Catadero Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 Jak najbardziej normalna emka".Obok masz nowszy model(pełne piasty alu) i też w takiej samej ramie,z takimi samymi tłumikami i wzmocnieniami ramy.Przedni błotnik pogłębiony. Wg opisu jest to ZMK M72 1958. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlywujek Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 emka miala przez cala produkcje jeden rodzaj lampek maly zolwik na motocyklu z podswietlaniem tablicy i na koszu taki sam tylko bez podswietlania....oczywiscie emka nigdy nie miala swiatla stopu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 27 Luty 2008 Share Napisano 27 Luty 2008 oj, przyjzyj sie dobrze, to nie jest ormalna" emka. Miałem kilka emek, ale takich detali nie widzałem w zadnej. zwłaszcza tych tłumików, a co do lampek to były dwa rodzaje, tak sadze. Oczywiscie nigdy nie miały stopu". Teraz w dobie internetu wyciaga sie takie własnie kwiatki" i jest zagatka. Moze to chinczyk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlywujek Napisano 28 Luty 2008 Share Napisano 28 Luty 2008 wzm to folklor rodzimy nie orginal....karol pokarz zdjecie czujnika do emki z sygnatura wzm...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 29 Luty 2008 Share Napisano 29 Luty 2008 przygladam sie tej wymianie zdan i równiez jestem ciekaw jakie to swiatło tylne stosowano w emkach z wzm? czyzby polskie czerwone od wsk/wfm/junaka? ja nie widziałem zadnych takich na fotografiach ale osobiscie potwierdzam ze wszystkie emki jakimi jezdziłem w latach 90tych miały takie swiatła i automat stopu przytwierdzony do błotnika na wysokosci wałka. Dodam ze miały one tez tabliczki z WZM, wynikało to chyba jednak z dostepnosci tych elementów na rynku.nie widziałem tez archiwalnych zdjec M72 z tylna lampka od K750 ze stopem, zwanej żółwikiem" pomijajac emki przejsciowe z przodem od k750 na krótkim wachaczyku, takie jaka mozna zobaczyc na rycinie kilka postów wyżej. wogóle te lampki, żółwiki", nie istniały w powszechnym uzytku do konca lat 90tych. bynajmiej nie były powszechnie widywane na zlotach czy bazarach co by swiadczyło iz nie przyjechały do nas z emkami były montowane okazjinalnie wtórnie jak ktos taka lampke zdobył.to tyle.pozdr.db Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlywujek Napisano 29 Luty 2008 Share Napisano 29 Luty 2008 blok to ciekawe .....czy udokumentowane czy luzna plotka jakich wiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 29 Luty 2008 Share Napisano 29 Luty 2008 http://m72.republika.pl/m72.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 hallo Panowie,moze ktos pomoze rozwiazac ta kwestie, co to za M72 za zdjeciu jakie zamiesciłem post wyżej.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus 75 Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 db pałąk błotnika ze zdjęcia króte umieściłeś jest bardzo podobny do współczesnych chińskich a wzmocnienia tylnej części ramy są jak najbardziej normalne,były większe i mniejsze trójkąty w zależności chyba od fabryki która je robiła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 ....a co odnosnie tłumików? ktos takie widział w emie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozik-m72 Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Polskie bloki mialy wlew oleju wyzej - podobnie jak w uralu. No i odlew o wiele ladniejszy :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlywujek Napisano 5 Marzec 2008 Share Napisano 5 Marzec 2008 niestety jestes w bledzie..bloki z wysokim wlewem to produkcja kijowska.....z tym blokiem polskim jest jak z jeti wszyscy o nim mowia a nikt nie widzial.....skrzynke piwa wysle poczta dla tego kto zaprezentuje zdjecie polskiego bloku sygnowanego wzm lub mot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus 75 Napisano 7 Marzec 2008 Share Napisano 7 Marzec 2008 zlywujek,myślę że masz całkowitą racje,blok kijowski,napisz tylko jakie piwo to wykombinuje jekieś zdjęcie hehepozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozik-m72 Napisano 7 Marzec 2008 Share Napisano 7 Marzec 2008 Sprawdzilem dzisiaj dokladnie blok z gornym wlewem. Faktycznie nie ma polskich oznaczen, nie ma tez kijowskich. Ma natomiast IMZ. Pozdrowienia dla wszystkich emkomaniakow:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01111977 Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 dneperek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlywujek Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 a moze te gornowlewowce byly do m75 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 Ładna emeczka" spotkana na zlocie w Starych Jabłonkach wiele lat temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 Witam!No i z Łukasza po latach oglądania zdjęć, motocykli kolegów zrobił się motocyklista. :-)Prawko już kończę wyrabiać.Jutro podpisuję umowę kupna Urala. Także witajcie bracia motocykliści :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 9 Sierpień 2008 Share Napisano 9 Sierpień 2008 MW 750 z przyczepka.Fabrycznie nowy,ma przejechane 7 kilometrow.Zdarzaja sie jeszcze takie rodzynki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 9 Sierpień 2008 Share Napisano 9 Sierpień 2008 Witam!MW czy to 750, czy 650 czasem wychodzą w takich stanach jak Twój. Magazyny poradzieckich jedn. wojsk. kryją jeszcze niejedno cudo...Skąd przyjechał?Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indian Chief Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 01111977... toż to Ural :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 Witam!Panowie, a to co za cudo? /pierwszy od lewej/http://redmotorz.pl/images/stories/relacje/szaniec/087.jpgPozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 Tzn. chodzi mi o sam silnik. Bo reszta wygląda na emkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomignac Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 BMW, ale typ na podstawie tej fotki trudno określić. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusy750 Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 jest to zwykły rusek z silnikiem od współczesnego BMW chyba któraś wersja R80 pozdr. (pewnie niezłego ma kopa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.