Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 592
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
..Sam zaś Krewe w ich całej powieści historycznej, tak ważną gra rolę i tak ważny przedmiot stanowi, że gdyby on był wymysłem, całaby jej budowa runęła. Pozostawałoby przeto, zarzucić Ł. Dawidowi, że albo samą kronikę Biskupa Chrystyana zmyślił, albo niebyłe w niej rzeczy powiedział: przeciw pierwszemu nie ma zarzutu, podług tego, cośmy o tej kronice wybadali sami; przeciw zaś drugiemu, nie można nic powiedzieć, gdyż jest i drugi świadek, kronikarz Grunau, który to samo czytał w kronice wźmienionej, a tak nie ma wątpliwości, że Biskup Chrystyan wiedział o istnieniu Krewe, a może i znał go dość zblizka, podczas niewoli swojej u Prussów....” (DZIEJE STAROŻYTNE NARODU LITEWSKIEGO przez Teodora Narbutta..1835
Elekcja von Orselna miała miejsce 6 lipca 1324. To nie mógł być przypadkowy wybór. We wspomnieniach kronikarzy zapisał się jako bardzo pobożny człowiek, który przykładał ogromną wagę do kultury religijnej. Starał się podnieść dyscyplinę zakonną. Okres, w którym stał na czele Zakonu Krzyżackiego, charakteryzował się dużymi zmianami terytorialnymi państwa krzyżackiego. Był zdolnym, zręcznym politykiem.

Wedle niektórych relacji, jako przywódca nie zasłynął jednak niczym wyjątkowym. Nie był ani nadzwyczajnie charyzmatyczny, ani szczególnie uzdolniony w żadnej dziedzinie na tle innych Wielkich Mistrzów. Wyróżniał się głównie swoją religijnością i pomysłami na ożywienie praktyk religijnych wśród braci zakonnych. Legenda głosi, że jeden z jego poprzedników przyjął w depozyt od Templariuszy część ich osławionego skarbu. ( dopisek : jak sądzę chodziło o graala – Arkę Przymierza)
Spocząć miał w skarbcu malborskiej twierdzy. Ponoć Werner von Orseln chciał oddać Templariuszom ich majątek. Spekuluje się, że ta decyzja mogła go doprowadzić do zguby.
Gotycka „Złota Brama”prowadząca od stuleci do najpierw kaplicy, następnie kościoła na Zamku Wysokim jest niemym świadkiem zabójstwa Wielkiego Mistrza Wernera von Orselna w dniu 18 listopada 1330 roku.”
Tak. czy siak zginął Prezydent Państwa Zakonnego bo chciał oddać Skarb.

W naszych czasach nie oddanie Skarbu jest wystarczającym powodem do śmierci Kolegi, szyfranta i pracownika kancelarii tajnej. Jest powodem dla którego zginął p. Szmajdziński „Tata”,

Jest powodem dla którego nie ma zdjęć satelitarnych, badania przez NATO i UE. śmierci małego króla z karaju nadwiślańskiego.

W kontekście historycznym jest nowoczesną Targowicą.

Nota uzupełniająca:

1. Wg. Niemców zbocze wokół Gralla porastały trawy nie występujące w Polsce. Występowanie tych traw zakwalifikowano do terenów południowych - Syria, Palestyna.
2. Człowiek, który wykopał basen posiada nazwisko byłego znanego ministra z Afery Hazardowej, a imię św. od włóczni.

Pobiegałem po górkach w okolicy wytyczonego Głównego Kryształu. Na rysunku przedstawiam stan faktyczny.

Mapa rejonu Kadyn z 1799 r. Proszę o wyrażenie opinii na temat oznaczenia kwadratem Scharfenbergu. Napewno nie jest to oznaczenie dzisiejszych kilku zabudowań obok szczytu.

Na innych mapach obok szczytu z prawej strony występuje dość dziwny wąwóz (byłem i widziałem) poziomy nie prowadzący do jarów.Czy tam może być Czeluść"?

• 2 weeks later...
Najlepiej wyrysować sobie cały układ w Google Earth.

Kolejnym elementem potwierdzającym Krzyż, a zwłaszcza jego środek jest odcinek pomiędzy owymi kościołami"
w Pogrodziu i w Suchaczu.

Wykreślenie odcinka z punktu Swiętego Kamienia przez środek układu natrafia na obwodzie dużego okręgu po przeciwnej stronie na punkt, który opisywałem wcześniej. Tzn. w tym punkcie było drzewo oznaczone kielichem (fot).

Jak się zdaje to jest komplet z wystroju Papieża.

Na początku nie wiedziałem jak biegną promienie.
Był jednak moment w którym Kolega oznajmił, iż po zmianie połaci dachowej w jego domu z dachówki ceramicznej na ondulinę falistą okazało się że,(inf. niemiecka)badany promień zmienił swoją drogę w przestrzeni.

Opis był następujący: promień na wys. ok 2.8 m (1) przebijając ondulinę dwukrotnie zakrzywił swój bieg, ale po opuszczeniu budynku na wys. ok. 4,5 m (2) powracał na tor pierwotnego kierunku.

W związku z tym faktem powstało zapytanie: Co zmieniło jego kierunek, a jest składnikiem onduliny ?

I drugie: Jeżeli mamy co zakrzywia tor promienia to czy można go tym zatrzymać ?

Jak się zdaje promień ulegał odbiciu przez bezładnie upakowane włókana szkła w masie onduliny. Podjęliśmy się budowy pojemnika z onduliny na kształt czarnej dziury" pochłaniającej energię, wlotem ustawionym na tor promienia.
Aby nie rozpoznano tego pudełka wykonaliśmy coś podobnego do ula i zawiesiliśmy w miejscu wskazanym przez niemców (3) na płocie na wys 0,8 m.

Lecz co dziwne poznałem że jest drugi promień bardzo dostępny.

Później była opiekunka" i ten jej opis na rysunku obok.

Oto ulepszona wersja całego układu kryształów.

Czeluść znalazła swoje miejsce, auss - punkty także.
W układ weszły także kamienie Pudora i Dorra - badaczy niemieckich tego terenu - są ustawione na siatce połączeń pomiędzy kryształami.
Nie zaznaczyłem jeszcze kierunków zewnętrznych promieni okalających. Błąd pomiarów od 0 - 3 m.

Jeśli tu jest drugi Watykan, to ... w Watykanie są drugie Kadyny.

Jeśli są takie trzy na Ziemi, to gdzie jest nr 3 ?

Co ważne to, że zaraz mamy przesilenie letnie związane z Grallem.

Koledzy , Opiekunka powiedziała, że mogą przestawić (obrócić) Kryształ Główny o mały kąt w osi pionowej.Obrót powoduje, że promienie które były mocne na kryształach wokół są słabe i nie zachodą na nich zjawiska. Przypuszczam,że obrót jest o 5 stopni.
Przesilenia uaktywniają moc kryształów

Na zdjęciu jedna z trzech rozet w kaplicy św. Anny na zamku malborskim obok grobowców Wielkich Mistrzów.

Rozety nie są gotyckie, z tego okresu , ale powstały ok 1900 roku. Należy sądzić iż są odbiciem całego układu.

Witajcie.

1. Jak się zdaje przesilenie okazało swą „moc” na schodach.

2. Na powyższym rysunku przedstawiam cały zakres mojej wiedzy
Promień nr 1 i numer 6 są na osi odchylonej od kierunku N o 1º 54' i w taki sposób cały układ.

I tak : Promieni jest 96 , a w tym:

12 szt - „fioletowe” dążące do kryształów, wzmocnione w punktach żółtych połączeń

12 szt - „zielone” pomiędzy kryształami, wzmocnione punktami żółtych połączeń

72 szt - „czerwone -pozostałe bez wzmocnień wybiegające z Kryształu Głównego.

Promienie fioletowe i zielone nie są dla ludzi, biegną raczej w ziemi, na nich usytuowano budowle krzyżackie, auss - punkty i domy badaczy ( Opiekunka nr 16 i inni nr 7 ).W tym kontekście należy zaznaczyć zgodnie z wypowiedzią Niemców, nakierowaną do badań nad tym rodzajem promieni i aktywności kryształów, iż aktywność przejawiają po zachodzie Słońca do świtu.

Promienie czerwone w zasadzie nie są wzmacniane i dzielą kąt pomiędzy fioletowymi i zielonymi na trzy równe części (12 x 3 =72 ) co 1°45'.

Obrazem ich aktywności w terenie są budowle sakralne – kościoły, kapliczki i krzyże.

Dzięki „aktywności fotografika” w Google Earth – budowle w 95 % potwierdzają usytuowanie poszczególnych promieni w zakresie do ok 20 km. Notabene ów fotografik usunął zdjęcie, które uznałem za prowokację, a faktycznie umiejscowione zostało na połączeniu między kryształem 9 i 10. Ale cóż, teraz musiałby usunąć i pozostałe fotki.

Jak się zdaje układ ten bardzo przypomina różę wpisaną w różę wiatrów z rysunków krzyżackich.
Problem, to interpretacja 72 bogów z wypowiedzi Opiekunki.

Wspominałem, że Oni się uczą, poznają ten teren, i być może ich znajomość zjawisk odnosiła się właśnie do znanego im układu tylko 72 promieni, a tu upss..( Mówiła, że są od Majów).

Następny problem to długość aktywnych promieni poza kryształami, a w tym to czego należy się spodziewać : strumienia równoległych promieni z każdego z 12 kryształów ( niebieskie)..Ich skupienie może świadczyć o dalekim zasięgu działania lub współdziałania z innym podobnego typu układem.

Wg Niemców istnieją jeszcze dwa promienie dolny ( do środka Ziemi) i górny (w nieznanym kierunku) . Ich właściwości nie poznałem , ale zapewne od nich zależy ilość pobieranej energii i cykl jej udostępniania pozostałym kryształom.

Punkty czarne to oficjalnie znane obiekty na mapach.

Pozdrawiam.

Dokładne położenie Kryształu na Bismarcku. Jest to w wąwozie przy rzece. W tym miejscu Kolega spotykał się z kolegą niemieckim. Należy sądzić, iż punktem jest szopa -paśnik.

W podanych poprzednio kątach pomyliłem się :
odchylenie osi od N to 1 stopień 54/100,
czerowne promienie to 3 stopnie 75/100.

czelusc - jakie jest konkretnie dzialenie tego krysztalu ?
co on powoduje takiego ?
jaki ma wplyw na ziemie na ludzi ?
czy mozna go sobie od tak zabrac i schowac do torby ?
co to jest za krysztal i skad sie wzial ?
jaki ma cel Twoj caly watek ?
pozdarwiam

Sznowny kolego !

Aby udzielić prawidłowej odpowiedzi na zadane pytania muszę powrócić do początku mojej historii, a zwłaszcza do powiązań osób związanych z tym tematem.

Aby zrozumieć sens zdarzeń i opisy techniczne należy się mocno skupić a by powiązać wątek i te osoby od których pochodziły informacje.

Jest rok 1995 i opis wielbłąda. Poszukiwania na własną rękę trochę trwają ale bez rezultatu, jedynie odnaleźliśmy BK1, Półki, BK2 (substancje chemiczne) Laboratorium. (promień ok 2 km). Poznaliśmy w tym zakresie wszystkie punkty i znaki w terenie.
Znajomość z Piaścikiem zacieśnia się i poznajemy część jego wiedzy. Za jakiś rok pojawiają się chłopaki z Niemiec i zacieśniają więzi w analizie informacji i dostajemy szczegółowe informacje z ich działań lecz nie powiązanych z żadnym konkretnym miejscem. Pojawiają się problemy w analizie technicznej ponieważ nie znamy liczby promieni głównych (oscylują w zakresie 8, 10, 12 sztuk ).Temat jest praktycznie „trzepany” codziennie. Zaczynamy obserwację zjawisk na niebie nocą, zwłaszcza podczas pełni Księżyca.
Niemcy międzyczasie przy pomocy Kolegi zakładają bazę wypadową pod Elblągiem
itd. jak w opisach wcześniej.
Są kontakty z byłymi ważnymi SB-kami z terenu.
Na koniec swojej bytności zdobywają zaufanie Piaścika i nagrywają jego zeznania z odległej historii.

W tym samym okresie pałac Wilhelma w Kadynach przechodzi w obce ręce (Anglika).

Pojawiają się Włosi i robią sobie gniazdko nieopodal nas budując lekki dom, obecnie wyburzony i zastąpiony nowym opisanym wcześnie ( w posiadaniu pana z Dolnego Śląska) Przez okres pół roku penetrują okoliczne lasy, i opuszczają teren. Nasłuch niemiecki nie stwierdził, aby osiągnęli jakikolwiek sukces.
To tytułem wstępu.
Zagmatwanie tematu o kryształach i ich rozróżnieniu zostało spowodowane wprowadzeniem jednego terminu – tego samego słowa „źródełko”. I w opisach nie było to rozróżnienie jasne do końca, choć sam Grall został opisany szczegółowo jak i Kryształ Główny.
Opiszę i każdą fazę stanu fizycznego K.G. Od nieznanego początku do dnia dzisiejszego tak aby zrozumieć jego działanie. Zdaje się, że od pewnego czasu ktoś ingeruje w jego działanie (wnioski z obserwacji). Do każdego opisu dołączę raczej realistyczny rysunek.
Na pozostałe pytania odpowiedzi udzielę w dalszej kolejności.

Przedstawiony obraz jest wynikiem opisów historycznych podanych przez Niemców, jednakże nie byłoby opisów widzialności promieni gdyby ktoś kto ma dostęp do jednego z tuneli nie usunął na krótki czas soczewki z nad piramidy. Dostęp do tego miejsca nastąpił ok 1998 i 2004 roku.

Jest to obraz przekształcenia właściwości piramidy przez tych , którzy chcieli ukryć to przed ludźmi w czasach wędrówek ludów.
Oczywiście pozostawiono pewne dostępne, aczkolwiek niewidzialne właściwości promieni w celu wytworzenia poczucia bliskości z Bogiem i rozwojem religi czy to pogańskiej czy innej. W zakresie głównych promieni Krzyżacy umieścili Gralla.
Ten stan trwa do dzisiaj.
Jak na razie nie znam wykorzystania wyprostowanych promieni przez poprzedników, ale sądząc po ich właściwościach mogę powiedzieć, że są zimnym nadprzewodnictwem energi poszukiwanym od lat przez fizyków.
W innym zakresie mogą wpływać na stan psychiczny człowieka tzn kościoły i ich magia, czarne punkty na drogach, itp.

W owym czasie przed laty był zamysł, projekt wybudowania przez neurologów niemieckich w porozumieniu z polskimi szpitala leczącego chorobę Alzheimera umiejscowionego na jednym z promieni. Ponoć gwarantowali sukces leczniczy.

Ale po co ? By ujawnić źródło. Dlatego go nie ma.

Czy kryształ można zabrać do torby?

Powiem tak, nie wiem, ale wiem, że coś zabrali – Kolega był świadkiem przekazania przez Niemców drewnianej skrzyneczki o wym ok. 30x12x12 cm.. Czy wiedział co jest w środku nie wiem ale mówił, że nie wie. Odbiorcami „ towaru” byli przedstawiciele czarnowłosych. Zdaje się pomijając fakt wyjawienia nazwiska „Taty”, że to mógł być podstawowy element uznania go za zdrajcę. Jeśli tak, to zawartość pudełka była bardzo ważna i nieodwracalnie zmieniła układ.

Czy był w niej kryształ?

Tyle co wiem, to Grall działał po odsunięciu Niemców, tzn. nie zabrano kryształu, który z nim współpracował. Jaki zabrano?
W grę wchodzi taki , który był umiejscowiony najbliżej powierzchni ziemi.
Jeżeli przyjmiemy wspólną płaszczyznę dla kryształów pochyloną o ok. 3- 5° na północ i usadowimy ją na punktach, to może się okazać, że był taki jeden łatwy do wydobycia.
Oczywiście pomijam kryształy zagłębione w dnie Zalewu Wiślanego (1, 10, 11, 12 ), na Górze Łabędziej (9), Paśniku (8), (7)

Jaką przyszłość widział Kolega?

Jego marzeniem był duży dom z hodowlą koni. Niemcy obiecali mu, że zostanie dożywotnio nadzorcą planowanego folwarku na Górze Pawiej.
Natomiast marzeniem Kolegi niemieckiego był dom z dużą przestrzenią dla hodowli tygrysów i lam na południowym zboczu góry Ewy. Jak się zdaje będąc w temacie dobrze wiedział gdzie jest najlepiej.
W tej okolicy, o czym nie pisałem ma być pomieszczenie wyłożone łupkiem – być może pozostałość po młynarzach. Dziwne,że łupek ponieważ nie spotkaliśmy się z jego zastosowaniem w naszym rejonie (może wikingowie).

Acer masz chyba rację , tak to ciemność lub bardziej dokładniej mała czarna dziura wirująca pod Kryształem Głównym - dzieło Atlantydów.

Nikt jej nie zatrzyma , a jeśli tak to wiemy z fizyki jakie mogą być skutki uwolnionej antymaterii.

Dlatego padły słowa o III wojnie światowej z ust agentów rosyjskich.

Promienie kwantowe wychodzące z kryształów zewnętrznych które czasami są na swoim odcinku w powietrzu można zobaczyć. Aby je dostrzec należy z przeciwnej strony oświetlić je światłem żarówek stosowanych od niedawna w samochodach ( ksenony ?) Można dostrzec cienką linię koloru czerwonego, podobną do wiązki laserowej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie