Sv Napisano 2 Maj 2007 Share Napisano 2 Maj 2007 O której zaczniesz żniwa? Mam tam to obcykania jedno miejsce, gdzie mogą być jeszcze nasze przedwojenne monet - przydałoby się parę po tych fenigach...http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f6b9497ab91f6c5b.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 2 Maj 2007 Share Napisano 2 Maj 2007 Chętnie się jutro wybiorę do Radojewa, chociaż na chwilę. Jestem ciekaw jak sobie radzicie z kamieniami na Solarkach.pzdr.kaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 2 Maj 2007 Share Napisano 2 Maj 2007 Witam!Do końca jeszcze nie wiem o której,ale tak myślę o godz.10Kaczka-mam prośbę,mógłbyś narzucić nową mapę na starą z tamtej strony?Lasy bliżej wsi Kliny-Milno w stronę owińsk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 2 Maj 2007 Share Napisano 2 Maj 2007 To widzę, że walczycie chłopaki. A byliście w Radojewie przed południem? Od 17tej jest tyle meszek i komarów, że ostatnio szukanie było mordęgą... W ogóle to mam nadzieję, że łuseczkami się zaopiekowaliście, bo ja wciąż chętnie nadmiar przygarnę :) (a kolekcja rośnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 2 Maj 2007 Share Napisano 2 Maj 2007 Więc do 10-tej zdążę przetrzepać ten odzyskany" teren:)Dla mnie 10ta to za późno - pewnie o 12tej będę się musiał zwijać. Poza tym im później tym więcej będzie meszek i komarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 2 Maj 2007 Share Napisano 2 Maj 2007 Jak zdąże to posklejam mapy.kaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkol Napisano 2 Maj 2007 Autor Share Napisano 2 Maj 2007 ja wpadne do Radojewa tradycyjnie o 9-tej 281-gratuluje nowego sprzęturomkol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 2 Maj 2007 Share Napisano 2 Maj 2007 Witam!Dzięki romkol.To ja do was dołączę,koło dziesiątej wcześniej nie dam rady.Pozdr.281kamdrum-za te łuski to już dobry sprzęt masz;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 Witam!No i po paru godzinkach wyszedłem z lasu z takim oto ekwipunkiem.kaczka-dzięki za mapki.Jak wasze poszukiwania?Pozdr.281 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 no i jakaś buteleczka,stan mizerny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 U mnie marnie - sprawdziłem do końca dęby i żadna monetka już nie wyskoczyła ( nie licząc PRL ). Musiałeś nas minąć bokiem -pod koniec macaliśmy przeprawę ale się nie spokaliśmy.Teren jest już mocno strzepany i potrzebne jest nowe miejsce. Jeżeli Ktoś wybiera się jutro rano do południa to dajcie znać, bo dla mnie Niedziela odpada.Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 Witam!Co prawda to prawda Sv,nie ma już nic nawet łuskę ciężko znaleźć.Ja uderzyłem z początku na prawą stronę strumienia,jest tam zajebis.. polana,ale dębów nie widziałem więc pewnie nie tam się pojedynkowali.Później przeszedłem na naszą stronę.Czas przeleciał jak z bata strzelił.Jutro prawdopodobnie do pracy na rano więc nici z wypadu.Po tamtej stronie jest wieś Pławno,ponoć gdzieś w tych lasach są bunkry(Kamińsko-Pławno).Na niedziele pozostaje miejsce po starym zajeździe.Pozdr.281 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jastrzab Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 romkol tym tubylcem ktorego spotkales w lesie nekielskim to bylem ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 Jutro z rana wyprawa na Oborniki - chętni kontakt na mnie lub na komórę Romka. Spotkanie o 8 mej w Poz., mogę zabrać jeszcze 2 osoby. Miejsce ciekawe na monety i milit. ale nie obeznane stąd gwarancji na fanty nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 Witam!Jak wam poszło dzisiaj?Coś jutro planujecie?Pozdr.281 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axmann Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 witambylem dzisiaj w Owinskachzbadalem teren jak w zalacznikuinfo dla poczatkujacych: WF - przeprawa, Khf - kosciol, Zgl - cegielnia, M - mlynpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonzo74 Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 no iii ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 3-cio Majowy wypad na przeprawę.20-sto groszówki 1949r.Znalazł się kapelusz zgubiony 3 tygodnie temu.Dwa spotkania z dzikami - może też szukają monet ?pzdr. kaka.P.S. Znajomy co mieszkał w Obornikach za młodu. Opowiadał że na końcu wojny w okopach siedziały dzieciaki z HJ i jak Ruskie przyszły to HJ zostawiło wszytko i uciekło. A ten znajomy z kolegami w latach 60-ych wykopywali z transzei dla zabawy różne fanty, tylko ich wojsko pogoniło. Po niedzieli może bede go widział to mi pokaże ( o ile bedzie pamietał) na mapie gdzie to było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axmann Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 bonzo74: w wiekszosci teren prywatny co utrudnia sprawe - zagruzowany, zasmiecony itp. dojscie do brzegu utudnione przez ... komaryplus duzo smieci - polmosy wiadomo, kapsli od puszek i samych puszek nawet na 20-30 cmco do fantow - luseczki, monetki ale tylko prl oraz medalik sztuk raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 Witam!axmann-czy zaliczyłeś M czyli młyn,to mniej więcej na wysokości bloków nr.8 a 10 w stronę poznania na środku pola?Dodam iż był to naprawdę malutki młyn.Idąc kawałek w stronę torów kolejowych po prawej stronie stawu szła kiedyś droga do żwirowni(dzisiaj wysypisko śmieci i prawdopodobnie na przedpolu masowa mogiła).Co do wsi Mierzkowo nic nie wiem.Popytam jak kogoś spotkam ze stowarzyszenia miłośników Owińsk i okolic.No chłopaki piszecie się na tą karczmę(na tzw.szlaku bydlęcym) w przyszłym tygodniu ale potrzebna większa paczka.Nic więcej nie obiecuję co z ziemi wyjdzie.O dalsze instrukcję proszę do R23.Pozdr.281 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axmann Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 witam281:czy zaliczyłeś M czyli młyn,to mniej więcej na wysokości bloków nr.8 a 10 w stronę poznania na środku pola?Dodam iż był to naprawdę malutki młyn.Potwierdzam, bardzo maly obiekt. Ale nie na wysokosci blokow 8 10 tylko blizej - patrzac od ul. cysterek to gdzies miedzy domem opieki a osrodkiem dla niewidomychjezeli liczysz na mlyn to warto uderzyc po drugiej stronie drogi poznan-murowana tzn. miedzy stawami od ulicy kolejowej - choc z drogi widzialem ze ten teren opanowaly dzieciaki na miejsce zabawyo jakiej karczmie piszesz? daj jakies infopozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 Witam!Myślałem że ten młyn na kolejowej,a przy tym co byłeś to się spodziewałem dużo złomu i kamieni dla wzmocnienia brzegu.Stare koło jest ponoć zasypane.Co do karczmy to teren R23 i nie mogę więcej powiedzieć,na pewno nie chodzi o Owińska mimo iż tam też był zajazd ale za von Treskow,tylko bardziej w las.Stary khf mizernie wygląda,nie?Ale jestem już na etapie rozmów z kamieniarzem i księdzem o małą odnowę.Weszłeś na teren chłodni przy starej parafii z wykrywaczem?Pozdr.281 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axmann Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 w kazdym razie na wyjazd sie piszeR23 podaj jakies info gdzie i kiedy281: Stary khf mizernie wygląda,nie?Ale jestem już na etapie rozmów z kamieniarzem i księdzem o małą odnowę.Weszłeś na teren chłodni przy starej parafii z wykrywaczem?Tak, to sie ledwo trzyma.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkol Napisano 5 Maj 2007 Autor Share Napisano 5 Maj 2007 Witam!Jastrząb napisz co w tym lesie jeszcze wychodzi oprócz rozrywek może się tam jeszcze spotkamy?a co do dzisiejszej wyprawy to zmieniliśmy plan i pojechaliśmy do lasu koło Swarzędza teren zapowiadał się ciekawie napotkaliśmy kilkadziesiąt wielkich kwadratowych dołów może po jakiś działach a może były to jakieś magazyny bo między nimi przebiegała linia kolejowa (pozostałości) fanty to kilka łusek dwie rozrywki ogólnie marnie jak na taki tajemniczy teren.romkol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jastrzab Napisano 6 Maj 2007 Share Napisano 6 Maj 2007 witaj romkol oprocz rozrywek wychodza moniaki amunicja lodki do manlichera.Niedaleko w pobliskiej wsi byl sklad paliwa i sklad polskiej amunicji oraz polskie lotnisko polowe a co do reszty to narazie zachowam to dla siebie moze jak sie spotkamy to opowiem ci o wiele bardziej ciekawszych miejscach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.