Plutonowy76 Napisano 20 Maj 2008 Napisano 20 Maj 2008 Dziki - poszukiwaniem zajmuję się od lat !Mam różne wykrywacze jak i również wykrywacz p.Arkadiusza.. z którego jestem zadowolony. Piszesz Pan o dyskryminacji wybiórczej że wykrywacz odrzuca kapsle a monety nadal wykrywa... Nie ma czegoś takiego! Jak odrzucisz kapsel to i nie które monety srebrne zostaną pominięte . A gdy teren będzie zaśmiecony, reakcja może być zerowa. Przerabiałem ten temat z Minelabem. Ja stawiam na zasięg, a dyskryminacja sprawdzała się do tego aby wykrywał wszelki kolor! Folia, kapsle, itp. a odrzucał drobną stal.Specjalizuje się w poszukiwaniu monet.
Ciapek Napisano 20 Maj 2008 Napisano 20 Maj 2008 Plutonowy76, jeśli chodzi o kapsle (od piwa itp.) jak się je wytnie na monetki dużego znaczenia mieć nie powinno. Jeżeli zakrętki od wody ognistej i jej podobnym tak zwane polmosy to z pewnością sreberka pominąć możemy. Osobiście dyskryminacji używam bardzo rzadko lubię słyszeć wszystko.
Dziki Napisano 20 Maj 2008 Napisano 20 Maj 2008 Plutonowy76 -> zgadza sie... Prosze o uwazne czytanie moich postow ;) Napisalem juz raz, ze mowilem o poszukiwnaiach na plazy. I wyraznie zaznaczylem, ze szuka sie tam monet wspolczesnych ;) I rowniez zaznaczylem ze pole i stare monetki to inna sprawa ;)
7101 Napisano 21 Maj 2008 Napisano 21 Maj 2008 Mam pytanie do Dzikiego, z tego co wyczytałem masz tez Tesoro które posiadają bardzo dobrą dyskryminacje (z tego co wyczytałem na forum)czy proxima tez posiada taką dysk. czy jest słabsza.
tomekk Napisano 21 Maj 2008 Napisano 21 Maj 2008 No i jest , mój nowy sprzęt czyli Proxima , której posiadaczem jest od dziś ;), wieczorkiem odebrałem z poczty ale nie mogłem się oprzeć, odpaliłem podświetlenie ekranu i jeszcze wieczorkiem parę razy sobie pomachałem sondą.Jutro chrzest bojowy :) PozdrOtomekk
walker69 Napisano 22 Maj 2008 Napisano 22 Maj 2008 Widzę, że niektórzy chwalą ten sprzęt nawet go nie mając.Ja czekam na jakieś konkretne testy/poszukiwania bo krótkie spacerki i prezentacja nienadzwyczajnych opcji o niczym nie świadczą.
tomekk Napisano 22 Maj 2008 Napisano 22 Maj 2008 Dziś pierwszy wypad z Proximą na półtorej godzinki na kolor , i powiem ze jestem miło zaskoczony, dyskryminacja o niebo lepsza a identyfikacja znaleziska moim zdaniem wspaniała.PozdrO tomekk
diabelski Napisano 22 Maj 2008 Napisano 22 Maj 2008 Witam, czy tryb statyczny posiada dyskryminację? z instrukcji wynika iż w mixie statyka pracuje na all metal, a jak w samej statyce???
Spiderski Napisano 23 Maj 2008 Napisano 23 Maj 2008 Witam!!!!No to ja też jestem Szczęśliwym posiadaczem Proximy.Tylko mam pytanie do użytkowników:- czy wam Proxima wydaje od czasu do czasu krótkie pisknięcia o wysokim tonie. U mnie nawet na plaży jak chodziłem wczoraj to też dawała takie krótkie pisknięcia tak w odstepach ok 1 minutowych, lecz niestety niebyło żadnego metalu w tym miejscu. Próbowałem czułością zjeżdżać i nic to samo!Chyba zadzwonię do Rutusa po niedzieli.A tak to poprawa, dyskryminacja o niebo lepsza, lepiej wyważony.pozdrArtur
Plutonowy76 Napisano 23 Maj 2008 Napisano 23 Maj 2008 Witam Panowie ponownie.Jak przedstawiają się zasięgi w Proximie? Bo nigdzie się nie mogę dowiedzieć a Pan Arkadiusz jeszcze nie wstawił na stronę... A zamierzam kupić sprzęcik! Jeśli ktoś z posiadaczy Proximy mógłby zrobić nie wielki test to proszę o wstawienie na przedmioty takie jak :1gr.1zł 5złPuszka po piwku Hełm lub jak ktoś nie posiada w kolekcji to jakiś garnek no i zdało by się kanister piątkę Jeśli jest to możliwe to proszę odpowiedź na forum czy też prywatną e-mail.Pozdrawiam!
leon_rybnik Napisano 23 Maj 2008 Napisano 23 Maj 2008 No i jest! Przyszła dziś rano.Po pracy zaraz biegne w teren i będą testy :)Zobaczymy co to cudo jest warte.Pozdr
Tomasz Napisano 23 Maj 2008 Napisano 23 Maj 2008 Ciekawi mnie jak taka Proxima ma się np. do takiego Fishera F4 za 1199 zł, bowiem zastanawiam się nad kupnem jednego z powyższych. Cel to głównie drobnica. Pozdr
GUZIEC Napisano 23 Maj 2008 Napisano 23 Maj 2008 Zamówiłem PROximę już jakiś czas temu i mam nadzieję, że się nie zawiodę :) Poza tym wolę wesprzeć rodzimą produkcję i przedsiębiorczość niż szukać serwisu na drugim końcu świata i płacić za każdą duperelę jak za zborze (nie licząc kosztów przesyłki w tą i z powrotem)...
jakofako Napisano 24 Maj 2008 Napisano 24 Maj 2008 Słowo zboże" należy pisać w języku polskim przez ż" kolego GUZIEC".Z merytoryczną częścią wypowiedzi kolegi nie podejmuję się polemiki będąc osobą wspierającą obcy,imperialistyczny,zgniły kapitalizm,a do tego jestem zajęty szukaniem na końcu Świata serwisu i zarabianiem na opłacanie każdej dupereli,za którą muszę płacić jak za (to nieszczęsne)zboże.Szkoda,że maluchów" już nie produkują,bo może bym kupił by wesprzeć rodzimą produkcję :)Pozdrawiam!
Plutonowy76 Napisano 24 Maj 2008 Napisano 24 Maj 2008 Panowie podajcie jakieś testy a nie zamówiłem nie zamówiłem . A producentowi nie zależy na ujawnieniu testów, dużo krzyku jest o dyskryminację, a o zasięgach nic nie ma, pewnie nie ma czym się chwalić... proszę o konkretnie o test ! Bo kota worku nie kupie!
Damian84 Napisano 24 Maj 2008 Napisano 24 Maj 2008 Panowie a moze stworzycie nowy wątek z testami sprzetu , porównaniami z inymi modelami np. Cibola ,F4 itp. oraz z ustawieniami, ponieważ ten wątek robi sie coraz dłuższy...
VanWorden Napisano 24 Maj 2008 Napisano 24 Maj 2008 Testy powietrzne nie są wiarygodne bo żadna moneta nie lewituje przecież w powietrzu a producent napisał przecież wyraźnie, że zasięgi są ciut lepsze od Solarisa.. To chyba wystarczy?PozdrawiamVW
Plutonowy76 Napisano 24 Maj 2008 Napisano 24 Maj 2008 VanWorden ! --> Ciut lepsze to ? XJeśli jest to częstotliwość do 7kHz tak jak w Solarisie to tłumienie jest praktycznie zerowe... Lepszy tzn co? O metr o 2 czy o 3 ? Dlaczego producent nie chce się na ten temat wypowiedzieć?
kundzio11 Napisano 24 Maj 2008 Napisano 24 Maj 2008 Dodaj 10% do osiągów Solarisa i będą parametry Proximy.Producent wie co robi,im większy szum koło jego towaru tym lepiej.Proste jak włos mongoła.
Centauri Napisano 24 Maj 2008 Napisano 24 Maj 2008 Jeśli jest to częstotliwość do 7kHz"Częstotliwość podana jest w specyfikacji wykrywacza, wystarczy dokładnie przeczytać.Dlaczego producent nie chce się na ten [zasięgi] temat wypowiedzieć?"Producent już się na ten temat wypowiadał, wystarczy dokładnie przeczytać wątek.plutonowy76, wykrywacz jest na rynku dopiero tydzień, a Ty chciałbyć już o nim wszystko wiedzieć, łącznie z zasięgiem na puszkę po piwie i kanister pięciolitrowym. Trochę cierpliwości, rozsądku i skupienia podczas czytania radzę...
Plutonowy76 Napisano 24 Maj 2008 Napisano 24 Maj 2008 Chce usłyszeć konkretną odpowiedź a nie teorie i wyliczanki! Ile będzie jeszcze unikania odpowiedzi...A co do tych ludzi co tu tak pięknie piszą mam Proximę to nie chce mi się wierzyć że go macie...! Taki chwyt marketingowy to wręcz przeciwnie wpływa. A wnioskuje to po tym że jeśli by ktoś z was posiadał sprzęt to by nie było problemu z konkretnym podaniem zasięgów... takie unikanie zasięgów... to tylko świadczy że zasięgi nie są rewelacyjne. A dodawać to ! Na kalkulatorze... Kundzio11 ---> 10 % do czego? Do kilometra? Metra? jaki jest wzór? na zasięg Proximy? Chętnie oblicze ! Panie matematykuuu A do instrukcji też trzeba dodać to ciutke 10%" ?? No widzę że cud techniki sprzęcior tylko kupywać w ciemno! i dodawać ciutke 10%".Pozdrawiam i czekam na prawdziwą odpowiedź.
GUZIEC Napisano 24 Maj 2008 Napisano 24 Maj 2008 ...I dobrze, Kolego Jakofako! Grunt, że Zrozumiałeś przesłanie! Tylko: po co tyle polityki (obcy, imperialistczny, zgniły kapitalizm...) w Twojej wypowiedzi??? Co do błędu ortograficznego - zgoda(!) - masz rację. (Jednocześnie maluchy" robili u nas na licencji włoskiej - więc jeśli chodzi o ścisłość - to nie była nasza myśl techniczna" :), a że podjęli się produkcji to... :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.