Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Panowie, spokojnie, spokojnie...
Po pierwsze, primo, pierwsza napisała o tym Trybuna", gazeta o wyraźnie antyniemieckim i antyfaszystowskim nastawieniu, co ma swoje korzenie w swojej przeszłości, jako jedyny słuszny organ (nie, nie, nie ten, októrym myślicie) medialny
Po drugie, primo, zdjęcie, jest niewyraźne, nie do końca wiadomo, co tam namalowali. Osobiście uważam, że nie jest to klucz...
Po trzecie, primo, co na to Żandarmeria Wojskowa, a właściwie jej Oddział Specjalny z Gliwic ?
Po czwarte, primo, trzeba by było sprawdzić, jakie emblematy, noszą nasze wozy

No i jak to sprawdzimy, to możemy sobie pofantazjować dalej...
Pozdrowienia
Badylarz

• Odpowiedzi 140
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Bez żalu odrzucam twoje złośliwości mister danielcio.
lodowate pozdrowienia.
Ty Fiodorze zwolnij z hasełkami matoł". Wisz kto to napewno namalował ? Złapałeś za rękę Polaka ?

Za chlipanie" w wojsku swego czasu z miejsca dostawało się uziaczka" i skutecznie zniechęcało to do dalszego chlipania.

Pozdrawiam wszystkich histeryków:) i tych spokojnych ludzi też. Panowie mamy za mało informacji na ten temat, aby wydawać kategoryczne osądy. Oczywiście możemy snuć domysły. Choć musze przyznać, że na mnie ta rewelacja nie wywarła większego wrażenia. Ot TVN robi z igły widły… jak zawsze wtedy kiedy nie ma z czego. Możliwe ,że zdjęcie to oddaje, jeśli oczywiście jest prawdziwe najdobitniej moralny syf i zakłamanie tego konfliktu zbrojnego. Więc nie ma, co dziwić się szeregowym żołnierzom naszej dumnej okupacyjnej armii walczącej w interesie, ropy, S„pokoju”, Izraela, USA, że mogą pozwolić sobie na różne ekstrawaganckie zachowania względem samych siebie i ludności cywilnej. Niepisane prawo armii walczącej na wojnie, której oficjalnie niema....;>

Nie, ja nie popieram zbiorowej odpowiedzialności.
Teraz przez taki artykuł i tak wyjdzie że cała armia ma takie zapędy. Najpierw należy sprawdzić dokładnie, kto, wiedzieć że wicek albo wacek. I tyle.
Dość zbiorowej odpowiedzialności.
Tyle polskich symboli. Pewnie. Niektóre polskie oddziały w 1920 roku miały znaczki trupiej czaszki. Fakt udowodniony, wyborowi żołnierze. Też nie można by namalować ?

Mnie zastanawia wielka liczba 18" na tym wozie... Nie wiem jak są znakowane nasze pojazdy w Iraku więc być może jest to poprostu samochód #18. Niestety wiem też, że neofaszyści często używają 18 do określenia Hitlera (1= A, 8= H) lub 88 (8= Heil, 8= Hitler). Tak więc 18 i symbol LSSAH to dla mnie dośc podejrzany zbieg okoliczności.

Pozdrawiam!

A jak to jest ze w kraju w ktorym ludzie cierpieli i gineli przez faszyzm nadal zbiera sie klamry, odznaki i inne pierdoły ze sfastyką? Tak juz jest! Kazdy lubi co innego i nie idzie tego przegadać. Moze wiekszosc z nas czuje sie w srodku faszolami?:D
A z drugiej strony to co mieli narysować? Rózowego kwiatuszka? Wtedy by było ze cała armia to pedały.
Ja gdybym miał wybierac z tych dwoch to z cała pewnoscia przerysował bym godlo z hmmvy bo wole byc uznany za faszola niz za pedała:))))

pozdro dla wszystkich :)

Ale ,sie porobilo !I za sprawa tej fotki ,tego godla walka irackich partyzantow ,(terrorystow ?)z silami USA i sprzymiezencami nabrała nowego znaczenia ! Irakijczycy ,szanowni koledzy i kolezanki ,walcza z faszystowskim okupantem ,na swojej ziemi :D

~~~~~~
piku

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pik78 14:12 27-07-2006

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie