mietek Napisano 17 Luty 2007 Share Napisano 17 Luty 2007 A czy ktos czytal cala broszure, czy tez wszyscy sie opieraja na wyrwanych z kontekstu zdaniach?Czy ktos wie jaki byl cel, teza, czy budowa tejze publikacji?Inna sprawa ze trudno rzecz w czym jest problem? Bowiem wlasnie dzieki odseparowywaniu sie od lokalnej spolecznosci, zakazie slubow i innych form integracji Zyczi mogli przetrwac tak dlugo bez panstwa. Przeciez podobne tendencje byly w czasie zaborow i w mniejszym stopniu w czasie okupacji (bo i okres nie dlugi) - czyli zakaz utrzymywania kontaktow z Niemcami, sluby tylko z Polakami (przykladowo potepienie przez rodzine mojej prababci co wyszla za Niemca), golenie glow kobietom spotykajacym sie z Niemcami. Kazdy narod ktory nie ma panstwa musi miec czynnik integrujacy (np religijny) oraz zakaz utrzymywania kontaktow z otoczeniem, bez tego poprostu zginie.Inna sprawa ze w przypadku Zydow z Europy Wschodniej tez mialo to i negatywne aspekty, jak chocby do tej pory wystepujace choroby genetyczne, ktore wymagaja dodatkowych badan prenatalnych np: http://en.wikipedia.org/wiki/Dor_Yeshorim ,w sumie tez nic w tym nowego, bo typowe dla odizolowanych geograficznie lub spolecznie grup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
langfuhr Napisano 17 Luty 2007 Share Napisano 17 Luty 2007 pomimo przeczytania wszystkich wypowiedzi wciąż nurtuje mnie pytanie gdzie tu NSZ???!!!!----------------------------------------------cyt za kol Parowozem NPŚ – Nałogowy Pismak Świr - komentator czujący nałogową potrzebę pisania czegokolwiek, by mieć chociaż przez moment błogą świadomość „zabierania głosu“ na jego zdaniem ważne tematy", czy to nie odnosi sie do Ciebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 17 Luty 2007 Share Napisano 17 Luty 2007 Panie langfuhr ja mysle dosyc bylo juz kartek dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 19 Luty 2007 Autor Share Napisano 19 Luty 2007 Tematem jest scheda ideologiczna Narodowych Sil Zbrojnych - jak juz wczesniej podkreślałem jest to temat dla potrafiących czytać kol langfur - dlaczego na tym forum wszyscy nardowo myslacy forumowicze mają niemieckobrzmiace loginy ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 19 Luty 2007 Share Napisano 19 Luty 2007 Parowozie proponuje NIE prowokatorom- ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzyn2000 Napisano 19 Luty 2007 Share Napisano 19 Luty 2007 Mój login nie jest obcy, a bardzo szanuję to co związane z polskich ruchem narodowym. Generalizowanie wpędza w jakiś obłęd czerwonych, brunatnych i innych kolorowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indian Chief Napisano 19 Luty 2007 Share Napisano 19 Luty 2007 Tak...jeżeli to jest tylko specjalnosc Żydowska- brak asymilacji, życie w gettach to ci którzy tak twierdzą jedynie dają wyraz swojemu ograniczeniu umysłowemu, brakowi elementarnej wedzy i zaściankowości. Każdy kto podróżował po krajach w których jest wiele mniejszości narodowych zauważy że Żydzi są bardziej zasymilowni niż inni. Arabowie, Polacy, Jamaiczycy...jedzą po swojemu tylko, nie znaja języka, nie asymiluja się z innyi, nie toleruja otaczającej ich kultury, kultywuja jedynie własne wzorce osobowe i powielaja stereotypy. W XX tylko na wschodzie Żydzi nie byli całkowicie zasymilowani. ale uogólnienia tego tpu sa bardzo powszechne wśród nieouczonych, politycznych krzykaczy.Jdno w tym jest dobre...dzieki tej ekiie wiem że tytuł profesora nie obliguje do bycia autorytetem. Ani wiedzą ani kultura ludzie ci nie grzeszą. P.S.: Ale w tak skomplikowanej dyskusji partnerzy powinni być na tym samym poziomie, a brak uwzględnienia aparatu pojeciowego na początku dyskusji skutkuje pyskówka... Zupełnie jak w Polskim Gettcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indian Chief Napisano 19 Luty 2007 Share Napisano 19 Luty 2007 A propos loginów... o jakaś perwersyjna przyjemnośc miec niemiecki login? Moda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 20 Luty 2007 Share Napisano 20 Luty 2007 Towarzyszu Parowóz, pytanie skierowałeś do innej osoby, ale jeśli pozwolisz to i ja również odpowiem i proszę Cię nie czuj się urażony, że znowu zwracam się do Ciebie ;-) Nie ujawniałem tutaj żadnych poglądów narodowościowych, bo jestem bardzo daleki od tego nurtu.Tematem podziemia antykomunistycznego zainteresowałem się ze względu na ich nieugiętą postawę wobec powojennej władzy i taką romantyczną postawę straconej pozycji". Taa.. romantyczną :) A że pierwszy temat jaki zobaczyłem na tym forum to temat o NSZ, to cóż :)Nick mam przypadkiem taki jaki mam - jeżeli bym wiedział, że tak w oczy kole", to bym sobie inny wybrał (bo nie wiem czy da się zmieniać :) ). Do tego generalizowania nie pasuje np. mój adres mailowy - również przypadkowy.kolego Indianie, IMHO perwersyjna przyjemnością jest czepianie się takich detali. Dobra, już koniec - siedzę już cicho.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 20 Luty 2007 Autor Share Napisano 20 Luty 2007 nie nazywaj mnie towarzyszem firsthebel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 20 Luty 2007 Autor Share Napisano 20 Luty 2007 nie od dzisiaj na tym forum smrodzą narodowcy -charakteryzują sie własnie nazywaniem wszystkich inaczej myślących per owarzyszu"Nigdy nie byłem i nie będę owarzyszem" narodowokatolickiego smroda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychuna5 Napisano 20 Luty 2007 Share Napisano 20 Luty 2007 czytam to już od dłuższego czasu i miałem się nie wtrącać do dyskusji, ale nie dłużej nie mogłem się powstrzymać. jestem Polakiem i katolikiem (nie mylić z narodowościowcem). ostatnia wypowiedź pana: Parowóz jest dla mnie obraźliwa. Proszę o reakcje admina. Ja wiem, że on gloryfikuje komunistów i towarzyszy radzieckich, ale w tym momencie pozwolił sobie chyba na zbyt wiele. A co do tematu, to popieram kilku wcześniej się wypowiadających, że jest bez sensu. Panie Wulfgar, czytamy tych samych felietonistów:)krzysiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 20 Luty 2007 Share Napisano 20 Luty 2007 Jeżeli już wołamy admina i chcemy rozliczać to tych z drugiej sceny wyznawców ustroju miłościwie nam panujących też . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychuna5 Napisano 20 Luty 2007 Share Napisano 20 Luty 2007 Panie Acer, czy ja pana gdzieś obraziłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 20 Luty 2007 Share Napisano 20 Luty 2007 Mnie nie - Nie odbieraj tak tegoale mi chodzi o stosowanie tylko jednego kryterium oceny wszystkich wypowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychuna5 Napisano 20 Luty 2007 Share Napisano 20 Luty 2007 Ja byłem zawsze i jestem tylko za merytoryczną dyskusją, bez wyzwisk, obrażania innych itp. Zresztą co Polak, to i opcja polityczna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 20 Luty 2007 Autor Share Napisano 20 Luty 2007 popieram całkowicie ostatnią wypowiedz krzychuna5-zgadzam sie z nim w 100% w tym poście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 20 Luty 2007 Autor Share Napisano 20 Luty 2007 muszę pożegnać do niedzieli szanownych adwersarzy - wybieram sie na narty do Karpacza Bawcie sie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 20 Luty 2007 Share Napisano 20 Luty 2007 towarzyszu, bo w żadnym wypadku kolego" - już Ci to kiedyś napisałem...I skup się nad tym co chcesz pisać, a nie wal trzech postów pod rząd. Na miejscu administracji ja bym się wkurzył.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 20 Luty 2007 Share Napisano 20 Luty 2007 Prosze nie wywolywac administracji na daremno... ;)Jest zla zgryzliwa i lubi czepiac sie wszystkiego co nie na temat... :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 23 Luty 2007 Share Napisano 23 Luty 2007 Parowóz znowu prowokuje ; )Wg tej logiki - zakładając że np Hitlerowi podobał się Sopot - to znaczy że Sopot jest zły i należy go zburzyć, zdeptać i obsikać bo podobał się jednemu dupkowi? Ależ pokrętna logika...Pozdrawiam trzeźwo patrzących na sprawę bo fanatykom narodowym a także piewcom prl-u mówimy stanowcze nie ; o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.