Sv Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 O której zaczniesz żniwa? Mam tam to obcykania jedno miejsce, gdzie mogą być jeszcze nasze przedwojenne monet - przydałoby się parę po tych fenigach...http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f6b9497ab91f6c5b.html
kaczka Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 Chętnie się jutro wybiorę do Radojewa, chociaż na chwilę. Jestem ciekaw jak sobie radzicie z kamieniami na Solarkach.pzdr.kaka
281 Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 Witam!Do końca jeszcze nie wiem o której,ale tak myślę o godz.10Kaczka-mam prośbę,mógłbyś narzucić nową mapę na starą z tamtej strony?Lasy bliżej wsi Kliny-Milno w stronę owińsk.
kamdrum Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 To widzę, że walczycie chłopaki. A byliście w Radojewie przed południem? Od 17tej jest tyle meszek i komarów, że ostatnio szukanie było mordęgą... W ogóle to mam nadzieję, że łuseczkami się zaopiekowaliście, bo ja wciąż chętnie nadmiar przygarnę :) (a kolekcja rośnie)
Sv Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 Więc do 10-tej zdążę przetrzepać ten odzyskany" teren:)Dla mnie 10ta to za późno - pewnie o 12tej będę się musiał zwijać. Poza tym im później tym więcej będzie meszek i komarów.
romkol Napisano 2 Maj 2007 Autor Napisano 2 Maj 2007 ja wpadne do Radojewa tradycyjnie o 9-tej 281-gratuluje nowego sprzęturomkol
281 Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 Witam!Dzięki romkol.To ja do was dołączę,koło dziesiątej wcześniej nie dam rady.Pozdr.281kamdrum-za te łuski to już dobry sprzęt masz;)
281 Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 Witam!No i po paru godzinkach wyszedłem z lasu z takim oto ekwipunkiem.kaczka-dzięki za mapki.Jak wasze poszukiwania?Pozdr.281
Sv Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 U mnie marnie - sprawdziłem do końca dęby i żadna monetka już nie wyskoczyła ( nie licząc PRL ). Musiałeś nas minąć bokiem -pod koniec macaliśmy przeprawę ale się nie spokaliśmy.Teren jest już mocno strzepany i potrzebne jest nowe miejsce. Jeżeli Ktoś wybiera się jutro rano do południa to dajcie znać, bo dla mnie Niedziela odpada.Sv
281 Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 Witam!Co prawda to prawda Sv,nie ma już nic nawet łuskę ciężko znaleźć.Ja uderzyłem z początku na prawą stronę strumienia,jest tam zajebis.. polana,ale dębów nie widziałem więc pewnie nie tam się pojedynkowali.Później przeszedłem na naszą stronę.Czas przeleciał jak z bata strzelił.Jutro prawdopodobnie do pracy na rano więc nici z wypadu.Po tamtej stronie jest wieś Pławno,ponoć gdzieś w tych lasach są bunkry(Kamińsko-Pławno).Na niedziele pozostaje miejsce po starym zajeździe.Pozdr.281
jastrzab Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 romkol tym tubylcem ktorego spotkales w lesie nekielskim to bylem ja
Sv Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 Jutro z rana wyprawa na Oborniki - chętni kontakt na mnie lub na komórę Romka. Spotkanie o 8 mej w Poz., mogę zabrać jeszcze 2 osoby. Miejsce ciekawe na monety i milit. ale nie obeznane stąd gwarancji na fanty nie ma.
281 Napisano 5 Maj 2007 Napisano 5 Maj 2007 Witam!Jak wam poszło dzisiaj?Coś jutro planujecie?Pozdr.281
axmann Napisano 5 Maj 2007 Napisano 5 Maj 2007 witambylem dzisiaj w Owinskachzbadalem teren jak w zalacznikuinfo dla poczatkujacych: WF - przeprawa, Khf - kosciol, Zgl - cegielnia, M - mlynpozdrawiam
kaczka Napisano 5 Maj 2007 Napisano 5 Maj 2007 3-cio Majowy wypad na przeprawę.20-sto groszówki 1949r.Znalazł się kapelusz zgubiony 3 tygodnie temu.Dwa spotkania z dzikami - może też szukają monet ?pzdr. kaka.P.S. Znajomy co mieszkał w Obornikach za młodu. Opowiadał że na końcu wojny w okopach siedziały dzieciaki z HJ i jak Ruskie przyszły to HJ zostawiło wszytko i uciekło. A ten znajomy z kolegami w latach 60-ych wykopywali z transzei dla zabawy różne fanty, tylko ich wojsko pogoniło. Po niedzieli może bede go widział to mi pokaże ( o ile bedzie pamietał) na mapie gdzie to było.
axmann Napisano 5 Maj 2007 Napisano 5 Maj 2007 bonzo74: w wiekszosci teren prywatny co utrudnia sprawe - zagruzowany, zasmiecony itp. dojscie do brzegu utudnione przez ... komaryplus duzo smieci - polmosy wiadomo, kapsli od puszek i samych puszek nawet na 20-30 cmco do fantow - luseczki, monetki ale tylko prl oraz medalik sztuk raz
281 Napisano 5 Maj 2007 Napisano 5 Maj 2007 Witam!axmann-czy zaliczyłeś M czyli młyn,to mniej więcej na wysokości bloków nr.8 a 10 w stronę poznania na środku pola?Dodam iż był to naprawdę malutki młyn.Idąc kawałek w stronę torów kolejowych po prawej stronie stawu szła kiedyś droga do żwirowni(dzisiaj wysypisko śmieci i prawdopodobnie na przedpolu masowa mogiła).Co do wsi Mierzkowo nic nie wiem.Popytam jak kogoś spotkam ze stowarzyszenia miłośników Owińsk i okolic.No chłopaki piszecie się na tą karczmę(na tzw.szlaku bydlęcym) w przyszłym tygodniu ale potrzebna większa paczka.Nic więcej nie obiecuję co z ziemi wyjdzie.O dalsze instrukcję proszę do R23.Pozdr.281
axmann Napisano 5 Maj 2007 Napisano 5 Maj 2007 witam281:czy zaliczyłeś M czyli młyn,to mniej więcej na wysokości bloków nr.8 a 10 w stronę poznania na środku pola?Dodam iż był to naprawdę malutki młyn.Potwierdzam, bardzo maly obiekt. Ale nie na wysokosci blokow 8 10 tylko blizej - patrzac od ul. cysterek to gdzies miedzy domem opieki a osrodkiem dla niewidomychjezeli liczysz na mlyn to warto uderzyc po drugiej stronie drogi poznan-murowana tzn. miedzy stawami od ulicy kolejowej - choc z drogi widzialem ze ten teren opanowaly dzieciaki na miejsce zabawyo jakiej karczmie piszesz? daj jakies infopozdrawiam
281 Napisano 5 Maj 2007 Napisano 5 Maj 2007 Witam!Myślałem że ten młyn na kolejowej,a przy tym co byłeś to się spodziewałem dużo złomu i kamieni dla wzmocnienia brzegu.Stare koło jest ponoć zasypane.Co do karczmy to teren R23 i nie mogę więcej powiedzieć,na pewno nie chodzi o Owińska mimo iż tam też był zajazd ale za von Treskow,tylko bardziej w las.Stary khf mizernie wygląda,nie?Ale jestem już na etapie rozmów z kamieniarzem i księdzem o małą odnowę.Weszłeś na teren chłodni przy starej parafii z wykrywaczem?Pozdr.281
axmann Napisano 5 Maj 2007 Napisano 5 Maj 2007 w kazdym razie na wyjazd sie piszeR23 podaj jakies info gdzie i kiedy281: Stary khf mizernie wygląda,nie?Ale jestem już na etapie rozmów z kamieniarzem i księdzem o małą odnowę.Weszłeś na teren chłodni przy starej parafii z wykrywaczem?Tak, to sie ledwo trzyma.pozdrawiam
romkol Napisano 5 Maj 2007 Autor Napisano 5 Maj 2007 Witam!Jastrząb napisz co w tym lesie jeszcze wychodzi oprócz rozrywek może się tam jeszcze spotkamy?a co do dzisiejszej wyprawy to zmieniliśmy plan i pojechaliśmy do lasu koło Swarzędza teren zapowiadał się ciekawie napotkaliśmy kilkadziesiąt wielkich kwadratowych dołów może po jakiś działach a może były to jakieś magazyny bo między nimi przebiegała linia kolejowa (pozostałości) fanty to kilka łusek dwie rozrywki ogólnie marnie jak na taki tajemniczy teren.romkol
jastrzab Napisano 6 Maj 2007 Napisano 6 Maj 2007 witaj romkol oprocz rozrywek wychodza moniaki amunicja lodki do manlichera.Niedaleko w pobliskiej wsi byl sklad paliwa i sklad polskiej amunicji oraz polskie lotnisko polowe a co do reszty to narazie zachowam to dla siebie moze jak sie spotkamy to opowiem ci o wiele bardziej ciekawszych miejscach
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.