Hartmann Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Witam!Miałem siedzieć cicho,ale w zasadzie po co . Wielcy tego świata i tak juz wiedzą.Panowie , czy ta resztka pantery nie jest aby jedynie pretekstem do wyjęcia czego innego obok??????? . Jak ktoś twierdzi że Hart jest głupi lub miesza , to poczekajmy cierpliwie - najwyżej do wiosny.Co na to Pan Artur ???? . Zastrzegam iż nie jest to próba ataku na KOGOKOLWIEK,tylko denerwuje mnie zakłamanie w tej sprawie.Leszek Kusiak vel Hartmann
Gość Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Hart - jak zwykle jesteś lepiej zorientowany niż inni szarzy zjadacze chleba" :-) Możesz się podzielić Swoją wiedzą w kwestii wyjęcia czego innego obok" z resztą narodu ?
Jhaken Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Witam !jeżeli Hart ma takie informacje to może rzeczywiście coś w tym jest ? Może korzystając z okazji że jeszcze pogoda jest w miarę niezła przesondować nurt Nidy w okolicy ? W końcu to niezbyt długi odcinek, a można by uzyc georadaru (na wodzie też działa i to całkiem nieźle) - można pokombinować - Znowu wyścig ???PozdrawiamJarek H.
Hartmann Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 A po co georadar.Zainteresowani wiedzą co i gdzie.Chodzi o zakłamanie - a to mnie zawsze doprowadza do szewskiej pasji.Ale cóż Pan Artur przejął schedę po poprzedniku i musi z tym się jakoś uporać.Proponowałbym napisać prawdę.Co zaś do ataków na Pana Artura iz zdeponował wrk i części u złomiarza.A co do cholery miał z tym zrobić .Zawlec na plecach do skarżyska.Przecież to wszystko kosztuje,a śmiem twierdzić iż budżet na wyciąganie wraka przerósł zakładane koszty.Leszek
Jhaken Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Witam !hmm proponowałem badania ponieważ nie wiedziałem, że już nie trzeba szukać - kto ma wiedzieć już wie gdzie coś" leży, a sądząc z postu Patrona być może już nie leży....Tyle że powinny być ślady - oprócz drugiego dołka, no i jednak jakiś ruch pewnie byłby zauważony przez miejscowych - wydobyli wrak, wywieźli, a tu jeszcze coś kombinują...A może miało byc tak, że wrak jest wydobyty dla pokazania, że coś się wydobywa, a jednocześnie COŚ lepszego znika bo nikt nie wie że było wyciagnięte - sztuka jest sztuka - proszę bardzo - wyciągnąłem wrak stoi, a COŚ jedzie......UWAGA nikogo nie zamierzam urazić, obrazić, oskarżyć !!!Po prostu szlag mnie trafia....Pozdrawiam wszystkichJarek H.
Gość Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Hart & Patron - to znaczy że coś tam jest , czy że już się ktoś tym czymś" zaopiekował ? Uchylcie rąbka tajemnicy , bo wszystkich zżera ciekawość (chyba) ...
akagi Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Ok, jak wszyscy to wszyscy!Może skończyć z zakłamanie w sprawie pantery i napisać wprost, że słynna" akcja wydobywcza miała byc zasłona dymną dal wyjęcią czegoś innego.A po co ktoś chciał to ktos wyjąć po cichu i dlaczego - to już sami możecie sobie domówić.Pewnie klient już czeka.Tylko sie zrobił szum i sie nie udało, tak....... Jaka szkoda...........No to bym był wdzięczny za szczerość kilku tzw. poszukiwaczy czy prywatnych muzelaników.......tak poprostuJacek akagi" Haber
akagi Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 A leży, leży, parędziesiąt metrów dalej, po błotniki w mule, i trochę wody nad tym.Chyba , że już nie leży..........akagi
Jhaken Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 To nikt nie zauważył ???????!!!!!!!Krwi !!!!!!!!!!!Pozdrawiam !za tydzien będę w okolicy kielc i chyba sie tam wybiorę.PozdrawiamJarek H
PATRON Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Momencik, momencik.......nie mylmy tematów .....To że cóś" leży obok to część ludzi wie , część nie wie, ale CO" to, to w/g starej zasady : dopuki nie kopniesz to nie będziesz wiedział co " to można sobie narazie tylko gdybać .....moje pytanie dotyczy czegoś niepozornego co podobno było a już nie jest ....zastrzegam, że moje wiadomości są mocno pokątne i dlatego zdecydowałem się o to spytać .... Nie mówię o wyciąganiu tego większego cosia " , tylko o czymś co podobno wyszło w tym samym miejscu i......co wydaje się mocno enigmatyczne to nie MOB wyciągnął to " Nie mam powodu sądzić że taka akcyjka cichutka nie miała miejsca i generalnie mi to wisi bo zbieram tylko monetki, ale wku.......ia mnie jakaś mgła tajemnicy .....kiedyś to się nazywało zmowa milczenia", a dzisiaj jako człowiek prostolinijny nazwał bym to kur...wa złodziejskim procederem, ale puki co nie chcę nikomu nic zarzucać bo nie mam informacji sprawdzonych. PZDR PATRON
Gość Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Czyli moment. Są już dwie rzeczy ? Jedna wyciągnięta , jedna nie ? Moglibyście skończyc z tymi ogólnikami i napisać CO TO JEST ? Bo jak na razie trzy osoby na formum wiedzą o co chodzi , a reszta blada , a zapewne też chciała by wiedzieć o co się w tym całym temacie rozchodzi ....
Gość Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Jeszcze jedno - PATRON - co rozumiesz pod pojęciem większego "cosia " ? Większego od Pantery ? Czyżby ktoś celnął dużego Kota (bo na Mysze raczej nie ma szans ;-) ?
Hartmann Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 co było w dołku Patrona nie wiem.Wiem że kilkadziesiąt metrów dalej leży lub stoi w mule całe cosik.Kto zaprzeczy ???? - bo prawda i tak wyjdzie na wierzch i zostanie wtedy okrzyczany ..................... .Leszek
PATRON Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 El Camino: czytaj uważnie : jak nie kopniesz to się nie dowiesz co to jest " a w spekulacje czyli w powszechne ajkowanie" to ja już nie wierzę i nie słucham.PZDR PATRON
Gość Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Hart - nazwa tego czegoś" to masz maksymalnie 10 znaków na klawiaturze - napisz to proszę :-D
akagi Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Potwierdzam, wiem, że leży całe Coś.Natomiast co Patron ma na myśli, domyslam sie, ale brak pewności, więc nie gdybam.
Gość Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Akagi - jak myslisz , jest jakakolwiek szansa że ktoś to legalnie wyciagnie i będzie to można gdzieś zobaczyc ?
Gość Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 PATRON - troche mam daleko żeby to kopać :-) Więc muszę się opierać na Waszych informacjach :-)
Marek Jaszczołt Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 No to może ktoś wreście powiedzieć co tam jest tekstem otwartym bo jęzeli jest całe to i pewnikiem zidentyfikowane.Osobiście plotkę o 3 Pantherach Czarnej Nidzie spotkałem na jednych z anglojęzycznych forów dyskusyjnych kilka miesięcy temu. Czyżby nie była to tylko plotka???
Jhaken Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Moi drodzy !Podsumowując :1. wyciagnięto z Nidy wannę pantery2. p r a w d o p o d o b n i e wyciagnięto coś" co leżało tuż obok niej (musiało być niezbyt duże bo nierzucało się pewnie w oczy) - prawdopodobnie coś rzadkiego oi nie była to ani wieża ani ZIS 33. w poblizu jest drugie coś" co jeszcze jest.akagi, Hart, Patron - tak jest ?PozdrawiamJarek HP.S. Patron - mam dokładnie takie samo zdanie jak Ty na temat ... procederu.P.S.2 Tylko czy drugi coś jest teraz bezpieczny ?Pozdrawiam
fiku Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Ludzie z ekipy MOB w udzielanych podczas wydobycia pantery wywiadach nie ukrywali że spodziewają się w najbliższej okolicy znalezienia jeszcze dwóch pojazdów. Ale okoliczny teren raczej nie sprzyja potajemnym wydobyciom szczególnie w obecnej atmosferze wokół tego miejsca.
Gość Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Też gdzieś na jakimś angielskim forum czytałem o Panterach (w liczbie mnogiej)z Czarnej Nidy (był to bodajże wielokrotnie wałkowany temat Pantery braci Kęszyckich). Pozdro
polsmol Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 A może to małe coś to jedna z ciężarówek o których pisał fiku?HartJeżeli to coś" jest całe to chyba da się łatwo zidentyfikować. Chciaż w przybliżeniu. Czy to jest działo czołg, sam. panc. ;) , samolot, pociąg panc. , działo samobierzne, działo szturmowe, most saperski ....... itd. ?
Gość Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 A możźe miniaturowa łódź podwodna.Pozdrawiam
Hartmann Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 No to poproszony o zamieszczenie piszę słowo w słowo:Gdzie jest dyfer od Pantery wyciągnięty wcześniej przez ekipę L.Gdzie są części z dołka czyli części SdKfz-ta - czy nie jest tak że tymi częściami zapłacono Panu z Morawicy za wyjęcie wieży ??????????Finisz jest taki.SdKfz ciągnął armatę ZiS , a na to wrąbała się pantera.60 m od tego miejsca pod wodą spoczywa sobie spokojniutko SdKfz-251 ."A teraz mój komentarz - wkurza mnie zakłamanie,wkurzało i będzie wkurzać.Od tego całego towarzystwa wzajemnej adoracji bardziej szanuję bandytę napadającego na Bank - ten chociaż ryzykuje że ochrona będzie szybsza.A tu pod płaszczykiem działań dla dobra kultury uprawia się ..........................................I jeszcze jedno - na cholere wyciągać kolejne wraki,części i inne klamoty jak to co stoi na dziedzińcu obłazi z farby.I niech nikt mi nie pieprzy że nie ma wiaty , że znowu oblezie i takie tam pierdoły.Jasne że jak pomaluje się po komunistycznemu farbą na syfa to oblezie.Ale jak się starą farbę oskrobie i pomaluje to będzie siedzieć.Leszek Kusiak - Hart
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.