Skocz do zawartości

Harcerze będą konfidentami!?

ahins

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Dzisiaj w telewizji wspomiano o tym,że harcerze będą chodzić po sklepach i kupować alkohol,jak kupi piwo to ma poinformować władze.:/
Chciałbym sie dowiedzieć co o tym pomyśle sądzą sami harcerze?
Pozdrawiam.
Napisano
ja jestem za zamykaniem sklepów co małolatom sprzedaja alkohol.
Po piwie małolatom bije na dekiel taka jest prawda.
Może z tymi harcerzami to przesada.Pozdrawiam Tomek
Napisano
Czy można się dowiedzieć, kto zleci im tą podłą obotę" i czy z tego tytułu otrzymają jakieś wynagrodzenie jak na konfidentów przystało. Na pewno ustali się nową plakietkę sprawnościową noszoną na rękawie munduru lecz, jakby miała wyglądać taka odznaka sprawnościowa?

pozdr....
Napisano
W USA wyławiają sprzedających wódę nieletnim (poniżej 21 lat), a także pracują w jednostkach policji, FBI do walki z pedofilami.
Napisano
Kiedys to harcerze zbierali złom i makulature na Akcje Lato a teraz?Dofinansowanie z MSW?Akcje w stylu płaszcza i szpady?To moze niech harcówki przerobią na bimbrownie i palarnie opium.
Pozdrawiam
Napisano
Uważam, że pomysł jest głupi...

A co pomyślą staruszki, dzieci i mamy widzące znajomego harcerza kupującego flaszkę wódki?

Inna sprawa, że informowanie władz o łamaniu prawa nie jest donoszeniem ani nie czyni z nikogo konfidenta.

Jak widzicie złodzieja kradnącego portfel to nie informujecie policji, ani okradzionego bo to jest donosicielstwo?

Zdrowia życzę,
Krzysiek
Napisano
W takim razie mozna ten pomysł rozszezyc na wręczanie łapówek .Niech korumpują a co mi tam.
Jeśli powołane do tego celu organa nie są w stanie same kontrolowac przestrzeganie prawa to nalezy pomyślec nad zmianą kierownictwa a nie nad udziałem harcerzy czy tez innych organizacji w kontroli przestrzegania prawa.Po to mamy Policje aby kontrolowała te sprawy.A harcerze niech zajma się swoją działalnoscią.
Pozdrawiam
Napisano
Ze to nie powinni byc harcerze to ok, zgadzam sie, chory pomysl.

Ale popieram tez odbieranie koncesji po sprzedazy alko malolatom. Jak nie dopelnili obowiazku kontroli wieku to niech cierpia.
Napisano
Jestem harcerzem od kilku lat, przeraża mnie fakt że prawie we wszystkich sklepach sprzedaje się alkohol nieletnim, jeżeli tak młody człowiek zaczyna pić to co będzie jak będzie miał 30 lat. Ten człowiek będzie miał założyć rodzinę i wychowywać dzieci na porządnych Polaków ale jak będzie mógł to zrobić skoro najważniejszy będzie dla niego alkohol. WALCZMY Z ALKOHOLIZMEM
Jednak ten pomysł z donoszeniem i wykorzystywaniem harcerzy jest chory. Nasza kochana policja nie potrafi poradzić sobie z szeregami meneli i wymyślili sobie pomysł z harcerzami. Naprawdę pogratulować !!
Napisano
chwilunia a co to za zbrodnia ? tak sie ladnie sklada ze mieszkam w najbardziej syfiarskim i zmenelowacialym miescie jakim jest Łódz i tu jest dopiero gangsta i menelstwo na 102 malolatom sprzedaje sie wszystko w sklepach i to bez zajakniecia a potem wiadomo jak wygladaja osiedla nie moga sobie poradzic zadne sluzby z zamykaniem sklepow i co dzielnicowy ma sie przebrac za malolata w krotkich spodenkach ? co innego konfident a co innego walka z patologia jezel i harcerzom sie to podoba i nie maja nic przeciwko to o co chodzi ? ja jestem za .Jakl zwykle w polsce popieprzone sa pojecia obywatelskiego zachowania i kapownictwa do np urzedu skarbowego . w szwecji mozesz byc pewny że jezeli przekroczysz limit predkosci to 6 na 10 kierowcow zadzwoni na najblizszy komisariat zeby cie skontrolowali - konfidenci jedni , a potem jest tak ze maja 2 % przestepczosci zanotowanej w polsce kraju trawa i wOda pachnacym .
Napisano
Cel uświęca środki!!! A ty co się to niepodobna to zapraszam w sezonie do kostnicy.
Przestali by pisać głupoty jak by zobaczyli co nieco .
A może są tu ochotnicy do wyciągania topielców ?
Napisano
To nie łatwość nabywania alkoholu degeneruje młodzież, tylko brak DYSCYPLINY i nieporadność rodziców. Niestety w wychowywaniu dzieci bardziej od marchewki sprawdza sie kij!
Napisano
ŻADNE zakazy nie spowodują , że nieletni przestaną pić alkohol. Co piatek i sobotę mam pod oknem taki spektakl, że aż uszy odpadają. Czy to może wina sklepu? Może szkoły? Czy też kochanych rodziców którzy mają w d.... wychowywanie i dyscyplinowanie swoich milusińskich.
Napisano
Mogę tylko że dodać, że metoda harcerska charakteryzuje się pozytywnością działania i przykro mnie byłemu harcerzowi, że zamiast stworzenia pozytywnego programu działania tworzy się system negatywny - oparty na donosicielstwie i wzorcom osobowym w rodzaju tego małego donosiciela w CCCP co zakapował własnych rodzicom.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie