jacenty2004 Napisano 23 Maj 2007 Napisano 23 Maj 2007 Przetrwaliśmy rozbiory,okupację i inne plagi ,to i na głupotę paru palantów na górze też ludziska znajdą jakiś sposób :)
01111977 Napisano 23 Maj 2007 Napisano 23 Maj 2007 Sposoby są i owszem..konfiskowane jak widac..:) Pzdr.
suchy ss Napisano 23 Maj 2007 Napisano 23 Maj 2007 kol. 01111977 to troche inaczej dziala, od tamtego okresu zaczeto stosowac inne typy broni, ammo itp. oni rozumuja tak ze przestepca nie bedzie latal z samopalem wiec mozna go legal trzymac:]a co to chlopa to z drugiej strony mogl pomyslec i cos zrobic z mg a nie sprawnego trzymac w domu...a moze to jakis emigrant z USA i myslal ze i z prawem sie upodabniamy do nich:P
jacenty2004 Napisano 23 Maj 2007 Napisano 23 Maj 2007 W stanie wojennym kretyni z milicji i UB latali po muzeach wiercili wszystko co miało lufę żeby przypadkiem naród się nie uzbroił w Visy i skałkówki, i nie poszedł na KC. Dochodziło do tego ,że potrafili nawet przeciąć na pół lufę wiwatówki z któregoś tam wieku .Dziś różnica polega na tym ,że robią to samo tylko nazywają się inaczej. Matolstwo jest to samo i podobnie jak tamci podpierają się niby prawem . Mimo wszystko wolałem tamtych starych ,bo człowiek wiedział że to komuna, ormo i zomo czyli wróg! A teraz w wolnym kraju"płacę podatki żeby te głąby zamiast wyłapać i zamknąć bandziorów i złodziei wpadali do jakichś kolekcjonerów po złomy lub do faceta którego zna pół Polski, bo jego sprzęty grają w filmach. Może by wreszcie odebrali jakąś giwerę od prawdziwego mafioza ?
traper6 Napisano 23 Maj 2007 Napisano 23 Maj 2007 Z perspektywy lat ja już ten temat przerabiałem 3-krotnie.Walka z wiatrakami....Nie chce mi się już k..... na ten temat pisać.....
Winchester Napisano 23 Maj 2007 Napisano 23 Maj 2007 A ja sie zastanawiam czy ten kolekcjoner nie ma jakichkolwiek szans i praw na odzyskanie tych bagnetów ? Normalnie mnie krew zalewa jak takie rzeczy sie dowiaduje ! Ja rozumiem fakt że posiadał to Mg no ale żeby zabierac mu broń białą to już jest przesada. Jesteście koledzy pewni że w takich sytuacjach ta jego kolekcja zostanie w całości skonfiskowana ? czy to tylko domysły. PS. Miejmy nadzieje że szybko sie coś w tym naszym poronionym kraju zmieni bo tak dalej to byc nie może. A jak nie , to zostaje nam tylko zrobienie dobrego ROKOSZU albo i Rewolucji !! Pozdrawiam
traper6 Napisano 23 Maj 2007 Napisano 23 Maj 2007 Co do szans to ma takie że dostanie zawiasy. A co do bagnetów to przepadek na rzecz skarbu państwa.
Stadler Napisano 23 Maj 2007 Napisano 23 Maj 2007 Mam pytanie- na jakiej podstawie przepadek BAGNETÓW na rzecz państwa?
traper6 Napisano 23 Maj 2007 Napisano 23 Maj 2007 Normalnej.Państwo ma prawo.W czasie odczytywania wyroku usłyszałem to ja i wielu moich znajomych z Polski również.To zależy też od tego co kacyk" w danej parafi" zbiera
Stadler Napisano 23 Maj 2007 Napisano 23 Maj 2007 Rozumiem, że tego typu praktyki sądownicze dotyczą jedynie Polski?
huk 100 Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 wolff –może i szkoda chłopa –ale jeszcze bardziej szkoda tych którzy z nim wymienili maile –albo nie daj Boże kupili coś od niego albo on od kogoś na allegro-pozdro
01dalton Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 Witam . Jestem ciekaw po co kolekcjonerowi strzelający długopis ? A bagnety - jest nikła szansa że odzyska . Pozdr.
1000WATT Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 Nie wiem czy dobrze kombinuje ale jak by tak kolekcje ubezpieczyć? ( mam na mysli oczywiscie bagnety ) .Jest tyle róznych ubezpieczalni może jakas polisa by się znalazła na tę ewentualność .Z tego co wiem to w tym przypadku przepadek mienia na rzecz Skarbu Państwa jest nie zgodne z Konstytucją RP.( nie można niczego nikomu zabrać nie uzasadniając dlaczego.)Przepadek mienia nastepuje tylko na wypadek konfliktu zbrojnego ,klęski żywiołowej ,na poczet przyszłych kar pieniężnych lub zadłuzen( egzekucja komornicza).No tak mi się wydaje ,że tak powinno być w panstwie prawa , w koncu rządzi Prawo i Sprawiedliwość :):):)
dect Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 @ traper6 Skad te za przeproszeniem pierdy" na temat przepadku bagnetow? Czy ktorys w Was to OSOBISCIE przerabial po 1989 roku albo po wejsciu w zycie ostatniej ustawy o broni?Na jakiej podstawie je zabrali? Jak to bylo uzasadnione? Prosze o konkrety.@ 01daltonSkad wiesz, ze nikla?
jacenty2004 Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 Jeżeli zabrali mu bagnety to znaczy ,że tak samo mogą zabrać telewizor,lodówkę, zmywarkę, pralkę, obrazy ze ścian i książki ,że o tym co ma w portfelu nie wspomnę.Niech cię cieszy ,że to byli przebierańcy w kominiarkach z CBŚ ,a nie wikingowie ,bo ci drudzy zgwałcili by mu jeszcze żonę ,a chałupę puścili z dymem :)
majki.t-la Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 MOJI DRODZY ZYJEMY W POROBANYM KRAJU,JAK MIE ZATRZYMALI DO SPISANIA NA DRODZE LESNEJ Z WYKRYFKĄ TO ZREWIDOWALI MIE DOSZCZETNIE, ALE MOJE SZCZESCIE NIC NIE MIAŁEM W PLECAKU BO PARE MINUTEK WCZESNIEJ ROZŁOZYŁEM WYKRYWKE, PYTALI MIE SIE PO CO MI TO I DZIE IDE, ALE OD TEGO CZASU MAJA MIE NA OKU I NOM STOP WIZYTY UMIE SA JAK BY NIE MIELI KAWY NA POSTERUNKU, I TAK ICH NIE WPUSZCZAM MAM KAMERKI NA POSESI I MAM ICH W PUPIE BEZ NAKAZU, I TAK W CHACIE PUSTKI MAM OPRUCZ ZESZŁEYCH ROCZNYCH ZBIORÓW GRZYBÓW MOZE OTO IM CHODZI WSUMIE SA W SŁOIKACH,
bodek1 Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 A tak na marginesie czy kiedykolwiek słyszeliście o konfiskacie jakiejkolwiek większej lub mniejszej ilości petard lub sztucznych ogni kupowanych legalnie w hipermarketach przez osoby przypadkowe praktycznie bez ograniczeń ,to przecież też są materiały wybuchowe które można legalnie (oczywiście w sylwestra) detonować (często będąc pod wpływem alkoholu), naprawdę dziwne mamy prawo w tym kraju, może już czas otworzyć dział porad prawnych i znalazł by się jakiś prawnik eksplorator pomagający takim chłopakom jak ten .
bodek1 Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 Do majki.t-la . Mogą bez nakazu , nakaz zazwyczaj przysyłają potem poleconym (przerobiłem to na własnej skurze)
majki.t-la Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 KACZUSKI BY MOGLI POMAGAC A NIE KRASC DZIEŁA POSZUKIWACZY PRZYNAJMIEJ BIEKI NAM HISTORIA ZYJE, BO IM SIE NIECHCE CHODIC I SZUKAC MAJA NA SRANE ZE NIE WRUCA Z WYPRAWY, BY ZALEDWIE PUSZKIE PO PIWIE ZNALAZŁ ZAKOPANA TO BY JUZ ZGŁOSIŁ ZE TO NIE WYPAŁ,ALBO SIE TUMACZA ZE KASY NIEMA A NA WLOTY NA CHATE MAJA, TAK ZERUJA NA NAS K......
majki.t-la Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 DO BODEK1. OKI MOGĄ MAM KUMPLA W POLICJI CO SIE ZEMNĄ WYCHOWYWAŁ SAM LATA PO LESIE ALE NIE MUSZE ICH WPUSCIC, NIC NIE ZROBIA JAK SA NIE DO KONCA PEWNI CZY JESTEM NA CHACIE, BO JAK BY MIELI 100% TO BY Z DZWIAMI WESLI ALE TYLKO Z NAKAZEM, ONI SIE TYM ZAWSZE TUMACZA ZE MIELI INFORMACJE OD OSÓB POSTROMNYCH I TO JEST NA KAZDYM NAKAZIE, TAK MI KUPEL POWIEDZIAŁ,1 W MIESIACU MOGA WLECIEC, DO ZNAJOMEGO WLECIELI 4 RAZY W MIESIĄCU MYSLELI ZE NIE JESTKUMATY, ZŁOZYŁ ZAZALENIE O NATARCZYWOŚC I WYGRAŁ I DALI MU SPOKUJ JUZ 2 LATA NIE NEKAJA GO
traper6 Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 DectPierdy" są stąd że dostałem pismo że część mojej kolekcji została zutylizowana" a część zabezpieczona ńa koszty postępowania sądowego,pokrycia kosztów badań balistyki,ekspertyzy, i jeszcze paru innych składników".Tematy przerabiałem po roku '90.Niestety nie przedstawię Ci tego pisma bo gdy je otrzymałem byłem tak wk.... że je odrazu podarłem.Szkoda jest mi kolekcji,ale jestem szczęśliwy że to się tylko tak skończyło.Zawiasy to nie to samo co opalenizna w kratkę.......
jacenty2004 Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 jeżeli część twojej kolekcji została zabezpieczona na poczet kosztów to znaczy ,że została wyceniona i ktoś to skalkulował ,a jeżeli tak to możliwe ,że albo musisz dopłacić? ,albo państwo wisi ci jakieś pieniądze? ...albo ktoś kogoś zrobił w jajo :)
dect Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 Majki nie drzyj sie - wylacz caps lock. Ortografie pomijam, ale piszesz bez ladu i skladu, a te historie o kamerach to sorry...MAM KUMPLA W POLICJI CO SIE ZEMNĄ WYCHOWYWAŁ SAM LATA PO LESIE ALE NIE MUSZE ICH WPUSCIC, NIC NIE ZROBIA JAK SA NIE DO KONCA PEWNI CZY JESTEM NA CHACIE, BO JAK BY MIELI 100% TO BY Z DZWIAMI WESLI ALE TYLKO Z NAKAZEM, ONI SIE TYM ZAWSZE TUMACZA ZE MIELI INFORMACJE OD OSÓB POSTROMNYCH I TO JEST NA KAZDYM NAKAZIE, TAK MI KUPEL POWIEDZIAŁ,1 W MIESIACU MOGA WLECIEC, DO ZNAJOMEGO WLECIELI 4 RAZY W MIESIĄCU MYSLELI ZE NIE JESTKUMATY"Rozumiem, ze ten kumpel jako praworzadny obywatel IV RP ma wszelkie wymagane papiery na poszukiwania?Bez nakazu moga wejsc - poczytaj sobie dokladnie KPK, a nie pierodly wypisujesz. Wypowiedzi trgo kumpla nie komentuje bo nie ma pojecia o czym mowi.@ traper6Sorry za te pierdy".Jak to zutylizowana"? Szkoda, ze szlag trafil tamto pismo, ale uwazam, ze dales sie najzwyczajniej w swiecie oszwabic. Nielegalne zabawki to swoja droga, ale zatrzymanie broni bialej to przesada. Jest mozliwosc upominania sie o zwrot tego typu rzeczy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.