Skocz do zawartości

Spotkanie na szlaku :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 396
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 weeks later...
Spotkanych na szlaku kolegów Przełaja,kolege Jaca-wroca(w NOwy Rok),długowłosego właściciela Ace garetta ,siwowłosego poszukiwacza(imion-ksywek nie pamietam-letnie spotkania z zeszłego roku na północy Wrocławia),pozdrawiam.

czesć.pytanie do acera i innych lesników.ostatnio jak byłem na ruskim brodzie przebiegł koło mnie piękny koziołek a za nim dwa kundle niedużego wzrostu,jak mnie zobaczyły ok.10m to zawróciły nie wydając głosu-pytanie zawiadomić lesniczego czy jak się ma coś przysobie to kropic bez pytania.pozd.marek

http://www.lp.gov.pl/

Tu jest wszytko - dane teleadresowe wszystkich Dyrekcji oraz Nadleśnictw w Polsce. Można znaleźć nawet kontakty do miejscowych Leśniczych.

Pozdro
acer

A załóżmy: jest grzybobranie w lesie i widzę (znajduję!) piękny górny kawał czaszki z pięknymi rogami jakiegoś jelenia czy tam sarny, podnoszę i biorę do domu nad kominek - to jest przestępstwo/kłusownictwo ?:>

Z własnego doświadczenia wiem, że łatwiej znaleźć w lesie jakąś urwiłapkę" sporego kalibru niż faktycznie ogólnie pojęte poroże, czaszkę.

Czy nawet same zrzuty, choć niektórzy mają to szczeście.

Zresztą żeby mieć trofeum nie trzeba łazić po lesie, być myśliwym etc.

Ile takich rzeczy jest w sprzedaży komercyjnej - sklepy łowieckie na ten przykład.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie