mgieta Napisano 22 Marzec 2007 Autor Share Napisano 22 Marzec 2007 W dzisiejszej Gazecie Lubuskiej (22.03.2007) jest taki artykuł: Nabój na (nie) szczęście". to chyba mistrzostwo świata w głupocie i nadgorliwości atrakcyjnych panów. Niedługo będą wsadzać za posiadanie gwoździa jako niebezpiecznej broni kłująco - dziurawiącej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
e g z e k u t o r Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 O Jezu, co za kraj, niejeden powinien dostać z 900 lat aresztu, ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahins Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 Witam.Niestety przyszło nam żyć w policyjnym kraju(sami tak wybraliśmy)Sądy 24h muszą mieć wynik.Całkowicie rozwaliła mnie sytuacja,że wagary są organizowane przez nauczycieli a wagarowicze ochraniani przez police!!A politycy myślą,że młodzi wyjeżdzają z Polski z powodów zarobkowych...PozdrawiamQui quaerit,invenit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobo26 Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 Z tego co kojarzę była kiedys podobna sprawa.W zaprzęg z koniem wjechal samochód. Niestety dla konia skończyło sie tragicznie - połamane wszystkie nogi. Porzyjechali niebiescy i spisali co trzeba. Nieopodal mieszkający rolnik widząc jak zwierzak cierpi na poboczu powiedział aby go dobili. Ci stwierdzili że strzelać nie mogą bo sie z amunicji rozliczają. Więc rolnik zawinął rogala do domu i przyniósł im 1 nabój (dla konia). Ci go zawinęli za posiadanie nielegalnej amunicji.....cóż jakie prawo takie absurdy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amsel44 Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 Jerzy Waldorff powiedzial kiedys rzad do tworek" ! ja muslalem ze juz nic mnie nie zaskoczy ...powinni zamknac Bercika z Korfantego za posadanie giwery" :)pozdro.amsel44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 To jest po prostu nadużywanie istniejącego prawa, które powstało aby chronić obywateli, nie zaś ich prześladować. Obawiam się że to się jeszcze pogłębi. Kiedyś czepiali się takich naboi jak chcieli mieć pretekst teraz nawet bez powodu. Nie jestem zwolennikiem haseł spluwa dla każdego" ale to już przegięcie. Za patronę od kbks zawiasy. Może niech od razu pozamykają wszystkich obywateli ibędzie święty spokój... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svensson Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 Witam,sprawa nie jest tak straszna jak się wydaje,aby czyn mógł być uznany za przestępstwo muszą być spełnione następujące przesłanki,po pierwsze musi być sprzeczny z obowiązującym prawem , musi być szkodliwy społecznie w stopniu większym niż znikomym oraz gdy sprawcy można przypisać winę(kwestia poczytalności)W tym przypadku szkodliwość społeczna czynu,którym jest posiadania jednej sztuki amunicji jest ,moim skromnym zdaniem, znikoma.Więc sprawa powinna zostać umorzona z powodu braku znamion przestępstwa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 W normalnych warunkach nikt jej nie powinien zakładać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 W zaprzęg z koniem wjechal samochód. Niestety dla konia skończyło sie tragicznie - połamane wszystkie nogi. Porzyjechali niebiescy i spisali co trzeba. Nieopodal mieszkający rolnik widząc jak zwierzak cierpi na poboczu powiedział aby go dobili. Ci stwierdzili że strzelać nie mogą bo sie z amunicji rozliczają. Więc rolnik zawinął rogala do domu i przyniósł im 1 nabój (dla konia). Ci go zawinęli za posiadanie nielegalnej amunicji....."Lobo26, piszesz głupoty (lub bajki) i dezinformujesz tym ludzi-Policja (tak jak i Straż Lesna, ŻW, itp) ma prawo (o ile nie obowiazek)dobić śmiertelnie ranne zwierze zgodnie z art. 33 Ustawy o ochronie praw zwierzat. Najpierw poczytaj-pozniej komentuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plaut76 Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 Jak mawiał pułkownik Kurtz w Czasie Apokalipsy" Horror, Horror... Czas chyba zabrać swój nabój z półki, wynieść się do dżungli i założyć własną armię. Tylko gdzie ja tu znajdę dżunglę? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Jedyne wytłumaczenie tej sprawy to albo czyjaś choroba psychiczna ,albo zemsta za to ,że chłopak pukał komuś żonę ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harnas Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 No tak. Lapy opadaja:(Dochrapalismy sie czasow gdy teraz jak to mowil w C.K Dezerterzy Von Nogaj: Na wszystkich jest paragraf Wy politycznie podejrzane swinie". Koszmar......koszmar :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 A ja myślałem, że to chodzi o ten pusty breloczek z naboju. U nas posiadanie wszelkiej amunicji z wyjatkiem ślepej kal. 6 mm jest zabronione, no chyba, że masz pozwolenie na daną broń.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
josif Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Bohater dał się zastraszyć prokuratorowi i tyle.Sąd by prawdopodobnie zawiesił postępowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 dzungla?w polsce to chyba okolice doliny rospudy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chor. Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Bardzo trafnie kol. Harnaś. Von Nogay powiedział jeszcze: Wy nie jesteśćie politycznie podejrzani, wy jeteście winni popełnienia przestępstw politycznych! Nic dodać nic ująć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Z tym dobijaniem to nie jestem przekonany jak jest. Kiedyś byłem świadkiem takiego wypadku. Gość trafił autem sarne, przetrącony kegosłup przednimi ratkami próbowała wlec bezwładny tył. Bezpośrednio za nim jechała policja jeszcze jedno auto i ja. Wszyscy po przymusowym zatrzymaniu wysiedli, mówie policjantowi aby dobił sarne bo się strasznie męczy, widok był naprawde przykry. On że nie mogą ale zadzwoni po myśliwego. Gość w ałcie przedemną nie wtrzymał, wyją saperke i zarombał sarne. Nie wiem co było dalej bo pojechałem czymprędzej aby nie ogladać tej jadki.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frost Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Moment, czegoś nie rozumiem.. Żyjemy w państwie cywilizowanym,które funkcjonuje w oparciu o pewne akty prawne. Mamy władzę ustawodawczą wybraną w wolnych i niezawisłych wyborach. Tak ? Pomijam kwestię jakości powyższych ale przeciętny rodak woli krytykować niż ruszyć d. na wybory.Ale do rzeczy - albo zgadzamy się na to i żyjemy w zgodzie z prawem albo montujemy partyzantkę i w las albo wyjeżdzamy pracować na zmywaku gdzieś w UE. Niestety cwaniakowanie jest w dalszym ciągu powodem do dumy. Wystarczy się tylko rozejrzeć... Oglądacie Drogówkę" na TVN ? Panie Władzo, ja wiem,że tu jest ograniczenie ze względu na szkołę i przedszkole ale jechałem 180 km/h bo inni też tak jeżdżą". itp, itd.Prawo w Polsce jest do omijania, łamania i naciągania.Oczywiście, ten idiota podający policjantom portfel z nabojem zasługuje jak najbardziej na karę. Na co liczył ten półdebil ? Sam jestem kolekcjonerem ale nie mam zamiaru trzymać choćby jednej spłonki. A dlatego,że jest to niedozwolone w kraju w którym mieszkam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Z tym koniem potwierdzam. Tak było. Generalnie to niebiescy podeszli do tego na luzie- co będą strzelać do cierpiącego zwierza jak niedługo pewnie i tak zdechnie. A jeszcze nie poceluję, poceluję w kolegę, albo się obryzgam, więc aby się nie skompromitować rzucili facetowi, że nie mają z czego, bo im amunicji zabrakło- wiadomo, bidna policyja. Ten był nadgorliwy i im dostarczył brakujący nabój- ot i cała historia :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 A ciekaw jestem Frost ,czy nie masz w swojej kolekcji czegoś takiego za co by Cię nie mogli złapać za cztery litery ? I wcale mi nie chodzi o jakieś kulki czy inne giwery ,ale skoro facet za jednego Kbks-a dostał pajdę w zawiasach to obawiam się ,że jak by się ktoś uparł to nawet za znaczki pocztowe można dostać niezły wyrok jak na znaczku bedzie goły amorek. Jeden artykuł w prasie i zajawka w telewizji i robią z człowieka pedofila bo handluje dziecięcą golizną. Dlatego nie pisz takich ,żeczy o naszym omijanym" prawie jak by Ci NRD-owska STASI wyprała mózg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Tu idzie o co innego. Im głupsze prawo i więcej ograniczeń tym więcej łamiacych je. Powstaje na to społeczne przyzwolenie. Wystarczy zakazać posiadania zapałek a wszyscy ich posiadacze będą wyjęci zpodprawa !Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 I o to właśnie chodzi ,jak już się wszystkich będzie trzymało za mordę to wtedy hulaj dusza piekła nie ma.A taki bandyta od kulki niech nie jęczy przez resztę życia ,że roboty nie może znaleźć przez zababrane przez wyrok CV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amsel44 Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 zaraz".... (pojedyncza od zarazy)frost sa przeciez granice dobrego smaku . inaczej ,sa granice glupoty i indolencji wladzy. w normalnym kraju czlowiek powinien dostac kopa"(czytaj opiernicz) i koniec. ( policz koszty procesu itd.)wg. ciebie durne prawo ale prawo" >jest poprawne ? gdzies czytalem ze wolny obywatel musi przesrzegac prawa jesli ono ma sens , natomiast jego obowiazkiem jest jego negowanie jesli jest szkodliwe spolecznie i zwyczajnie glupie. >> inaczej mialbys do dzisiaj ustawowo np. prawo pierwszej nocy .pozdro.amsel44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 To prawo pierwszej nocy zlikwidowali?... No to teraz chłopy dadzą mi ognia !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frost Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 No i to jest właśnie nasz problem... Niestety życie w cywilizowanym kraju wiąże się z przestrzeganiem prawa. Pokażcie mi proszę cywilizowany kraj gdzie nie ma nakazów i zakazów. Mam dziwne wrażenie,że po 1989r. Polacy upili się ( tradycyjnie ) wolnością. Wolnością rozumianą bardzo, bardzo specyficznie. To nasza narodowa skaza, spadek po 50 latach socjalistycznego szczęścia gdzie cały czas trzeba było kombinować" żeby godnie żyć. Mam nadzieję,że młodsze pokolenia nie wyssały tego z mlekiem matki. Prawo jest durne ? A kto wybrał takich ludzi do sejmu i senatu ? A może trzeba było napisać petycję, podreptać do najbliższego biura poselskiego ? obowiazkiem jest jego negowanie jesli jest szkodliwe spolecznie i zwyczajnie glupie." - wierzysz w to co napisałeś ? Wiesz co to jest anarchia ? Już było kilku takich, którzy postanowili wziąć sprawy w swoje ręce. Tylko dlaczego zaraz potem było morze krwi ? Sorry ale załatwianie sporów szabelką skończyło się dawno temu.A może mi ktoś wytłumaczy dlaczego frajerem jest ten kto uczciwie płaci podatki ? Dlaczego palantem jest ktoś kto ma legalne oprogramowanie ? Dlaczego idiotą jest ktoś jeżdżący zgodnie z przepisami ? itd, itpPaństwo policyjne.. Dobry żart.. Jacenty : wiem,że to niepopularne ale odpowiadam Ci - nie. Nie mam niczego takiego w swojej kolekcji bo chcę spać spokojnie.Idiota z nabojem w portfelu jest typowym przykładem podejścia Polaków do przepisów. Nie wolno posiadać amunicji bez pozwolenia ale przecież to był tylko taki malutki nabój... Ostatnio byłem świadkiem ciekawej scenki. Wejście na wystawę. Dwie bramki, z czego jedna zamknięta i kartka : Przepraszamy-wejście nieczynne. I dwie wycieczki - polska i niemiecka. Niemcy grzecznie wędrują do drugiego wejścia, Polacy przełażą przez siatkę przy okazji omijając kasę.To się chyba nazywa wrodzony szacunek do prawa, przepisów,porządku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.