Boruta Napisano 9 Listopad 2006 Share Napisano 9 Listopad 2006 Często ukrywano pod podłogą.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bathin Napisano 9 Listopad 2006 Share Napisano 9 Listopad 2006 Jak słyszę takie legendy to zaraz przypomina mi się jeden z odcinków ambitnego" programu Strefa ileś tam". Jakiś gość widział ducha dziadka który mu powiedział że w ścianie ukryty jest skarb, typ rozp... całe mieszkanie i g.. znalazł. Tak że życzę Ci powodzenia.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 9 Listopad 2006 Share Napisano 9 Listopad 2006 Bathin ale kolega nie pisze o zadnych duchach, zjawach itp. wiec troche powagi, dobrze ze nie napisal ze wie gdzie jest czolg bo tego bym nie zniusl:Pkol. Swiety82 nic innego Ci nie zostalo jak tylko po trochu szukac, sprawdzac pod podloga itp. wiaze sie to z mala demolka" domu no ale moze i sie oplaca...nic nigdy nie wiadomo, to nie pierwszy taki przypadek o ktorym slyszalem, i wiele z nich bylo trafnych:) zycze powodzenia!pzdr.Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 9 Listopad 2006 Share Napisano 9 Listopad 2006 dziadek za komuny podczas rmontu w podlodze znalazl srebrne monety w garnku i juz ich niestety nie ma..Ale podloga to byla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01111977 Napisano 9 Listopad 2006 Share Napisano 9 Listopad 2006 Znajdz kogos z dobrym wykrywaczem,najlepiej takiego co to umie go sluchac.Jesli jest kolor to bedzie latwiej podjac decyzje o ewentualnym roz...gardiaszu.Wielu zrobi to za darmo ale ladnie jest zaproponowac skromny udzial w ewentualnym znalezisku...taka sugestia mala..Pzdr i powodzenia w poszukiwaniach.W kazdej bajce jest cien prawdy.Gdyby odkrywca lekcewazyl i bagatelizowal takie ajki" to coz z niego bylby za odkrywca..:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ MHz Napisano 9 Listopad 2006 Share Napisano 9 Listopad 2006 W Nowej Rudzie raz przeszukiwałem stryszek i jeden pokuj wykrywaczem. Rutusek piskał na kolor ładnie na jednej ścianie, a po głębszym przyglądnięciu się widać było że w ścianie jest cegła ale włożona i zalepiona po bokach. Wyraźnie była różnica. Miejsce zaznaczyłem i niewiem czy właściciele coś znaleźli. :). W Sosnowcu będę niedługo przeszukiwał stary poniecmiecki dom starej bogatej ciotki. Życzcie mi szczęścia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 9 Listopad 2006 Share Napisano 9 Listopad 2006 tylko sie nie przyznawaj jak cos znajdziesz bo wiesz :> \\Moze znowu ktos do ambasady doniesc.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelock Napisano 9 Listopad 2006 Share Napisano 9 Listopad 2006 Mnie sie udało znaleźć przez przypadek skrytkę w ścianie starego przedwojennego budynku . Podczas usuwania starej instalacji wodnej ( która była jak sito ) a wyrywaliśmy ją ze ścian na siłę , otworzyła sie pod schodami na klatce schodowej wnęka ścienna . W środku leżał luger P-08 , 2 magazynki i sporo papierów . Niestety woda ze zniszczonej instalacji która szła jakieś 70 cm nad skrytką , zrobiła swoje . Papiery rozleciały sie w rękach , magazynki też a parabellum zardzewiało dość poważnie . Było to w 2000 roku w Gielniowie , budynek zaś był od wielu lat już opustoszały . Było tam po wojnie przedszkole , co tam było przed i w czasie wojny nie wiem . Dziś budynku nie ma , stał dokładnie w centrum Gielniowa przy zjeździe na Brzezinki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 9 Listopad 2006 Share Napisano 9 Listopad 2006 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=247521#247796Kol swiety .Na dole jest kilka ciekawych zdjęc w temacie.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKI Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 Powiem tak: SZUKAJ!!!!!!! BO JA ZNALAZŁEM,ALE CIUT POZA BUDYNKIEM!!!!!!!!!!!!!!!!(przyjechali niemcy niby obejrzec dom,bo w czasie wojny to oni w nim mieszkali).Grzecznie zapytali czy moga wejsc do srodka,a ze cham nie jestem to zaprosiłem.Byli z tłumaczka,zaczeli wspominac co i jak.I wszystko byłoby cacy,ale starusienki niemiaszek dostał wigoru i po cichaczu wio za stodołę,a gonił jak 18 latek:-))).To ja za nim-rozejrzał sie dysretnie( ja schowałem sie za winklem),i dawaj odmierzac jakies kroki od naroznika budynku w stronę lasu.Jak już się zatrzymał w jednym miejscu i zaczął się niespokojnie wiercic,to niby przypadkiem wylazłem na niego:-))).Ale sie spłoszył!!!!!Iposzedł sobie.Coś tam poszwargotali miedzy soba,zapakowali się w autko i baj,baj!!! A ja wykrywka i co?: I BINGO!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Jeżeli w domu jest stary piec, to nie zapomnij o nim, bo ja kiedyś w czasie rozbiórki takowego znalazłem ciekawą rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Majki ekstra historia. Aż Ci zazdroszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oda Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Witam.Kiedyś kmpel przy naprawie stolarki okiennej odkrył coś takiego..........Awers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oda Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Witam.O teraz załadowało się zdjątko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oda Napisano 11 Listopad 2006 Share Napisano 11 Listopad 2006 Witam....I druga strona medalu (...a raczej monety).A`propos, powiedźcie mi ile mogą być warte te cuda"?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Queis Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 Monety chowali na szczescie pod parapety w czasie stawiania domu ale ja trafilem cos w piwnicy doloncze zdiecia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Queis Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 dwa gary z zawartoscia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Queis Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 A to po malym rozpakowaniu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Queis Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 jeszcze jedna fota troszke blizej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Queis Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 icalosc po umyciu woda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 Jacie kręce ale fart!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wycior2 Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 warto szukać [kto szuka ten znajdzie !!!]przykładem jest queis,gratulacje trafienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 oda te 5 marek to okolo 70 plnow - mam bardzo podobna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Queis Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 Na twoim miejscu zacza bym od strychu czesto trafialem itam zwlaszcza przy kominach dokumenty ksiazeczki wojskowe i oszczednosciowe listy, mozesz pomierzyc caly budynek i porownac z wymiarami pomieszczen w srodku ,raz zabraklonam 80cm przy kominie w jednym z pomieszczen po rozbiciu sciany okazalo sie ze byl schowek zamurowali a przez dziure na strychu chowali potem zakleili dziure zaprawa . bylo tam duzo rzeczy wtym piekny album z wojny i luzem 300sztuk zdiec z miasteczka inietylko zeczy poprostu z domu niebylo zlota ani srebra ale to inna chistoria .Szukaj wszedzie klepisko w piwnicy sciany dziwne cegly poczuj sie jak oni a wtedy znadziesz wiecej niz mozesz sobie wyobrazic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 15 Listopad 2006 Share Napisano 15 Listopad 2006 Panowie, zdemolowałem połowę pomieszczenia(Dobrze że i tak do remontu:) ale na razie nic. Ale szukam dalej.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.