Skocz do zawartości

wasze motocykle wojskowe

zoltar92

Rekomendowane odpowiedzi

Jak najbardziej normalna emka".Obok masz nowszy model(pełne piasty alu) i też w takiej samej ramie,z takimi samymi tłumikami i wzmocnieniami ramy.Przedni błotnik pogłębiony. Wg opisu jest to ZMK M72 1958.

• Odpowiedzi 210
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
oj, przyjzyj sie dobrze, to nie jest ormalna" emka. Miałem kilka emek, ale takich detali nie widzałem w zadnej. zwłaszcza tych tłumików, a co do lampek to były dwa rodzaje, tak sadze. Oczywiscie nigdy nie miały stopu". Teraz w dobie internetu wyciaga sie takie własnie kwiatki" i jest zagatka. Moze to chinczyk?

przygladam sie tej wymianie zdan i równiez jestem ciekaw jakie to swiatło tylne stosowano w emkach z wzm? czyzby polskie czerwone od wsk/wfm/junaka? ja nie widziałem zadnych takich na fotografiach ale osobiscie potwierdzam ze wszystkie emki jakimi jezdziłem w latach 90tych miały takie swiatła i automat stopu przytwierdzony do błotnika na wysokosci wałka. Dodam ze miały one tez tabliczki z WZM, wynikało to chyba jednak z dostepnosci tych elementów na rynku.
nie widziałem tez archiwalnych zdjec M72 z tylna lampka od K750 ze stopem, zwanej żółwikiem" pomijajac emki przejsciowe z przodem od k750 na krótkim wachaczyku, takie jaka mozna zobaczyc na rycinie kilka postów wyżej. wogóle te lampki, żółwiki", nie istniały w powszechnym uzytku do konca lat 90tych. bynajmiej nie były powszechnie widywane na zlotach czy bazarach co by swiadczyło iz nie przyjechały do nas z emkami były montowane okazjinalnie wtórnie jak ktos taka lampke zdobył.
to tyle.
pozdr.db

db pałąk błotnika ze zdjęcia króte umieściłeś jest bardzo podobny do współczesnych chińskich a wzmocnienia tylnej części ramy są jak najbardziej normalne,były większe i mniejsze trójkąty w zależności chyba od fabryki która je robiła.

niestety jestes w bledzie..bloki z wysokim wlewem to produkcja kijowska.....z tym blokiem polskim jest jak z jeti wszyscy o nim mowia a nikt nie widzial.....skrzynke piwa wysle poczta dla tego kto zaprezentuje zdjecie polskiego bloku sygnowanego wzm lub mot

• 5 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie