PATRON Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Napisano 16 Kwiecień 2007 fachowe malowanie felg minią i kolorem .zdjęcie przedstawia jeden z przykładów . 90 % felg jest malowane" równie starannie i fachowo .Postaram się zastosować w przyszłych pracach .
PATRON Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Napisano 16 Kwiecień 2007 konserwacja nadwozi metodą glonów i porostów aktywnych .postaram się zastosować w przyszłości.
PATRON Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Napisano 16 Kwiecień 2007 przykład konserwacji dużych powierzchni.proszę się stosować do tych wytycznych
PATRON Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Napisano 16 Kwiecień 2007 zastosowanie nowoczesnych materiałów do konserwacji elektryki ( koszt tego reflektora na allegro : 15 zł.) naliczyłem ich w ten spsób poddanych renowacji 32 sztuki na jednym placu.proszę się stosować do tego !!!!!!!!!!!!
Horst Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Nie od dziś wiadomo że polskie muzea to organizacje przestępcze.
PATRON Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Napisano 16 Kwiecień 2007 zasotosowanie nowoczesnej technologii konserwacji gumy w tym przypadku opony)Powietrza pewnie nie można dopompować już a podeprzeć nie wolno bo to nie zgodne z wytycznymi konserwatorskimi .proszę się stosować
kocur Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Ekhm. Przepraszam ale gdzie ta erotyka ? Może do wspomnianego przeżycia erotycznego doszło z tymi miłymi paniami ? Na pace ciężarówki? Czy może na armacie ? Jakby co daj na priv jakiś namiar ;-)Stary, jak jeszcze nakręciłeś video - to jesteś bogaty ;-)Pozdro !P.s. A co do sedna - jak już dawno powiedział nejaki mędrzec Zulu Gula - Polska to dziiiwny kraj ....
PATRON Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Napisano 16 Kwiecień 2007 jeśłi od zabytku odpadł kawałek ( w tym wypadku próg) to należy go soatwić w stanie jak na zdjęciu - tzw konserwacja zachowawcza"prosze się stosować
PATRON Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Napisano 16 Kwiecień 2007 kolejny przykład konserwacji zachowanwczzej proszę się stosować
PATRON Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Napisano 16 Kwiecień 2007 wanna z ziemi wyjęta i zgodnie z wytycznymi konserwatorskimi powolutku wraza do niej - czyli poglądowa lekcja jak powinien gruz i ziemia zasypywać eksponaty od środka "proszę stosować do swoich eksponatów
PATRON Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Napisano 16 Kwiecień 2007 No i hicior dnia : tabliczka opisująca eksponat !!!!!!!!!!!!!!!! nie ukrywam że ja padłem na glebę ....
PATRON Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Napisano 16 Kwiecień 2007 zbliżenie hiciora dnia .....proszę stosować tego typu opisy i tablice informacyjne ....zwraca uwagę estetyka mocowania tabliczki do eksponatu.
PATRON Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Napisano 16 Kwiecień 2007 ogólny rzut oka na feerię barw poszczególnych pojazdów
a.korbaczewski Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 a to ja dodam ze byłem w kilkudziesięciu muzeach historyczno wojennych i tylko w kilku (może trzech) nie mozna było robic zdjęć z fleszem (MWP na czerniakowie, i MWP w Alejach).Natomiast w wiekszości małych prywatnych mogłem macac ile chciałem, trzeba było tylko zagadać z obsługantami. No i niewiele widziałem tak syfowych i nieciekawyxch jak te w Warszawie, ggdzie sa 3 eksponaty na krzyż i siedza stare baby i dziady i pilnują tego i sie na niczym nie znaja. Np w Duxford albo Hendon muzeach RAFu chodza dziadkowie specjalni co sa społecznymi przewodnikami i wszystko ładnie opisująm i sa zadowoleni jak się do nich zagadnie paroma pytaniami na poziomie.Gratuluje eksponatu MWP. płaszcz wielkiego polskiego patrioty i wybitnego oficera plk. Przymanowskiego (czterech pancernych i pies). Wybitny historyk.
PATRON Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Napisano 16 Kwiecień 2007 wszystkie zdjęcia wykonane zostały ( jeśli by ktoś miał wątpliwości ) na terenie EKSPOZYCJI MWP , a nie na terenie magazynu ( czytaj złomowiska ) , jak widać jest to ekspozycja ogólnie dostępna , nawet młode pokolenie było w stanie się tam dostać i odbyć spacerek edukacyjny .PATRON
PATRON Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Napisano 16 Kwiecień 2007 po tej wizycie zrozumiałem dlaczego nie wolno robić zdjęć .....po prostu w trosce o eksponaty ........PATRON
jaca2003 Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Patron czepiasz się.Po prostu eksponaty zachowano w malowaniu i stanie BOJOWYM" takim jak jest w wojsku.Zdjęc nie wolno robic ponieważ 95 % eksponatów w muzeum znajduje się dalej na ZN w wojsku i w każdej chwili moze byc uzytych bojowo np w wyniku inwazji wojsk republiki Burki Nafaso(czy jak to się tam pisze).Konserwacja glonami?Otórz jest to sposób naturalnego maskowania w terenie.radar nie wychwyci bo glony mają zdolnosci pochłaniania fal przez co sprzęt staje sie niewidzialny.Pozdrawiam
kopijnik2 Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 miesiąc temu nie było problemów...Panowie z muzeum przeglądają to forum...Myślę, że to tylko chwilowa nadgorliwość opiekuna sali...W świetle norm - jedynie szczególne względy bezpieczeństwa obiektów (szczególnie cenne, szczególnie zabezpieczone, itp) obejmowane są zakazem fotografowania, co jest uwidocznione odpowiednim piktogramem.W alejach wykupuje się ilet na fotografowanie - bez flesza".Myślę, że zalazłeś komuś za skórę...Myślę, że (z całym szacunkiem dla obsługi) w ramach wiosennych porządków" nadzór ekspozycji plenerowych mógłby uzupełnić brakujące opisy - nawet tylko przy samym forcie...FT 17 jest również bez opisu...
PATRON Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Napisano 16 Kwiecień 2007 kopijnik2 - biletów na fotografowanie już nie ma - BO JEST ZAKAZ FOTOGRAFOWANANIA.informacje tego typu są przekazywane na wszystkich salach oraz w kasie . więc o nadgorliwości i zajściu za skórę nie ma mowy ...PATRONps. a tak nawiasem mówiąc i tak porobiłem zdjęcia . tak jak i wszyscy co byli w środku .
dect Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Patron, no co Ty... Fotografia kradnie dusze - nie wiedziales? Albo zrobisz fote i od podmuchu flesza sie rozleci - i co? Kto zaplaci, he?
Grzesio Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Hmmm, a to ciekawe, może coś się zmieniło, ale byłem w sobotę na forcie - na drzwiach ekspozycji w kazamatach wyraźnie wisi tylko zakaz fotografowania z lampą, wparowałem do środka z aparatem, pstryknąłem nieco fotek (bez lampy oczywiście) i nikt mi nie przeszkadzał.Kilka miesięcy temu byłem, na tymże forcie, świadkiem, jak facet pilnujący ekspozycji został zapytany, czy wolno wewnątrz robić zdjęcia - odpowiedział, że tak, ale tylko do celów prywatnych.PzdrGrzesiu
kopijnik2 Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 jeżeli się nie mylisz - to oznacza, że Ktoś" wypowiedział wojnę zwiedzającym w zakresie prezentacji eksponatów...to ślepa uliczka i po kruchym lodzie"...wygląda na typową reakcję obronną...ciekawi mnie od kiedy weszły te rozporządzenia...
herbstnebel Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 No to już jest wstyd dla Polski. Kolejna władza ma to w dupie tylko żeby jej ktoś nie miał i tak ciągle i ciągle... a sprzęty GNIJĄ.:(
acer Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Fakt gdzie tam do Kubinki.... na lepsza halę nas nie stać
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.