Skocz do zawartości

Zamość,Tomaszów Lubelski co w trawie piszczy??

gibki9

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 363
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
W Zamościu warto wpaść na wystawę plenerową do Muzeum Arsenał - obok zoo w lasku. Nawet kaczorek sobie stoi. Można podejść, pooglądać bez problemu. Frajda dla dzieciaków.
Napisano
Słuchajcie, ja wiem że to może nie na temat,(i pewnie wszyscy to wiedzą) ale... jak ktoś chce zobaczyć ciekawe filmy ze strzelania i obsługi różnej broni z WW2 lub wcześniejszej (np maxim) to wpisujcie nazwy modeli w Youtube...(lub http://video.google.pl/) Jest parę godzin oglądania.
Napisano
Wotam Kolege wylye.
dogrzebalem sie w poprzednich postach ze tez jestez z TL.moze jakis wspolny wypad integracyjny?mysle ze Busztyfikator tez sie podlaczy,no i moze jeszcze paru znajomych.
pozdrawiam
  • 3 weeks later...
Napisano
Ostatniej niedzieli, w okolicach Rogóźna, znalazłem strzęp munduru z takim oto proporczykiem (zał zdjęcie) Jednak nijak nie potrafię określić co to za formacja. Wypisz wymaluj przypomina to - to nasz... znak drogowy, z grupy informacyjnych itwy - miejsca martyrologii" :) Kto pomoże określić?
Na podstawie Wojsko Polskie 1939 - 1945 B. i B " się nie da.
Czy może to być coś" niemieckiego?

Pozdr
Napisano
Ja pytałem poważnie. A jak chcesz żartować to proszę bardzo...
W ubiegłym roku znalazłem spis uczniów Hederu z twojej okolicy i było tam wykaligrafowane imię i nazwisko twojej babci
Ryfka Szlomo - Kurlender z domu Jaca - chcesz ksero? zrobiłbyś dużo radości krwnym w Tell Avivie. Ja również pozdrawiam
Napisano
W dziale identyfikacja" najbardziej wiarygodną odpowiedzią na moje pytanie było stwierdzenie iż prawdopodobnie jest to znaczek jakiegoś rajdu lub zlotu szlakiem walk"
i to by było pewnie na tyle. Tak, że Panie i Panowie - jednym słowem - fałszywy alarm"
Napisano
dokładnie, tyle że mój" ma wymiary stosowne do np wpięcia w klapę marynarki - ten o którym Ty mówisz jest troszeczkę :)większy. Cały zamęt powstał z powodu (jak już pisałem)lokalizacji znaleziska (las pomiędzy Dąbrową Tom i Rogóźnem) oraz okoliczności (strzępy, na 100% - wojskowego munduru) Przyznasz, że laik (jak ja) miał prawo... zbaranieć i... zbaraniałem! :)
Napisano

Do Pajaka byłem przy kopaniu tego mostu z fiata grzebaliśmy razem ale niewiem kto go wykopał kolega o którym piszesz czy ktos inny. Most trafił do niego a co z nim zrobił to niewiem, jeżeli cie interesuje ta sprawa to zapytam. Mam na podwurku głowice silnika od fiata 508 niestety znaleziona przez Egona i to do niego trzeba by sie zwrocić gdyby komuś się przydała. Pozdrawiam

Napisano
Witam
Za parę dni stanę się posiadaczem Jabla, mieszkam w TL.
Swoje pytanie kieruję głównie do mieszkańców TL i okolic.
Jakie miejsce polecili byście mi [może być to Siwa dolina"], jaki sprzęt powinienem ze sobą zabrać, co mogę znaleźć ?

Proszę o szybką odpowiedź

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie