pawiu neue Napisano 22 Kwiecień 2004 Share Napisano 22 Kwiecień 2004 Czy to cos powaznego,czy przejsciowe kłopoty?Niestety obowiązki zawodowe nie pozwalają mi przyjechac w soboty-bo wtedy pewnie kopiecie.Mam czas tylko w niedziele i to tez rano tak gdzies do 12.Mozna wam pomoc w jakis inny sposob?Prosze oodpowiedz.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 22 Kwiecień 2004 Share Napisano 22 Kwiecień 2004 To czy problemy z transportem są przejściowe okaże się w przyszłym tygodniu.Jedyna pomoc jaka jest nam obecnie potrzebna to pomoc fizyczna-tak jak to ujął Szaman. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Kwiecień 2004 Share Napisano 23 Kwiecień 2004 Chciałbym się zapytać,czy prace na Dąbrowieckiej Górze są prowadzone legalnie.Bunkry te leżą przecież na terenach Mazowieckiego Parku Krajobrazowego.Posiadacie odpowiednie zezwolenia.Jaki jest plan prac(o ile go posiadacie w co wątpie)?Kim wy jesteście,należycie do jakiejś organizacji,kto was nadzoruje?Czy wojewódzki konserwtor zabytków jest poinformowany o waszych działaniach.Proszę o wyczerpującą odpowiedź. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 23 Kwiecień 2004 Share Napisano 23 Kwiecień 2004 Zapewniam że prace prowadzone są legalnie ze wszystkimi wymaganymi zezwoleniami,wyjaśnienie pozostałych wątpliwości możemy omówić słownie na Dąbrówce-jutro kopiemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Mnie się tam Błyskawica podoba,trzeba chronić ostatni nasz okręt z II wojny.oże się spotkamy,my też mamy projekt ochrony wsadzimy cię do czubków tam będzie cię można upilnować i wszyscy będą mogli ćię podziwiać do woli, no chyba że się będziesz rzucał to zakopiemy naDąbrówce pewnie coś na tobie zakwitnie,może palma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RASTCOM Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 Po pierwsze Błyskawica nie jest ostatnim okrętem z czasów II wojny.Stefan batory stoi w KPW Hel.Po drugie dyskusja ta się zmieniła w pyskówke , i kłotnie co należy ratować, jak już ratować to w jaki sposób itd.Trzekać tylko jak odezwą się miłośnicy nietoperzy którzy stwierdzą żeby nic nie ruszać wszystko zamurować niech gacki mają spokój, ( bez obrazy dla miłośników nietoperzy )Z braku czasu i innych zobowiązań nie moge się włączyć w ratowanie fortyfikaacji w naszym kraju.I nie ważne czy to niemieckie czy to polskie czu tak dalej , każda znich jest warta ratowania tak samo jak i inne zabytki.Służby konserwatorskie tego nie zrobią , w tym kraju nie ma powoli pieniędzy na nic a co dopiero na ratowanie kupy betonu i stali.Jeśli sami tego nie zrobimy , to potem nie miejmy pretensji do nikogo , chyba że do siebie.Pozdrawiam wszystkich którzy próbują coś zrobić żeby zachować resztki histori.P.s. Jak to ktoś kiedyś powiedział Róbmy swoje Historia i tak nas potem osądzi ". Byle w dobrym słowa znaczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traper7 Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 Chłopaki jestem pełen uznania dla Waszej pracy. Hubertus nie dyskutuj z tymi pacjentami. To zwykli ubijacze piany. Pełno ich na forum, odważni bezimienni krzykacze. Uważam że nie powinno być mozliwości zamieszczania postów jesli ktoś nie jest zalogowany. Pozdrawiam kopaczy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RG42 Napisano 25 Kwiecień 2004 Share Napisano 25 Kwiecień 2004 Siemka Hubertus!Ja uważam, tak jak koledzy-poprzednicy, że nie ma co zwracać uwagi na krzykaczy.Musimy robić swoje ( chociaż ja z Tobą już dawno nie kopałem, ale mam nadzieję, że na dniach się to zmieni, zresztą przecież już o tym gadaliśmy ;) ).Aha, no i trzeba w końcu odkopać tę drugą i trzecią kondygnację, he, he.Pozdrawiam kolegów,RG42 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 27 Kwiecień 2004 Share Napisano 27 Kwiecień 2004 Dzięki za poparcie wszystkich,jak ktoś lubi pokrzyczeć to niech krzyczy pewnie tylko tak może odreagować że mu szpadel nie staje i kobieta nie naśladuje piszczałki"która namierzyła Tygrysa.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 6 Maj 2004 Share Napisano 6 Maj 2004 Nareszcie wróciłem.Suwalszczyzna jest ok.Kraina setek schronów bojowych,biernych i garaży dla Pak'ów.ćzy ktoś wie gdzie moge znaleźć schrony typu 514(MG Kazemate) w Polsce.Chodzi mi o te poza przedmościem warszawskim?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawiu neue Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 Ps kiedy aktualizacja strony?Kolega Szaman proszony jest o kontakat,w sprawie pozyskania części od pociągu pancernego nr 74 z Pogorzeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawiu neue Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 Kiedy kopiecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawiu neue Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 zmieniłem maila-pablo.wojdalski@wp.plProsze kolege o kontaktmoże na gg 8816325 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rfx Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 2 x 514 w okolicach Turośli nad Pisą.vR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 Dzięki za info nie miałem niestety okazji ich obejrzeć na tym wyjeździe ale w wakacje na pewno tam wróce.Są gdzieś w Polsce 120a poza Przedmościem Wawa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 Pawiu ja jestem chetny.Mozemy pojechac i sprobowac je odzyskac.Przekazemy je pozniej muzeum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 20 Czerwiec 2004 Share Napisano 20 Czerwiec 2004 Wczoraj mieliśmy małą demolke na schronach,jacyś kretyni użyli całego dostępnego gruzu do zabawy w rzut granatem,całe schrony są zafajdane gruzem,szkłem i gałęziami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 20 Czerwiec 2004 Share Napisano 20 Czerwiec 2004 Zaczne chyba eksterminować urystów". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hun97 Napisano 24 Czerwiec 2004 Share Napisano 24 Czerwiec 2004 Nic nie mozna zostawic bez dozoru.Wszedzie trafia sie jacys debile,ktorym cos bedzie przeszkadzalo.Eksterminacja to za lekka kara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 25 Czerwiec 2004 Share Napisano 25 Czerwiec 2004 A masz jakieś konkretne pomysły?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hun97 Napisano 25 Czerwiec 2004 Share Napisano 25 Czerwiec 2004 Mam ale to nie jest temat na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 3 Lipiec 2004 Share Napisano 3 Lipiec 2004 Mam zaszczyt powiadomić szanowne grono forumowiczów iż udało nam się odzyskać fragment dwudzielnych drzwi pancernych pochodzących ze schronów na Dąbrowieckiej górze,postaramy się zamieścić kilka fptek z akcji ich odzyskania.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hun97 Napisano 4 Lipiec 2004 Share Napisano 4 Lipiec 2004 Doszly mnie sluchy ze ktos rozebral szalunki na Dabrowce przy obydwu schronach i zasypal czesc naszej pracy.Zwlaszcza wejscie do 514.Czy ktos byl tam dzisiaj? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawiu neue Napisano 4 Lipiec 2004 Share Napisano 4 Lipiec 2004 Hun nie kituj!Czy to pewne wiadomości,skąd je masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hun97 Napisano 4 Lipiec 2004 Share Napisano 4 Lipiec 2004 Wiadomosci pochodza od kolegi Huberta, ktory otrzymal je od kolegi Szamana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.