Skocz do zawartości
  • 0

Spacer do sklepu i....

amsel44

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ten jeszcze wygląda bardzo podobnie i kaliber by się zgadzał francuski 81 mm , oczywiście może to domysły ale kto wie ;) http://www.municion.org/morters/Frances81G.jpg
pozdrO
Napisano
e... panowie polski jest bez otworow , moze Tomek ma racje ?. sprawdzilem tez niemieckie i one odpadaja.
pozdro.amsel44
Napisano
proponuje nauczyć sie rozróżniać granat wz 27 od wz 30 i czytać uważnie .

prosze uważnieczytać posty: na płocie wisi wz 30, a wy mowicie o wz 27 czyli granacie starszego wzoru.

PATRON
Napisano
Dzieki grec za przekroj , moze macie racje ze to nasz :). to naprade nieprawdopodobny traf, by cos takiego wypatrzyc w innym kraju.
pozdro. amsel44
ps. dzieki wszystkim za pomoc.(mile widziane jeszcze normalne zdjecie >>> :)).
Napisano
Priwiet
Patron,mógłbyś zapodać jakieś linki do tych Visów w Afryce i Urach we Włoszech.Temat mnie bardzo zainteresował. Te Ury już mi się kiedyś obiły o uszy.
Napisano
Grec dobry pomysl z tymi iciami" :)jak znowu pojade to troszke postekam wlascicielowi moze sprzeda .jesli nie , to wejde i porobie foty oznaczen (jesli sa ) .
pozdro.amsel44
Napisano
Dzięki za ten możdzierz ale mnie dokładnie interesują Vis i Ur.A wszczególności Vis W afryce (o czymś takim nie słyszałem).
Wiem że odbiegam od tematu wątku.Najwyżej zarobię anana"
Ok.3 lat temu doszły mnie słuchy że nasze Ury widziano w jakimś sklepie militarnym w San Marino.Ile jest w tym prawdy nie wiem.Może ktoś słyszał już o czymś takim.Próbowałem odszukać ten sklep ale za cienki jestem w necie.Może znajdzie się tu jakiś bystrzak.
Napisano
Pozdrawiam Patron wszystko cacy , ale moze moglbys dac jakies zdjecie tego naszego granatu mozdzierzowego ? ja znalazlem opisy samego mozdzierza ale zadnego zdjecia tego miotanego pocisku. i jeszcze jedno , wiem o eksporcie" sprzetu wojennego do innych krajow , niemcy to oszczedny narod :)jednak skoro to licencja francuska to....moze jednak racje ma Tomekk ?
pozdro.amsel44
ps. moze sa jakies drobne roznice miedzy polskim a francuskim ogorem" ? warto go odkupic jesli to jednak asz".
Napisano
Czy okreslenie mina moździeżowa" jest prawidlowe? Bo spotkalem sie z takowym na wystawie w opisie przedmiotu.
Napisano

I juz wiem :) koledzy z ombkowego" forum stwierdzili ze jest to ....
wloszczyzna" czyli Jtal bomba 8.1
oznacz. niem. stg wgr 276/11
szkoda....
pozdro.amsel44

Napisano
Dobra , powiecie ze jestem upierdliwy ale...
przekroj od grec-a > wyraznie widac ze otwory w skrzydelkach sa > wycinkiem kola ! (pol) . natomiast moj ogor" i foty od tomkk-a pokazuja skrzydelka z fasolowym" ksztaltem otworu (podluzne) ! jednak stawiam na francuza .
pozdro.amsel44
ps. moze znajde w sieci normalne zdjecie . i amen .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie