Skocz do zawartości

Obrączki od gołębi pocztowych.

PIGEONRINGS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
panie Grzegorzu Czwartosz pisal pan ze zamiescil pan w Zołnierzu Polskim artykuł Upierzeni bohaterowie".Interesuje sie historia golebiarstwa zwlaszcza w sluzbie w wojsku czy mogl by mi pan przeslac ten artykul na maila jesli nie sparawi to panu trudnosci byl bym wdzieczny.pozdro

merx_182@poczta.onet.pl
  • Odpowiedzi 95
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Zapomniałbym dodać miałem gołebie(hodowle sprezentowałem braciszkowi).Obrączki kupywałem w swojej sekcji, a pozostałe wykopuje w lesie- to już dla wzbogacenia kolekcji, która powoli się rozrasta.Proponowałbym ci zacząć kopać, a nie żebrać.
  • 3 months later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
Napisano
PIGEONRINGS - wyślij mi na priva albo mailem adres to jak uzbieram trochę obrączek to ci podeślę. Na razie mam może z 5 sztuk.
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano
Podaję numery obrączek znalezionych przeze mnie:
87 pl 22 12098
96 rp 18 12739
pl 0294 2001 3558 (ale nie mam pewności, bo cyferki bardo słabo widoczne)
pl 01 06 21461
pl 04 06 8232
Jeśli ktoś jest szczególnie zainteresowany, mogę podać dokładniejsze informacje.
Napisano

...Telefon....Kapo chce cię widzieć.]
Kapo- Jastrząb przytył, nie wyglądał dobrze(ale po takiej egzotyce... nie zdziwiłem się).
Powiedział tylko trzy słowa:
pozbądź się dowodów".......

• 3 weeks later...
Napisano

Może kiedyś znajdę pocztowca...

Czym się różni gołąb od zwłaszcza? - Gołąb siada na parapecie, a zwłaszcza na dachu!
Pozdrawiam:)

Napisano
a ja jestem cienki bolek, bo mam tylko jedną, więc poprosze o namiary gołębia, strasznie mnie to zaciekawiło PL 04 97 1859
Napisano
znalazłem wczoraj ciekawą
66922 37 P (orzeł w koronie)
czy to standardowe oznaczenie z tamtego okresu, czy gołąbek był na wypozażeniu WP?
Napisano
Aż mi się przypomniało jakie nasza \"kadra\"(oficer dyż.) w Monie miała rozrywki podcza słóżb. Śrutówka z optyką i do oporu. Dowódca warty tylko się śmiał:(
Napisano
ciekawy temat te obraczki ja tez ostatnio jedna taka znalazlem i wzialem sobie na pamiatki oto numer pl072 05 2605 czy ktos wie skad ona pochodzi . pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie