atb22 Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 Najgorsze że takie osoby psują nam reputacje, a co do cmentarzy poniemieckich jak już jest nie daj boże po za wioską w jakimś lesie to miejscowi obskakują, zero poszanowania, a podobno jesteśmy chrześcijańskim narodem.
szajka Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 kiedys to sie nazywalo hieny cmentarne i szlo sie do pierdlaniema znaczenia czy polski czy niemiecki ruski czy zydowski grob to miejsce ostatecznego spoczynku i mysle ze kiedys ktos rozkopie grob tego kolesia i zbeszczesci go w ten sam sposobi walnie saperka
front 45 Napisano 26 Marzec 2008 Napisano 26 Marzec 2008 Ostatnio ukazała się ciekawa lektura „Gubin. Ostatnie miesiące wojny”. To ponad 100 stronnicowy zbiór opowieści naocznych świadków tamtych wydarzeń z obu stron linii frontu, miedzy innymi wspomnienia oficera Volksturmu. Niestety nakład był tak niewielki, że książka jest właściwie już niedostępna w sprzedaży.
boysss Napisano 27 Marzec 2008 Napisano 27 Marzec 2008 wiec po co podnosisz ludzia CISNIENIE skoro już niedostępna w sprzedaży.
hibneryt82 Napisano 27 Marzec 2008 Napisano 27 Marzec 2008 Potrafie czytac i pisac po niemiecku od A-Z caluśki jak ktos ma jakies stare mapy itp.i niewie co tam piszą ch ętnie przetłumacze apropos stare cmentaze ja znam 3takie poniemieckie i raczej niesa mocno splondrowane okolice Buchałów,Swidnica,Ochla
mgieta Napisano 27 Marzec 2008 Napisano 27 Marzec 2008 hibnery82 - ciekawa wypowiedź ale o co ma piernik do wiatraka?
hibneryt82 Napisano 28 Marzec 2008 Napisano 28 Marzec 2008 Oferuje tylko swoją pomoc takze sory jak ciebie moja wypowiedz zirytowała,bez urazy:)
szajka Napisano 28 Marzec 2008 Napisano 28 Marzec 2008 dziek hibneryt mam pare pozycji do przetlumaczenia i wiesz zglosze sie moze do ciebie skoro sie tak oferujesz pozatym cos z fantami cienko z fotkami w sumie jak tez sie ociagam z zamieszczeniem nowych ale cos tam wychodzi niedlugo zaprezentuje je dasz dolek wszystkim i ozywiajcie nasze forum a nie jak na smutnym worclawiu :)
smok_1 Napisano 29 Marzec 2008 Napisano 29 Marzec 2008 Witam chciałbym się dowiedzieć , Czy ktoś jest posiadaczem fotografii zapory przeciw czołgowej z ulicy Wrocławskiej w zielonej Górze . Pozdrawiam
stedke Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 @Smok_1 a byla takowa?bo nic o czym takim nie slyszalem, tyle co o rowach przeciwczolgowych ktore czesciowo sie zachowaly.Pozdro
mgieta Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 Ciekawy temat z ta zaporą nigdy o nim nie słyszałem. Korek znalazłem podczas robienia fundamentów pod budowę domu w Świdnicy
stedke Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 @mgieta jestes ze świdnicy?:) pozdrow wójta od zięcia" hehe :D
smok_1 Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 była a mała pozostałość jest napszeciw liceum zawodowego za zakładem kamieniarskim
stedke Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 w jakiej formie?hmmm chodzilem tam i nie kojarze nic sensownego po za dolami pokopalnianymi i jednej czesci tego rowu. z tylu przystanku kolo stacj LPG przy Falubazie" staly tylko rosyjskie dziala ktore oddaly kilka strzalow w kierunku uwczesnego Grunberga, szukac nie ma sensu,pelno smieci itp.pikawa szaleje:/
smok_1 Napisano 31 Marzec 2008 Napisano 31 Marzec 2008 o tym że była wiem od ludzi którzy sprowadzili się do zielonej w 1945 a ten kawał betonu za zakładem kamieniarskim to podobno pozstałość po wysadzeniu tejże zapory
jagoda_szczecin Napisano 3 Kwiecień 2008 Napisano 3 Kwiecień 2008 Witam ,poszukuje wszelkich info lub artykułów na temat zorganizowanej bandy która w latach pięćdziesiątych grasowała w Krośnie Odrzańskim,kiedyś było tym głośno.Może ktoś zna ten temat?
jakofako Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 Witam! Poszukajcie trochę po lasach za dawnym Liceum Lotniczym na ul.Kisielińskiej.Tam podobno sporo leży ....
stedke Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 @mscicielSS wyslalem ci maila@jakofako tak jak ktos lubi zbierac luski 7,92mm to niech idzie:) ale to tez nie tam gdzie piszesz...Pozdro
mgieta Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 Niestety pogoda nie dopisała i tylko przez chwile mogłem pokopać na poniemieckim śmietniku pod Zielona Górą. Wyskoczył taki kałamarz z napisem GESETZLICH GESCHUTZ - prawnie chroniony", to chyba chodzi o kształt tego kałamarza coś jakby prawo patentowe
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.