zelig Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 Najlepszego na drodze nowej!A tu kadr gdański z '46tego. Nie miałem pomysłu gdzie go wstawić - a ładny - także sorry.Czołg jest z prawej strony (poza kadrem). Niewątpliwie tygrys. Królewski tygrys oczywista, hej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2007 Zelig wybacz bo znowy sie czepiam ale co poza kadrem to nas nie interesi.W kadrze widzimy kunia widzimy (chyba )Helgę i gretschen oraz ruiny (chyba jak sie mylę to mnie popraw) na Długim Targu.A czołga brakPozdrawiamP.S.Beaviso bez urazy ale masz szczęście chłopie.W/g standartów unijnych masz teraz DWA lata na ewentualne reklamacje.(ja miałem tylko rok i nikt nie uznawał i teraz mam przechlapane).Ale i tak Wsiewo charoszewo z nowym Godom i na nowej drodze życia.A co.A dlaczego masz miec lepiej niz ja.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 Beaviso witaj w klubie !!!Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.PozdrawiamBlitz45P.s. Obiecana fotka ul.Okopowej A.D.2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza_GD Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 Blitz, poprostu to byŁo moje pierwsze skojażenie tych budynków, jak sie okazuje nietrafne.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Gdańsk A.D. 1945Rosyjski M17 MGMC i jego 4 x wkm M2 w akcji, może jakieś sugestie, co do celu ataku. P.s. Misza, nie bierz do głowy mojego postu, szukaj dalej a na pewno znajdziesz tą IV. PowodzeniaBlitz45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 mała podpowiedz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayms Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Czyżby to były nieistniejące koszary artyleryjskie przy ulicy Wałowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayms Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Czyżby to były nieistniejące koszary artyleryjskie przy ulicy Wałowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 18 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Tez mi to na dole w prawym rogu wyglądało na SAUR.Ale nie jestem pewny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Brawo Panowie!!! Jestem pełen podziwu dla Was, to są faktycznie nieistniejące koszary 34 pułku artylerii przy ul. Wałowej, już traciłem nadzieję, że ktoś to rozpozna. Tradycyjnie, fotka A.D. 2007 pozostałej części tych koszar (obecnie jednostka WP), które miejscami przypomina szwajcarski ser.PozdrawiamBlitz45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayms Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 No właśnie Jaca o tym samym pomyślałem.Porównałem ze zdjęciem z albumu Był sobie Gdańsk" i taki wniosek mi się nasunął.Ale czy to jest napewno to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 18 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Łech łech łech coś kolega Blitz popier....To nie Wałowa to Sadowa .Prawie czyni różnice.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Kol. Jaca czytaj ze zrozumieniem moje posty.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 18 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Czytam czytam tylko pisałeś o Wałowej a walisz zdjątko z innej części Gdańska.Nie każdy wie ze to budynek przynależny temu samemu pułkowi(nie każdy ma o tym pojęcie ja sam do niedawna nie wiedziałem o tym).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Jaca, przepraszam masz racje to mi się pop....Myślałem o Łąkowej,jeszcze raz przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 18 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Łech łech łech kolejna poprawka.Na Łąkowej nie ma koszar.Są na Ułańskiej .Bez urazy i czekam na kolejne zagwozdki bo widzę ze ich troszkę w zanadrzu trzymasz.PozdrawiamP.S.A znalazłes cos na temat Stogów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Masz rację Jaca, mam parę ciekawych skanów z Gdańska, ale nie wrzucę dziś wszystkich, zostawię cos na deser.Fotek ze Stogów cały czas szukam (poprosiłem nawet kolegę z Niemiec, aby przejrzał niemieckie publikację, może coś znajdzie).Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 ,,Domy palą się i zamieniają w ruiny. Żar dym, spalenizna, woń prochu wypełniają powietrze-jeśli jeszcze o powietrzu można tu mówić. Trupy ludzi, koni i samochodów, nosze z rannymi okrwawionymi lub opalonymi ogniem, leje, wyrwy, wystające szyny, resztki konstrukcji; domy, w których stoją tylko ściany szczytowe…”109 dywizjon artylerii w akcji, najprawdopodobniej…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 18 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Podobno Stgi były uwiecznione w jakiejś mienieckiej knidze.Takie wiesci dostałem ale to tylko wieści.Jakbys coś miał...............................Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Ta sama ulica, ten sam autor… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 ślady po szynach… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 18 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Szkoda ze (chyba jeśli o tej samej ulicy myslimy) nie złapałes tego ruchu który teraz tam jest.PozdrawiamP.S.Od Nowotelu lewym pasem w lewo po pierszeństwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darmatt Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Chmielna, Łąkowa? coś te klimaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 Brawo Darmatt!Wyspa Spichrzów, ul.Chmielna. Wygląd obecny tej ulicy od strony Dworca Towarowego (ul. Toruńskiej).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi