panzerhrabia Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 witam czy to nie skrzynia od RSO ???http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=280200306 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maru Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 ma moze ktos w miare dokladne zdjeca skrzyni biegow do RSO ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Dzięki temu wątkowi mam pewne podejrzenia co do sobotnich ogniw :) Jak na razie poleżą u mnie ale jeśli pewien projekt nie wypali - pewnie zmienią właściciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$pier$ Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Co do ostatniego zdjęcia RSO nie było by problemu zrobić repro tej kabiny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Jeśli się nie mylę oferowana na aukcji skrzynia biegów jest od PzKpfw Steyr ADGZ ( M35 Mittlere Panzerwagen ) http://greyfalcon.us/SS%20PANZERWAGEN%20ADGZ.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$pier$ Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 http://www.odkrywca-online.com/rso-mamy-gasienice-wiemy-gdzie-reszta-co-dalej-,299109.html#299109 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasqez Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Nabój do działa Pak40 7,5cm z pociskiem SprGr 34 (przedmiot nie zawiera żadnych niebezpiecznych materiałów , okaz kolekcjonerski). Jak wszyscy wiedzą działa tego typu były holowane przez te pojazdy , jak i montowane na ich podwoziu. Mysle że ten eksponacik doda powagi" RSO w muzeum w Myślenicach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Kolejny eksponat ... super Poprosiłem wystawcę o kolejne zdjęcia wystawionej na aukcji ramy oraz podzieliłem się swoimi uwagami.Niestety nie dostałem ich na pocztę ale ukazały się na ebay`u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Panowie, ja troche z innej beczki,zauwazcie ze ten post zostal przeszlo 21.ooo razy otworzony.Jak by kazdy z odwiedzajacych ten watek dal po pare dolcow( organizacja sciepy narodowej).To bez problemu by dalo rade zakupic wsjo co trza,czy zle to widze???pozdrosten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$pier$ Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 jestem za !sam dał bym parę groszy, oczywiście przeznaczonych na słuszny cel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cross Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Ano przydałoby się. Rama którą posiadacie jest mocno nadgryziona przez korozję i nie wiadomo czy utrzyma całą konstrukcję w formie ruchomej.pozdrocross Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Całym sercem jestem za ...... zresztą ja już wiem co i jak ..... wszystko jest już w drodze. Najlepiej na ten temat niech jeszcze raz wypowie się Lemeryt.Kolejne zdjęcie przodu ramki Pozdrawiam Woodhaven Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2007 Witam !!Dziękuję wszystkim za wpisy i oferty pomocy. Tak jak pisałem wcześniej istnieje możliwość wsparcia finansowego tego projektu, nie ma osobnego konta na ten cel. Procedura jest prosta, chętny do pomocy kontaktuje się ze mną. Ja podaję nr. konta Muzeum, dodatkowo darczyńca przesyła do Muzeum dokument w którym określa cel darowizny a więc np. zakup części" lub konserwacja". Dzięki temu nie możemy spożytkować tych pieniędzy inaczej, i nie ma żadnych niedomówień. Oczywiście informuję darczyńcę o tym co za jego pieniądze zostało zrobione. Części i pieniądze jako dar pozostają własnością muzeum.Każda pomoc mile widziana.Dziękuję i Pozdrawiam. Paweł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 13 Grudzień 2007 Share Napisano 13 Grudzień 2007 Rama pod działo PAK 40. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 Witam wszystkich wiernych fanów RSO. Dziś na prośbę maru odkopałem zdjęcia skrzyni biegów RSO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 Fajnie że wszyscy są czujni i chcą pomóc Lemerytowi Mam również nadzieję że wspólnym wysiłkiem uda nam się ruszyć sprawę wsparcia finansowego tego projektu. Bo co tu ukrywać tylko wspólnie możemy cos zdziałać. Z drugiej strony każdy sobie z nas zdaje sprawę jak trudnego projektu podjął się Lemeryt. No ale tylko duże i trudne wyzwania przynoszą najwięcej satysfakcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 ` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 Dla ciekawych .... zawieszenie kół. Jutro pokaże wam jak inni radzili sobie z naprawą wanny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 Zdjęcie kolejnej ramki z dobrze widoczną ramą do mocowania kabiny oraz miejsca zamontowania mechanizmu sterowania .Lemertyt zajrzyj na raupenschlepperost@o2.pl ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kdf Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 odezwij sie do tego człowieka jacek Krajerwski on ma cosik do RSO601222373Tomasz Sobkowiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 Ciekawy jestem jak wygląda ta wanna po wymianie tej belki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudziol15 Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 to kiedy wrzucisz te nowe fotki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adr Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 http://img219.imageshack.us/my.php?image=rsoke9in3.jpg widoczny tyl rso i lacznik z pakiem. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2007 Adr fajne zdjęcie. Przyciąłem je trochę, zwróćcie uwagę na rejestrację. Weseli chłopcy z SS grają na harmoszce :).Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.