Niewierny Napisano 18 Lipiec 2007 Autor Napisano 18 Lipiec 2007 Widzę, że powstało wiele wątków na temat wrogich armii(w większości zwykłe kłótnie). Jestem ciekawy, co można napisać o naszej? Bądźmy też samoktytyczni i pochwalmy się.Pozdrawiam.
Darek419 Napisano 18 Lipiec 2007 Napisano 18 Lipiec 2007 Mogę mieć im za złe tylko to że nie pozbyli się dużo,dużo wiekszej ilości oporządzenia t.j blaszki,odznaczenia,klamerki,itp.pozdro.
acer Napisano 18 Lipiec 2007 Napisano 18 Lipiec 2007 Bądźmy samokrytyczni i pochwalmy się" - jak można krytykować chwaląc ?????????????Następny wspaniały wątek ?Czy na tym forum faktycznie dwa dni upału tak mogło zaszkodzić ???Proszę admina o interwencję.
ZUBIKED Napisano 18 Lipiec 2007 Napisano 18 Lipiec 2007 Następna osoba z małą iloscią postów, zakłada drażliwy wątek. Te dwa wczesniejsze były podwaliną do tego wątku tak jak to przewidziałem w pierwszym kontrowersyjnym wątku.Smierdząca prowokacja
profos Napisano 18 Lipiec 2007 Napisano 18 Lipiec 2007 Nie potrafię zrozumieć niektórych forumowiczów. Chyba zakładają takie tematy z nudów i chęci posprzeczania się z innymi. Sam unikam wdawania się w takie dyskusje, ale teraz nie wytrzymałem. Ten wątek (i poprzednie o podobnym temacie) niczemu dobremu nie służą, a będą powodem do bezsensownych rozważań i kłótni. Proponuję usunąć lub zablokować ten i poprzednie takie wątki.
saper1939 Napisano 18 Lipiec 2007 Napisano 18 Lipiec 2007 Stary postaw sie w sytuacji naszej armii w'39 roku.Ciekawe co byś postanowił w obliczy nieuchronnej kleski,walczył bys czy spier....lił gdzie piepsz rośnie.Zastanów sie co pizesz a dopiero potem zadawaj pytania.Miej szacunek dla tych co walczyli i gineli za wolność i niepodległośc , a nie myśl o tym co przeczytałeś w niemieckiej prasie propagandowej!!!
tm/39 Napisano 18 Lipiec 2007 Napisano 18 Lipiec 2007 Kolejny chory wątek !!! To chyba z powodu upału,gorzej jeśli nie .Ja nie zamierzam wdawać się w dyskusję i innym też to rozwiązanie proponuję .Myślę że proste.Jeśli jednak jakimś cudem się rozwinie , proponuję przenieść moderatorowi na stronę , forum np. Frau Erica S.Z pewnością się tam ucieszą !!!LUDZIE OPANUJCIE SIĘ !!!
pokemon Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 W większości było wycofywanie się naszych wojsk pod naporem nieprzyjaciela. Poza zrywem nad Bzurą, bohaterską obroną Westerplatte, Stolicy i paru innych miejsc była niestety niezła padaka spowodowana wieloma czynnikami takimi jak: zaskoczenie, dezorganizacja, nieprzygotowanie, brak zaopatrzenia, brak łączności, brak amunicji itp. Mobilizacja powodowała wcielanie do wojska zwykłych ludzi nie mających ani złych zamiarów, ani rzetelnego przygotowania, ani też żadnej determinacji do walki, bo myślał taki jeden z drugim jak tu szybko wrócić do żony i rodziny i jak siać zboże. Co innego jak takiego Niemcy przyparli. Nie miał odwrotu- jak nie strzelił, to oni strzelili, tyle tylko, że jak sobie strzelił to zaraz mu samolot bombkę zrzucił, a czołg zgniótł go swoim pancerzem. To była walka o honor i o przetrwanie, z góry skazana na porażkę. Nadzieję podtrzymywały płonne obietnice Francji i Anglii o przystąpieniu do wojny, jak się później okazało bez pokrycia. Sprzedano nas nie pierwszy i nie ostatni raz. Pomimo tego Polska odzyskała niepodległość i odzyska zawsze, jeśli będzie na to zasługiwać
martian. Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 Jak widać po autorze tego wątku głupich nie sieją sami się rodzą.
pokemon Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 Spoko. Trudno mówić źle o swoich, ale jak ktoś ma jakieś historie i chciałby podzielić się tą smutną prawdą, to ma przecież szanse w tym wątku. Ja miałbym taką, ale dotyczy raczej partyzantów, a nawet zwykłych ludzi, którzy się za partyzantów uważali, ale tych nie nazwałbym Żołnierzami Polskimi więc b/t
MOLA Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 Czesc 1. Szkoda ze Marszałek Piłsudski zmarł tak szybko2. Szkoda ze na jego czele nasza armia w 39 nie wykonała manewru na zachód uprzedzajac naszych sasiadów3. mam i za złeze podpisali pakty z angolami i francuzami( i jak na tym wyszli?)Jak jeszcze mi cos przyjdzie na mysl to napisze.pzdr
Hitboy64 Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 słyszałem o tym że we wrześniu 1939 polscy bandyci ubrani w mundury zatrzymali niemieckich (dzielnych, wspaniałych) żołnierzy których było w dodatku 2 razy więcej i którzy chcieli tylko b. szybko przejechać nasz kraj!!! i musieli aż pomagać im ich koledzy Rosjanie!!! to dopiero barbarzyństwo ze strony Polskich żołnierzy!!!mam nadzieję że nikt nie przeczyta źle mojego postu i nie będzie afery :)wg. mnie nie powinniśmy zakładać tego typu wątków (Niemcy, Polacy kto jaki zły a jaki dobry)pozdro
aegirsson Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 Do kol. Mola, z kim mieli podpisać, z bolszewią ? Wg mnie, nie ma czegoś takiego jak charakter narodowy. Szanowna Administracjo Forum, wywalcie / zablokujcie proszę ten wątek.
liha Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 heheheheh te wszystki odpowiedzi łącznie z moją to dużo więcej niż się spodziewał zakładający wątek.pozdro
Darda Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 Czy jest gdzieś w okolicy MODERATOR?!?Którykolwiek, niekoniecnie od razu Bocian!Takie wątki jak ten (i kilka okolicznych) powinny być zamknięta (i najlepiej usunięte)najdalej w godzinę po ich utworzeniu.I nie chodzi tu o propagowanie cenzury. To po prostu kwestia smaku.
nikt Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 Ludzie ! Ten wątek i drugi o dobrych niemcach" nadają się tylko na śmietnik. Naprawdę przydałaby się interwencja szeryfa" bo smierdzi mi to zwykłą szczeniacką prowokacją - Jaki do jasnej anielki mają te wątki wartość merytoryczną ? pozdrawiam .
Niewierny Napisano 19 Lipiec 2007 Autor Napisano 19 Lipiec 2007 Założyłem ten wątek", by administracja wkońcu ujrzała bezsens tego typu wątków" (towarzyszących). Reakcja użytkówników, zdaje mi się prawidłowa(zamknąć te tematy), ale Administracja ma jakieś obawy(chyba w stylu: później będą gadać, że na odkrywcy cenzura?) Jeżeli jednak wątek ma żyć, to piszcie śmiało o akcjach naszej Partyzanty i Żołnierzy. Co udało Nam się dokonać, ilu wrogów udało nam się zabić, gdzie, kto....Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.