woytas Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 ile bylo takich automatycznych banowan?Pozadku ktos musi pilnowac- bez tego balagan bedzie okropny a zolte kartki da sie anulowac o czym przekonalo sie juz kilku uzytkownikow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 święta racja - woytasku pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 ;)Ja tam nikomu browarku nie zaluje ale mialem watpliwa przyjemnosc usuwania postow goscia ktory pisal albo na maksymalnym pijaku albo cos wachal.Ludziska to co sie pisze czytaja inni ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 witam :))) to prawda , z tym pisaniem po bronxach ale kartka jest kartka :)))) pozdrawiam liha. ciebie też huk :))))))jak to sie mówiło ---klakier???:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 :))) bez obrazy :)) mnie na ten przykład rusza (za gwałtowną reakcję mam wafla) gdy jakiś początkujący poszukiwacz pyta o coś i jest momentalnie gaszony przez znawców" , nie każdy wszystko wie , nie każdy na początku wie jak szukać informacji .Kiedyś zachęcałem brata do poszukiwań , łepek znalazł łuskę i chciał ją zidentyfikować a jakiś idiota z rokiem:) w nicku (częsty gość, nabijający sobie numerki durnymi i zaczepnymi uwagami ) zgasił go jak świeczkę, wiem że nie ma sie co przejmować ale brejdak sie akurat przejął .pozdro i więcej zrozumienia dla młodych :)))liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Masz racje- ja uwazam, ze forum jest po to by pytac i odpowiadac na zadane pytanie. Jesli ktos wie, ze bylo juz to walkowane to odsyla do wyszukiwarki.i tyle Kazdy kiedys zaczynal w jakiejs dziedzinie imilo jest spotkac osobe ktora pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 tak jest.dziękuję:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 klakier :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 liha -starasz sie montować nową zaczepe ?-księciuniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 26 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2007 Wystarczy Panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 WitamA może utworzyc by dział np.NIE NA TEMAT".I kazdy mógłby tam wyżalac sie na polityków,na złe prawo,na żone :)itp..Myśle że troszke byłoby wiecej spokoju gdyby powstał taki dział.A moderator przenosiłby po prostu tam kazdy wpis nie związany z tematem naszego Forum.Jak myślicie?PozdrawiamZwierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 Tak, i jeszcze zróbmy dział o damskiej bieliźnie i kosmetykach i poradnikowy dla złamanych serc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 Więcej luzu u moderatora, mniej pyskówek. Po za tym powinno się unikać odpowiedzi typu: O, jakie to ładne, albo: super fant, gratulacje, albo: też taki mam. W sumie można by tak napisać, ale przy okazji dodać też jakiś opis od siebie lub zdjęcie. A rozdrabniać się bardziej na działy nie ma sensu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janowicz Napisano 30 Styczeń 2007 Share Napisano 30 Styczeń 2007 Proponuję, by tworząc nowy wątek popracować nad tytułem i nie ograniczać się do lakonicznych słów: Pomocy", Info" czy też Poszukiwania". Niech tytuły będą konkretne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janowicz Napisano 30 Styczeń 2007 Share Napisano 30 Styczeń 2007 Kolejny wiele mówiący tytuł: Niech Ktoś pomoże". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 30 Styczeń 2007 Share Napisano 30 Styczeń 2007 na temat identyfikacji... czegokolwiekwstawiając coś do identyfikacji chcemy uzyskać czyjąś pomoc.osoba identyfikująca ma informacje podane przez autora wątku.__________________autor winien dołożyć wszelkich starań aby zamieścić maksimum informacji istotnych o obiekcie.jakie są to informacje - zależy od obiektu.Zamieszczane fotografie powinny precyzyjnie pokazywać obiekt.650x600 pixeli jest obsługiwane przez to Forum.Warto znać i używać pojęć związanych ze specyfiką obiektu np. pocisk, łuska, zapłon typu..., kryza, wysokość, średnica...W monetach: nominał, legenda, średnica, region znalezienia, typ metalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 30 Styczeń 2007 Share Napisano 30 Styczeń 2007 A co z tym, przykład:Forumowicz piszę-jakie to łuski bo jedna to "taka?"Forumowicz z pokaźnym stanem postów odpowiada- eż brązowe"Zamiast pomóc popada w rutynę i odpowiada lakoniczne jw. W taki sposób nowy odkrywca nie wdroży się w Forum, będzie Mu głupio pytać. Administracji chyba nie zależy na tym by zniechęcać nowych użytkowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 30 Styczeń 2007 Share Napisano 30 Styczeń 2007 a co to są łuski?a do czego służą?a czym się różni jeden typ od drugiego?a jakie cechy indywidualne posiadają?merytoryczność, merytorycznośćmoneta kolesia - jeszcze raz przeczytaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 30 Styczeń 2007 Share Napisano 30 Styczeń 2007 Spokojnie i bez nerwów. Chodzi o to, że Nowy może nie wiedzieć i nikt go nie zmusi aby przeczytał regulamin przy rejestracji, czy później. Takie posty będą zawsze. Widzę, że udziela się tu głównie stare grono. Chcecie wykreować forum na swoją modłę, takie jakie będzie wam odpowiadać? Możesz przecież poprostu nic nie napisać. Żaden użytkownik nie jest zmuszony by odpowiedzieć na ten/inny post. Jest to największe forum poszukiwaczy w Naszym kraju i trzeba się pogodzić z tym, że udzielają się tam nowi poszukiwacze, bez doświadczenia, tacy jak ja. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 30 Styczeń 2007 Share Napisano 30 Styczeń 2007 Jest to największe forum poszukiwaczy w Naszym kraju i trzeba się pogodzić z tym, że udzielają się tam nowi poszukiwacze, bez doświadczenia, tacy jak ja.Ależ: każdy kiedyś zaczynał", ikt nie jest Alfą i Omegą", ja mogę się mylić, a Ty możesz mieć rację" - znamy, stosujemy, ba nawet są to prawdy nam bliskie. A Forum służy do wymiany informacji, (być może - dla niektórych - niestety) opartej na pewnych normach.Mam nadzieję, że mimo takich iesprzyjających warunków", poszerzyłeś swoją wiedzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 30 Styczeń 2007 Share Napisano 30 Styczeń 2007 Więc nie twórzmy niesprzyjających warunków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 30 Styczeń 2007 Share Napisano 30 Styczeń 2007 po ustaleniu kto, czego, od kogo chce" z zachowaniem norm i dołożeniem maksimum wysiłku własnego (przecież we własnej sprawie) cierpliwie oczekujmy, że Ktoś nam rozwiąże nasz problem...merytorycznośćprecyzjakompetencjajakość (nie jakoś) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 30 Styczeń 2007 Share Napisano 30 Styczeń 2007 dzięki temu, jeżeli widzę REX DOLON...... M. D. LIT" to wiem , że tam powinno być POLON.. i jeszcze parę rzeczy więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 30 Styczeń 2007 Share Napisano 30 Styczeń 2007 Nie twórzmy problemów w ym" wątku. Chcemy aby forum było przystępne DLA KAŻDEGO. Nie można być precyzyjnym" w temacie który ma stworzyć zasady dla ogółu bo jest to niemożliwe. Kompetentny" jest ten kto wie wszystko/prawie wszystko z danej dziedziny. Nie wszyscy odpowiadający na posty są kompetentni. Jakość będzie różna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 30 Styczeń 2007 Share Napisano 30 Styczeń 2007 To właśnie TO. Niewiedza nowych użytkowników jest postrzegana jako śmieszność. To, że zamiast P na starej monetce spisałem D jest karane docinkami. Panie Kopijnik proszę o wyrozumiałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.