Gość Napisano 31 Sierpień 2003 Napisano 31 Sierpień 2003 jak wyzej, ciekawi mnie czy juz ja wyciagaja.
Gość Napisano 31 Sierpień 2003 Napisano 31 Sierpień 2003 no co ty ...... rdzewieje dalej aż ja jakis chłopek na złom wyciagnie i po problemie...
Mariusz Napisano 31 Sierpień 2003 Napisano 31 Sierpień 2003 Hmmmmm. Dlaczego ja sie nie dziwię (?).... bo to Polska właśnie....!Pozdrawiam wszystkich poszukiwaczyMariusz
fiku Napisano 31 Sierpień 2003 Napisano 31 Sierpień 2003 Spokojnie. Sprawa się przeciąga ze względu na brak transportu. Wg moich danych być może w tym tygodniu będzie po wszystkim.
Bocian Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 Dokładnie w środę o godzinie 9 rano. Wieczorem tego dnia w serwisie zamieszczę fotoreportaż z całej akcji.
jotes Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 Za dużo się nie spodziewajcie, chociaż ...Ja i tak lubię najbardziej tę z MWP - bo gdzie indziej można sobie tak dokładnie obejrzeć np. te wszystkie wahacze i drążki? Wraki mają też swój urok...Pzdr,jotes
Rumburak Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 HELLO!No napiszcie coś! Dzisiaj jest środa i Pantera miała być wydobywana. Kto coś o tym wie???? POZDRO
Bocian Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 Relacja bezpośrednia. (właściwie pośrednia)Wrak został odkopany po bokach koparką i wypłukano trochę piachu dookoła. Aktualnie w tej chwili czterech nurków próbuje podczepić liny do wraku. Na brzegu czeka już ciągnik balastowy z wyciągarką. Jeżeli uda się zaczepić to będzie trochę rwania bo wrak siedzi dosyć głęboko w mule.Kolejne relacje zamieszczę jak coś będzie się działo. Może jeszcze przed wieczorem wrzucę fotki z akcji.
Bocian Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 Ostatnie info z terenu brzmiało:- wyrwano urwano tylną ściankę kadłuba która była osłabiona i prawie odcięta przez złomiarzy, reszta siedzi mocno w piachu - zdjęcia z akcji już ładują się na serwer
Grzebiuszka Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 Relacja naocznego świadka ;-)Po zerwaniu dwóch lin i wyciągnieciu kawałka tylnej płyty(urwało sie to ,co było mocno nacięte palnikiem)zmieniono metodę wyciągania i coś drgneło-z wody poszły mityczne bąbelki".Lecz nastające ciemności zakończyły akcję ok godz 21-ej.Ciag dalszy dzisiaj ok 10-ej rano,relacje na żywo w Radio Kielce" (podobno jest on-line w necie).Zdjęcia wkrótce.Grzebiuszka
fiku Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 Zdjęcia z dnia wczorajszego na stronie http://www.pkrzysz.republika.pl/
Grzebiuszka Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 http://www1.gazeta.pl/kielce/1,47262,1651212.html
Bocian Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 Zapraszam do galerii.http://www.odkrywca-online.com/index1.php?action=galerie&nazwa=pantera
bjar_1 Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 Niestety szkoła mnie zatrzymała i nie byłem na miejscu wydobycia ciałem. Ciekawe jak tam im dzisiaj poszło? są jakies nowe wieści? Jak ją wyszarpia to będę jutro w MOB i zobaczę.pzdrbjar_1
Jhaken Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 Nareszcie juz się nie mogłem doczekać. Żeby tylko się udało - może źle dobrali linę - firma w której pracuję do wyciągania 400 m odcinka rurociagu stalowego fi 800 mm (obciązonego wodą) z głębokości 12 m pod powierzchnią terenu uzywała trochę innego sprzetu - liny minimum fi 40 mm, prowadzonej przez zblocze i WZT2 wraz z porządną koparką i dźwigami bocznymi na gąsiennicach, a i tak udało się wyszarpać rurę po tygodniu zmagań i wykonaniu różnych dodatkowych operacji. To była moja druga akcja ratunkowa na tego typu robotach. Gazeta trochę przesadziła z mozliwościami ciągnika Faun - 600 t owszem uciągu ale ładunku na naczepie, a nie na wyciągarce - WZT ma 100 t na wyciągarce.Trzymam kciuki i czekam na dalsze relacje.Poazdrawiam Jarek HP.S. Czy zdjęcia są w Galerii ???
fiku Napisano 4 Wrzesień 2003 Napisano 4 Wrzesień 2003 Około 16.45 pantera wynurzyła się z wody. Niestety z powodu padnięcia akumulatorków w cyfrówce zdjęć nie mam.
Gość Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 Tutaj są zdjęcia:http://www.pkrzysz.republika.pl/wydobycie2.htmlPzdrBodziu
Gość Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 Są, ale ich nie ma, bo przekroczony jest jakiś limit transferu.
jotes Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 Stan mniej więcej jak ta z MWP, chociać ma prawie komplet kół, więc będzie trochę lepsza. No i może po oczyszczeniu wyjdzie coś ciekawego, ale nie sądzę, skoro była wysadzona od środka.Pzdr,jotes
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.