muslim Napisano 3 Maj 2007 Autor Napisano 3 Maj 2007 Witamtrafiły mi sie 3 fotki z pogrzebu jakiejś ważnej osobistościMoze macie jakieś pomysły?co to za samochód?
muslim Napisano 15 Kwiecień 2012 Autor Napisano 15 Kwiecień 2012 Dzięki Panowie za sugestie.Postaram się zrobić lepsze skany ewentualnie zdjęcia.
woytas Napisano 14 Kwiecień 2012 Napisano 14 Kwiecień 2012 Wiem, że wujek mojego kolegi był strażnikiem w obozie dla jeńców niemieckich. Był w jakiejś naszej jednostce - ale całe umundurowania miał amerykańskie - widziałem kilka fotek. Niestety nie mam możliwości ich poskanowania.
Krychus Napisano 14 Kwiecień 2012 Napisano 14 Kwiecień 2012 Muslim - a dałoby radę w lepszej jakości zeskanować te zdjęcia? Bo tak można jedynie przypuszczać... Co do hełmów - goście nie mają przypadkiem założonych radzieckich SSz 39/40? Ten daszek... a i możliwe, że mosiny w rękach trzymają... Pozdrawiam, K.
lupo55 Napisano 14 Kwiecień 2012 Napisano 14 Kwiecień 2012 na pierwszej fot. widoczny jest zołnierz francuski w kepi(ten najwyższy - na tle samochodu). Salutuje z charakterystycznym ułożeniem dłoni.
Luke Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 No i sami mężczyźni. Amerykanie raczej na pewno bo nie salutują dwoma palcami, no i te hełmy.
SPoskier Napisano 14 Kwiecień 2012 Napisano 14 Kwiecień 2012 A nie będzie to miasto które mieliśmy w jurysdykcji polskiej zaraz po wojnie na terenie niemiec ? niestety nie mogę sobie przypomnieć jak się nazywało. Niedawno krążył o tym jakiś artykulik. Tak mi się skojarzyło, ale oczywiście może to być błędny trop.
wyspiarz44 Napisano 14 Kwiecień 2012 Napisano 14 Kwiecień 2012 SPoskier , masz na myśli Haren- Maczkowo?
muslim Napisano 13 Kwiecień 2012 Autor Napisano 13 Kwiecień 2012 Może dziś ktoś coś dopowie do tych zdjęć
muslim Napisano 3 Maj 2007 Autor Napisano 3 Maj 2007 no tak dziwnie to jakoś wyglądateż wydaje mi się ze to jeńcy bo pozbawienie są min pasów
muslim Napisano 3 Maj 2007 Autor Napisano 3 Maj 2007 Witamtrafiły mi sie 3 fotki z pogrzebu jakiejś ważnej osobistościMoze macie jakieś pomysły?co to za samochód?
mac Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 Ja tu widzę Amerykanów i byłych polskich jeńców wojennych.
Pytanie
muslim
Witam
trafiły mi sie 3 fotki z pogrzebu jakiejś ważnej osobistości
Moze macie jakieś pomysły?
co to za samochód?
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.