frater-lukas Napisano 26 Styczeń 2007 Autor Napisano 26 Styczeń 2007 WitamCo to za brońPosiada ośmioboczną gwintowaną lufę i takoż samą komorę zamkową. Muszka i mała blaszka przy mocowaniu kolby brązowa.Zamek suwakowy, lufa dł 68 cm, całość 92 cmBardzo proszę o pomoc
traper6 Napisano 5 Styczeń 2016 Napisano 5 Styczeń 2016 W wypadku akurat TAKIEGO typu artefaktu, to nie widzę większej różnicy, czy został odrestaurowany, czy zarekwirowany :)
frater-lukas Napisano 26 Styczeń 2007 Autor Napisano 26 Styczeń 2007 WitamCo to za brońPosiada ośmioboczną gwintowaną lufę i takoż samą komorę zamkową. Muszka i mała blaszka przy mocowaniu kolby brązowa.Zamek suwakowy, lufa dł 68 cm, całość 92 cmBardzo proszę o pomoc
JanW Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Trochę lakoniczy ten opis Kolegi. Foto , lub rysunek ułatwi sprawę.
frater-lukas Napisano 27 Styczeń 2007 Autor Napisano 27 Styczeń 2007 Dodaje zdięciaZapomniałem dodać że jest jednostrzałowy
rado3city Napisano 4 Styczeń 2016 Napisano 4 Styczeń 2016 Witam Kolego,mam pytanie czy udało się do końca zidentyfikować i odrestaurować sztucer? Pozdrawiam.
vis1939 Napisano 4 Styczeń 2016 Napisano 4 Styczeń 2016 Po tym czyszczeniu" szlifierką,to odrestaurować go mogą już jedynie w hucie...
frater-lukas Napisano 28 Styczeń 2007 Autor Napisano 28 Styczeń 2007 Kaliber rzeczywiście wynosi ok 9 mmTron zamka przypomina mosinowski (dołączam fokę rozłożonego zamka).Bardzo proszę o jakieś zdięcia podobnych bo chcę dorobić kolbę i jakieś sugestie co do mechanizmu spustowego
Pytanie
frater-lukas
Co to za broń
Posiada ośmioboczną gwintowaną lufę i takoż samą komorę zamkową. Muszka i mała blaszka przy mocowaniu kolby brązowa.
Zamek suwakowy, lufa dł 68 cm, całość 92 cm
Bardzo proszę o pomoc
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.