Skocz do zawartości

Atak na polską bazę w Iraku

M.D-75

Rekomendowane odpowiedzi

Co racja to racja od kiedy Irakijczycy nas napadli to też ich przestałem lubić ,a najbardziej wkurzają mnie te irakijskie czołgi na Marszałkowskiej i pod Zamkiem Królewskim. Afgańczyków też przestaję powoli lubić za to ,że za komuny napadli na naszych radzieckich przyjacół, a za kapitalizmu najechali USA !!!

Ale okupacja okupacji nie równa - i nie ma nas co przyrównywać do Ruskich czy Niemców.Oczywiście wolałbym żeby jankesi sami spijali piwo jakie nawarzyli - natomiast w razie zaczepki to powinno być tak jak w 1812 - kiedy Kozacy strącili jednego czako jednego Kiriasjera, reszta pułkiem zawróciła i wycięła razem ze Szwoleżerami cały pułk kozacki do ostatniej nogi...

Nie wazne czy mozdziezami ,granatnikami czy tez MOŻDZIEŻYAMI RAKIETOWYMI ,nalezy walczyc z okupacyjnymi silami wroga ! Religia nie mu tu nic do gadania . My mielismy prawo walczyc z niemcami ,ruskimi ,ma prawo irak walczyc takze z nami . Nie brzmi to zbyt fajnie ,ale prawda jest taka ze jestesmy w iraku traktowani jako okupant !Nie ma tez sensu plakac nad losem szweja -to zwykli najemnicy ,ryzyko utraty zycia ,konczyn ma wpiosane w zołd !

Make war not peace !

pzdr tp

Panowie...postrzeganie tej wojny zależy od poglądów politycznych, wary w propagande czy nne wartości metafizyczne. Ja bym tam nie pojechał bo jak dla mnie to okupacja... co innego jakieś Wzgórza Golan czy inna Jugosławia. Widziałem zdjęcia znajomego jakie przywiózł, czytałem trochę newsów, pare wyroków tez wydano i jankesi niewiele się róznią od ruskich.
Wojna to zabijanie i nie ma się czemu dzwic. W US&A nie pokazują nic, w UK tylko działania Brytyjczyków a w Polsce farmazony. Ile to głupot w polskich mediach już usłyszałem, moździeże rakietowe to pikuś. Niebawem nasze ismaki bedą się musiały wykazac bo nasi juz są w Afganie. Z mojego miasta zgineło już tam 5 chłopaków.

Cytuję: Nie ma tez sensu plakac nad losem szweja -to zwykli najemnicy ,ryzyko utraty zycia ,konczyn ma wpiosane w zołd !"
Chyba kogoś przestanę lubić za te słowa...

Ilekroć ogladam w telewizji, jak wodzowie żegnają na lotniskach żołnierzy, jadacych szerzyć demokrację", nasuwają mi się na myśl dwa cytaty z literatury i filmu:
Pierwszy - Lord Farquad ze Shreka": apewne wielu z was zginie, ale jest to poświęcenie, na które jestem gotów."
Drugi - pułkownik Cathcard z Paragrafu 22", który zawsze zgłaszał swoich ludzi na ochotnika do wykonania najtrudniejszych i najbardziej niebezpiecznych zadań.

Pozdrawiam - Szarubek, były najemnik

A cóż Wam ten biedny naród iracki zawinił, że chcecie go taką straszną bronią potraktować? Gdyby ktoś nasz kraj zaatakował, to nie próbowalibyście się bronić? Nie tworzylibyście partyzantki? Wystarczy przecież sobie przypomnieć naszą niedaleką historię. Czy to aż taka wielka różnica?
A zresztą miało być tak pięknie... Zamiast obudowywać szkoły, szpitale, drogi..., to w pierwszej kolejności odbudowano rurociągi i pompuje się ich czarne złoto".
A gdzie jest ta broń biologiczna, te atomy - co to cywilizowanemu światu zagrażają? Nie było i nie ma, to był tylko pretekst do najechania tego kraju.

Pozdrowienia
szczepciu

Pik78 - Nie ma tez sensu plakac nad losem szweja -to zwykli najemnicy ,ryzyko utraty zycia ,konczyn ma wpiosane w zołd !"

Przykro jest czytać takie słowa - mi - szwejowi", który o mało nie stracił życia. Powineneś coś o tym wiedzieć Piku, gdy czytałeś podobne komentarze dotyczące Twojej sprawy.

Dzięki takim wypowiedziom jak pewnych tutaj kolegów, wiem już co czuli amerykańscy żołnierze wracając z Wietnamu.
Dziękuję.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie