KBP Napisano 18 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2007 To może ktoś ma chociaz jakieś fotki przedstawiające jak wygladały wiosła, miech i inne wyposażenie łodzi brezentowej ? albo jakieś rysunki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KBP Napisano 26 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2007 Ustaliłem, że pokrowiec brezentowy łodzi T-35 (i innych) był koloru khaki, barwiony ta sama najprawdopodoniej metoda co brezent na chlebaki i tornistry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atyl Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 A nie interesuje was Instrukcja saperska/ Mosty wojenne/ Mosty polowe i kładki. ...i inne przeprawy na tratwach, beczkach, snopkach, promach i innych materiałach podręcznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 Atyl, interesuje wszystko co się tyczy wojsk saperskich.I podobnych np. kompanii kolejowo-mostowych, kolejowo-drogowych i innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KBP Napisano 27 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Mnie te dokumenty również interesują, zwłaszcza, że pionierzy byli szkolenie w tych samych ośrodkach co saperzy, więc i wiele instrukcji obowiązywało i jednych i drugich. Jak cos masz to podeślij na mi na mail (prawnik.zsm@isko.net.pl), jak możesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Jak można dostać takie instrukcje, to ja też bardzo poproszę.PzdrBogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atyl Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 OhoZaraz daj.Nie mam tego na CD i nie mam skanera. Potrzebny ktoś z Warszawy z wolnym czasem i wyposażony w ww instrument. No i jakaś stronka najlepiej.Do kopiowania jest :Instrukcja saperska- mosty polowe i kładki-1923Podręcznik SPRezerwy -umocnienia polowe i minerka 1935?!Minerka 1920?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Niestety - Kraków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 [Wrrrrrrrrrrrrrrr - nie ma edycji postów]Jeśli jest jakaś możliwość dostarczenia, to mam dostęp do skanera - a na propagowanie Historii II RP czas zawsze znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Z Allegro opisane - saperzy na pontonie - WP II RP" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Zaden ponton, lodz brezentowa T-80 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 Panowie, moge podeslac wam ksero Instrukcji Saperskiej, Dzial III: Mosty Wojenne, Czesc II: Mosty polowe i kladki tylko podajcie mi na priva adresy pocztowe (nie e-mail) zebu oszczedzic Atylowi pracy. Za to nie mam podrecznika SPR wiec jak z czasem stanie sie dostepny to proprosilbym o kopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadkus Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 dzięki Gebhardt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek2 Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 Podręcznik SPRezerwy -umocnienia polowe i minerka 1935Za to Panowie to bym ozłociłAtyl ile ma to stron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atyl Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 Dla Schreka i dla narzekających na warunki sanitarne na Bzurze.PS Biblioteczka oficera rezerwy piechoty, Umocnienia polowe i służba pionierska , Warszawa 1935 wydanie II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atyl Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 Ta sama pozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atyl Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 Może kogoś zachęci do pomocy, bo ja naprawdę nie mam czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atyl Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 Żeby nie było OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atyl Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 I jeszcze jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atyl Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 To już ostatnie o pontonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atyl Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 Ktoś pytał o zapalarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 Atyl, możesz wysłać xero zwykłą pocztą ?Wtedy możliwe, że byłbym w stanie co-nieco pomóc.Jeśli tak - odezwij się do mnie na maila: sas@galaxy.uci.agh.edu.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 30 Wrzesień 2008 Share Napisano 30 Wrzesień 2008 Z allegro28 pułk Strzelców Kaniowskich" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSz Napisano 24 Listopad 2008 Share Napisano 24 Listopad 2008 Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 19 Maj 2009 Share Napisano 19 Maj 2009 Święto Wychowania Fizycznego i Przysposobienia Wojskowego w Spale. Pionierzy przechodzą, po zbudowanej przez siebie, kładce na Pilicy. 1932/07/14" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi