Skocz do zawartości

Uważajcie co na sobie nosicie

yorik

Rekomendowane odpowiedzi

Coś nowego? Nie wolno nosić mundurów żadnych służb, wojska itp.
Z tą milicją to może przesadzili.
Znam przypadek gdzie żandarmeria zawineło gościa w naszym współczesnym mundurze WL. Wywieźli, wpierniczyli, później postraszyli i nie widziałem go więcej w moro.
Pozdro.

Witam, tatuaże, kolczyki i dresy mają podobno służyć identyfikacji przestępców !!!
Zalecany strój na wykopki: garnitur, biało-czerwony krawat i mocherowy beret, najlepiej z antenką żeby dobrze odbierać Radio M.
Pozdrawiam

Witam, tatuaże, kolczyki i dresy mają podobno służyć identyfikacji przestępców !!!
Zalecany strój na wykopki: garnitur, biało-czerwony krawat i mocherowy beret, najlepiej z antenką żeby dobrze odbierać Radio M.
Pozdrawiam

W każdym sklepie odzieżowym jest do wyboru mnóstwo szmatek w moro (to teraz ponoć modne) od majtek do damskich szpilek poprzez spodnie, kurtki i co tylko. Część np. kurtki i spodnie wzoruje się bezpośrednio na mundurach amerykańskich. Na mieście połowa młodych ludzi poubierana jest w części strojów przypominających umundurowanie. Jak to się ma do tych zidi--iałych przepisów. W Polsce jak ktoś przejawia swój patriotyzm poprzez symbole narodowe np. orzełka to jest za to karany. Ci ludzie powinni się puknąć (wypada użyć innego, mocniejszego słowa- w domyśle) w czoło. A podobno jest wolność i demokracja. Jak już się do ubrań przyczepiają to niedługo pewnie do fryzur i długości paznokci.

Klucha 72, żadne służby mundurowe nie mają prawa nosić orła LWP gdyż obecnie obowiązuje wzór z koroną, a to, że przeważnie starsi panowie" noszą to inna sprawa. Szkoda wydać 5 pln na nowego orła, a może to sentyment;)

Hm....przepis jak przepis....po prostu aktualizacja jakiegoś paragrafu który był jeszcze za tej wrednej komuny i tyle. Co nie umniejsza faktu ze jest w zasadzie martwy.
Dla przykładu :
-smigam od lat w mundurach (czy to UeS czy czarnuch pancernych) i jeszcze nikt,nigdy sie do mnie nie przyczepił. Może dlatego ze zawsze jest opcja albo kurtka,albo portki , nigdy obu razem ,chyba że na zlotach czy jakichs takich eventach. Teraz katuje pustynnego, a po przeróbkach ktorym go poddalem nie odpowiada wzorowi 124/pl MON wiec też luzik (odprute flagówki,i wszelkie metki dodane ściągacze jak w kapocie BW i takie tam patenty. Nawet na egzaminy na studiach smiagam w przefarbowanym wyjściowym oficerskim.Więc nie dajmy się zwariować byle nie stwarzać uzasadnionego podejrzenia" ze podszywamy sie pod kogoś z resortu ( kompletny mundur) to chodzmy na zdrowie. Przynajmniej tak uważa i popieram praktyką :P
POZDROO

Przpis jest poprostu idiotyczny jak i cała władza ustawodawcza nie ma sie czemu dziwić. Ja mam BDU jankeski, w kilku kamuflażach w pełni obszyte i mam ten przepis z tyłu. Zreszta to nawet lepiej bo polskie mundury są wyjątkowo niewygodne i niepraktyczne...jak chca to niech sobie do końca życia noszą...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie