wylye Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 twoja - jest piękna i wygląda na średniowieczną
jahooo Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 W Zamościu warto wpaść na wystawę plenerową do Muzeum Arsenał - obok zoo w lasku. Nawet kaczorek sobie stoi. Można podejść, pooglądać bez problemu. Frajda dla dzieciaków.
efes Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Ciekawych miejsc cd.Bez owijania w bawełnę kto był kim.
efes Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Ile takich miejsc jest jeszcze po lasach,o których nie wiemy?
egon10 Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 czy to aby nie ta sama ?znaleziona 3 tygodnie temu.http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=44104
Busztyfikator Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Egon zgadza sie to ta sama. Jak przyjedziesz to poszukamy drugiej do pary :)ja probowałem w sobote ale jakoś nie trafiłem w to miejsce.
wylye Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 Słuchajcie, ja wiem że to może nie na temat,(i pewnie wszyscy to wiedzą) ale... jak ktoś chce zobaczyć ciekawe filmy ze strzelania i obsługi różnej broni z WW2 lub wcześniejszej (np maxim) to wpisujcie nazwy modeli w Youtube...(lub http://video.google.pl/) Jest parę godzin oglądania.
wylye Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 no... z tym maximem to jednak trzeba w kwerendzie napisać maxim gun" bo bez tego to jakieś upskirty wychodzą :)
egon10 Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 Wotam Kolege wylye.dogrzebalem sie w poprzednich postach ze tez jestez z TL.moze jakis wspolny wypad integracyjny?mysle ze Busztyfikator tez sie podlaczy,no i moze jeszcze paru znajomych.pozdrawiam
wylye Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 wiesz co ... ja, to tego... też się cieszę ze nas tu wiecej. ale moze zamiast do lasu... to na piwo zimne :)
egon10 Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 ok.ale za jakies 2 tygodnie.nie ma mnie chwilowo TL.Pozdrawiam
wylye Napisano 6 Sierpień 2007 Napisano 6 Sierpień 2007 Ostatniej niedzieli, w okolicach Rogóźna, znalazłem strzęp munduru z takim oto proporczykiem (zał zdjęcie) Jednak nijak nie potrafię określić co to za formacja. Wypisz wymaluj przypomina to - to nasz... znak drogowy, z grupy informacyjnych itwy - miejsca martyrologii" :) Kto pomoże określić?Na podstawie Wojsko Polskie 1939 - 1945 B. i B " się nie da.Czy może to być coś" niemieckiego?Pozdr
wylye Napisano 6 Sierpień 2007 Napisano 6 Sierpień 2007 jak zwykle - problemy z wysyłaniem jpg - sorkiPS są to dwa - jakby Grunwaldzkie miecze, z 3-ma płomieniami u dołu..
jaca2003 Napisano 6 Sierpień 2007 Napisano 6 Sierpień 2007 Odznaka Grunwaldu III klasy.Poszukaj jeszcze moze znajdziesz legitymacje PZPR lub ORMO z nazwiskiem kogoś znajomego?Pozdrawiam
wylye Napisano 6 Sierpień 2007 Napisano 6 Sierpień 2007 Ja pytałem poważnie. A jak chcesz żartować to proszę bardzo...W ubiegłym roku znalazłem spis uczniów Hederu z twojej okolicy i było tam wykaligrafowane imię i nazwisko twojej babciRyfka Szlomo - Kurlender z domu Jaca - chcesz ksero? zrobiłbyś dużo radości krwnym w Tell Avivie. Ja również pozdrawiam
wylye Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 W dziale identyfikacja" najbardziej wiarygodną odpowiedzią na moje pytanie było stwierdzenie iż prawdopodobnie jest to znaczek jakiegoś rajdu lub zlotu szlakiem walk"i to by było pewnie na tyle. Tak, że Panie i Panowie - jednym słowem - fałszywy alarm"
janushew Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 wylye! czy trochę podobnym znaczkiem są znakowane miejsca martylologii Polakow? pozdr j
wylye Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 dokładnie, tyle że mój" ma wymiary stosowne do np wpięcia w klapę marynarki - ten o którym Ty mówisz jest troszeczkę :)większy. Cały zamęt powstał z powodu (jak już pisałem)lokalizacji znaleziska (las pomiędzy Dąbrową Tom i Rogóźnem) oraz okoliczności (strzępy, na 100% - wojskowego munduru) Przyznasz, że laik (jak ja) miał prawo... zbaranieć i... zbaraniałem! :)
Busztyfikator Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 Do Pajaka byłem przy kopaniu tego mostu z fiata grzebaliśmy razem ale niewiem kto go wykopał kolega o którym piszesz czy ktos inny. Most trafił do niego a co z nim zrobił to niewiem, jeżeli cie interesuje ta sprawa to zapytam. Mam na podwurku głowice silnika od fiata 508 niestety znaleziona przez Egona i to do niego trzeba by sie zwrocić gdyby komuś się przydała. Pozdrawiam
manfred1992 Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 Witam Za parę dni stanę się posiadaczem Jabla, mieszkam w TL.Swoje pytanie kieruję głównie do mieszkańców TL i okolic.Jakie miejsce polecili byście mi [może być to Siwa dolina"], jaki sprzęt powinienem ze sobą zabrać, co mogę znaleźć ?Proszę o szybką odpowiedź
manfred1992 Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 Dodam że jestem początkującym ,[wykrywacz jeszcze nigdy nie miałem w rękach]
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.