Gebhardt Napisano 17 Kwiecień 2007 Napisano 17 Kwiecień 2007 Przepraszam, zmeczenie. Prosze usunac ten i ostatni post:)
Kiler Napisano 25 Kwiecień 2007 Napisano 25 Kwiecień 2007 Z laski swojej, zerknijcie tutaj bo moze Wam sie przyda, moze od polskiego sprzetu.http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=449137
trufelhunter Napisano 7 Maj 2007 Napisano 7 Maj 2007 Patron,Czy mogę prosić o kontakt na priva? W sprawie zdjęcia obok.pozdrawiam,T
PATRON Napisano 8 Maj 2007 Autor Napisano 8 Maj 2007 witam, jest mi niezmiernie miło poinformować iż PROJEKT 7TP wzbogacił się w kolejny element pancerza a mianowicie klapę przednią (jedną z dwóch). Jest ona jak widać razem z zawiasami które posłużą za wzór do rekonstrukcji drugiego kompletu.PZDR PATRON
jotes Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 Już miałem protestować, że klapa nie taka. Trzeba było zdjęcie w pionie zrobić ;)
PATRON Napisano 11 Maj 2007 Autor Napisano 11 Maj 2007 witam, aby nie było nudno przedstawiam efekt prac nad niektórymi nowymi elementami 7TP w poprzednich postach prezentowałem tłumik jaki został nam przekazany .... obok i poniżej efekt prac ręcznych jakie zostały wykonane przy tym elemencie ...zaznaczam że cały tłumik został wykonany ręcznie ...ale efekt jest chyba zadowalający PATRON
PATRON Napisano 11 Maj 2007 Autor Napisano 11 Maj 2007 przedstawiam również WRESZCIE kompletny zestaw wolantów od 7TP wraqz z mocowaniami ....po kilku latach kompletowania udało się ....wreszcie są ...PATRON
PATRON Napisano 11 Maj 2007 Autor Napisano 11 Maj 2007 obok pierwszy raz również prezentuję kompletne pedały działonowego ......przed konserwacją .PATRON
PATRON Napisano 11 Maj 2007 Autor Napisano 11 Maj 2007 to na razie na tyle coby wam narobić smaczku na pozostałe zdjęcia .:-)))PATRON
Gurden Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 Patron a co z naszą rozmową mailową na temat pomocy ze strony CCCP?
PATRON Napisano 14 Maj 2007 Autor Napisano 14 Maj 2007 witam, gurden - jak najbardziej , tylko chwilowo jestem zawalony sprawami , ale myślę że można spokojnie temat rozwinąć.Na zdjęciu obok mam przyjemność zaprezentować jak mi się wydaje jedyne w kraju oponcerzenie wraz z mocowaniem peryskopu gundlacha do 7TP ...jak widać konstrukcja jest podobna do sowieckiej ( a raczej na odwrót) ale jednak różnice w detalach są ewidentne ...:-)PZDR PATRON
PATRON Napisano 14 Maj 2007 Autor Napisano 14 Maj 2007 wyjątkowo pięknie sygnowana klapka z 7tp....:-)
jotes Napisano 14 Maj 2007 Napisano 14 Maj 2007 Obudowa (pancerz) peryskopu była taka sama jak w TKS-ach? Jeśli tak, to nie jest jedyna. Chłopaki restaurując TKS ze Szwecji przykręcili ją na wierzch zamiast od spodu ;) Ciekawe czy już poprawiono to niedopatrzenie?
jotes Napisano 14 Maj 2007 Napisano 14 Maj 2007 Wygląda identycznie, co zresztą specjalnie nie dziwi. Gdyby nie błąd montażu, trudno byłoby to stwierdzić ;)
PATRON Napisano 14 Maj 2007 Autor Napisano 14 Maj 2007 jotes - o ile mi wiadomo w tksie jest zamontowany sowiet a zapewniam że wkład polski nie mieści się do sowieckiego opancerzenia ...oczywiście nmówimy o wkładzie jako mocowaniu nie zaś o wkładzie peryskopowym jako takim ...pzdr PATRONps : nawiasem mówiąc wkład właściwy też tylko jeden widziałem ...nie słyszałem żeby były inne kompletne .
muslim Napisano 21 Maj 2007 Napisano 21 Maj 2007 a na allegro takie cus http://allegro.pl/item197909108_7_tp_c7p_czesci.html
PATRON Napisano 28 Maj 2007 Autor Napisano 28 Maj 2007 jest mi niezmiernie miło poinformować iż na potrzeby wsztskich prowadzonych przez nas projektów a zwłaszcza PROJEKTU 7TP została powołana do życia Fundacja Wojskowości Polskiej.Podaję cytat z KRSU : Cel fundacji : prowadzenie Muzeum Wojskowości Polskiej i Techniki oraz działalność na rzecz zachowania Dóbr kultury militarnej w Polsce.Pragnę poinformować iż fundacja objęła opieką następujące projekty :PROJEKT 7tpPROJEKT WZ 29 URSUSPROJEKT c7pPROJEKT PRZODEK 14/19 Poraz trzy inne projekty polskich konstrukcji techniki militarnej okresu II RPPonadto Fundacja jest na dzień dzisiejszy opiekunem repliki samochodu pancernwgo wz 34 zwanego popularnie pancerką Hartmanna mam nadzieję iż powstanie FWP zostanie przychylnie przyjęte przez środowisko ludzi zainteresowanych ratowaniem zabytków techniki II RP.PATRON ( granada@pompy.pl)
Widd Napisano 28 Maj 2007 Napisano 28 Maj 2007 Podajcie konto Fundacji. Myślę, że nie tylko ja się dorzucę :) A kiedyś mam nadzieje, że dacie się przejechać na tych sprzętach:)))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.