Skocz do zawartości

Ustalmy razem zasady współżycia... na forum :)

Bocian

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
:))) bez obrazy :)) mnie na ten przykład rusza (za gwałtowną reakcję mam wafla) gdy jakiś początkujący poszukiwacz pyta o coś i jest momentalnie gaszony przez znawców" , nie każdy wszystko wie , nie każdy na początku wie jak szukać informacji .Kiedyś zachęcałem brata do poszukiwań , łepek znalazł łuskę i chciał ją zidentyfikować a jakiś idiota z rokiem:) w nicku (częsty gość, nabijający sobie numerki durnymi i zaczepnymi uwagami ) zgasił go jak świeczkę, wiem że nie ma sie co przejmować ale brejdak sie akurat przejął .pozdro i więcej zrozumienia dla młodych :)))liha

Masz racje- ja uwazam, ze forum jest po to by pytac i odpowiadac na zadane pytanie. Jesli ktos wie, ze bylo juz to walkowane to odsyla do wyszukiwarki.
i tyle
Kazdy kiedys zaczynal w jakiejs dziedzinie imilo jest spotkac osobe ktora pomoze

Witam
A może utworzyc by dział np.NIE NA TEMAT".I kazdy mógłby tam wyżalac sie na polityków,na złe prawo,na żone :)itp..Myśle że troszke byłoby wiecej spokoju gdyby powstał taki dział.A moderator przenosiłby po prostu tam kazdy wpis nie związany z tematem naszego Forum.Jak myślicie?

Pozdrawiam
Zwierz

Więcej luzu u moderatora, mniej pyskówek. Po za tym powinno się unikać odpowiedzi typu: O, jakie to ładne, albo: super fant, gratulacje, albo: też taki mam. W sumie można by tak napisać, ale przy okazji dodać też jakiś opis od siebie lub zdjęcie. A rozdrabniać się bardziej na działy nie ma sensu.
Pozdrawiam

na temat identyfikacji... czegokolwiek
wstawiając coś do identyfikacji chcemy uzyskać czyjąś pomoc.
osoba identyfikująca ma informacje podane przez autora wątku.
650x600 pixeli jest obsługiwane przez to Forum.
Warto znać i używać pojęć związanych ze specyfiką obiektu np. pocisk, łuska, zapłon typu..., kryza, wysokość, średnica...
W monetach: nominał, legenda, średnica, region znalezienia, typ metalu.

A co z tym, przykład:
Forumowicz piszę-jakie to łuski bo jedna to "taka?"
Forumowicz z pokaźnym stanem postów odpowiada- eż brązowe"
Zamiast pomóc popada w rutynę i odpowiada lakoniczne jw.
W taki sposób nowy odkrywca nie wdroży się w Forum, będzie Mu głupio pytać. Administracji chyba nie zależy na tym by zniechęcać nowych użytkowników.

Spokojnie i bez nerwów. Chodzi o to, że Nowy może nie wiedzieć i nikt go nie zmusi aby przeczytał regulamin przy rejestracji, czy później. Takie posty będą zawsze. Widzę, że udziela się tu głównie stare grono. Chcecie wykreować forum na swoją modłę, takie jakie będzie wam odpowiadać? Możesz przecież poprostu nic nie napisać. Żaden użytkownik nie jest zmuszony by odpowiedzieć na ten/inny post. Jest to największe forum poszukiwaczy w Naszym kraju i trzeba się pogodzić z tym, że udzielają się tam nowi poszukiwacze, bez doświadczenia, tacy jak ja. Pozdrawiam.

Jest to największe forum poszukiwaczy w Naszym kraju i trzeba się pogodzić z tym, że udzielają się tam nowi poszukiwacze, bez doświadczenia, tacy jak ja.
Ależ: każdy kiedyś zaczynał", ikt nie jest Alfą i Omegą", ja mogę się mylić, a Ty możesz mieć rację" - znamy, stosujemy, ba nawet są to prawdy nam bliskie.
A Forum służy do wymiany informacji, (być może - dla niektórych - niestety) opartej na pewnych normach.

Mam nadzieję, że mimo takich iesprzyjających warunków", poszerzyłeś swoją wiedzę.

Nie twórzmy problemów w ym" wątku. Chcemy aby forum było przystępne DLA KAŻDEGO.
Nie można być precyzyjnym" w temacie który ma stworzyć zasady dla ogółu bo jest to niemożliwe.
Kompetentny" jest ten kto wie wszystko/prawie wszystko z danej dziedziny. Nie wszyscy odpowiadający na posty są kompetentni.
Jakość będzie różna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie