo to raczej kopię , chyba że mam już totalnie dość .
Pozdro!
Napisano

ja tak samo, kopię polmosy, oczyszczam pola ze śmieci. a dźwięk polmosów już też rozróżniam :) na fotce dotychczasowy dorobek ŚMIECI.

Napisano
Prezes14 raz że oczyszczasz pole , powodując że eliminujesz śmiecie maskujące fanty ,po drugie czasem też zdarza się wyciągnąć jakiś wartościowy fant z alu taki jak ten , po dźwięku bylem pewien że to kapsel:
http://www.odkrywca-online.com/forum_pics/picsforum23/dsc01653.jpg
Pozdro!
  • 1 month later...
Napisano
Witam. Ostatnio testowałem mojego Sovereigna i zauważyłem ( o zgrozo), że na all metal zasięg spada o połowę. I mam pytanie do kolegów czy zauważyliście coś takiego u Siebie czy będzie to awaria sprzętu???
pozdr
  • 2 months later...
Napisano
Witam, mam pytanie odnosnie dodatkowej cewki 45cm do sovereign GT, szukałem w wyszukiwarce ale własciwie nic nie ma na jej temat... Czy są uzytkownicy w/w cewki i czy mogliby sie podzielic opinią na jej temat, konkretnie chodzi mi o zasiegi czy sa wyraznie wieksze od standardowej i jak jak ta cewka sprawuje sie przy kolorowych przedmiotach typu monety, guziki, odznaczenia, klamry itp. Pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie