ober_schutze Napisano 7 Maj 2007 Napisano 7 Maj 2007 Patrzcie na tego - srogi zawodnik w nieprzeciętnej sytuacji. Ciekawi mnie ekstrawagancki dobór ekwipunku i umundurowania oraz to że wg tego totenkopf walczyło w 39 z jednostkami KOP bo z takiej inscenizacji pochodzi ta fota ; )
Horst Napisano 7 Maj 2007 Napisano 7 Maj 2007 Hmmm, to była chyba pierwsza rekonstrukcja gdzie WSZYSTKO jest nieregulaminowe i nie tak jak trzeba :D wyglądają gorzej niż ci z Darłowa - wiekszej obrazy chyba nie ma.
dziadziu Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 Drogi Horscie umieściłeś 3 fotografie z trzech różnych rekonstrukcji i następnie napisałeś że to pierwsza rekonstrukcja gdzie wszystko jest niergulaminowe o którą rekonstrukcje Ci chodziło.Jedno ze zdjęć jest z 2005 roku troche nie aktualne.Pozdrawiam
Horst Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 Trzy ostatnio zamieszczone zdjęcia pochodzą z jednej i tej samej imprezy. Można poznać chociażby po tym, że zdjęcia są podpisane na żółto.Widocznie nie jesteś na tyle błoskotliwy, żeby to zauważyć.
Horst Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 no, ddwa zdjęcia, to od ober_schutze jest niepodpisane.
ober_schutze Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 Wszystkie zdjęcia są z tej samej imprezy. Już nawet pomijajac fakt mundurów a raczej ich braku (bo cholerka kamo BW i hełm wykopek to nie mundur niemiecki...) te zdjęcia pokazują diabelnie zniekształconą historię, pomine juz te kamuflarze z lat 90, mp40 itp cuda, ale pojawienie się tam kogos w mundurze ss totenkopf to jakiś smutny dowcip, a wystarczyło by zmienic obszycia na wh - ale po co się wysilać prawda?
dziadziu Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 Błyskotliwy Panie Horście napisałem że umieszczone 3 ostatnie fotografie przez Pana a nie 3 fotografie ostatnio wogóle zamieszczone .Pozatym zdjęcie z dwoma panami w NRD - oskich płaszczach jest podpisane na czarno i na pewno pochodzi z innej rekonstrukcji niż pozostałe , wiem bo byłem a dla niewiernych wystarczy zauważyć że na pierwszym pada deszcz a na pozostałych świeci słońce .
ober_schutze Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 Naucz się czytać ze zrozumieniem - Horst nie pisał o wsyzstkich zdjeciac jakie tu zamieścił ale o tych trzech z jednej imprezy z ktorych jedno dałem ja - dla podpowiedzi - trzech ostatnich tu umieszczonych.
ober_schutze Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 http://pl.wikipedia.org/wiki/Lend-Leasewiedza to potęga ; o
Towarzysz Iwan Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 No, Sowiety sprzęt dostawały, ale mówi się, że słówka po angielsku by w widocznym miejscu nie zostawili - tak, żeby sołdaci myśleli, że sprzęt krajowy ;)
losiu2 Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Może nie zdążyli - nawet jeden Hurricane pod Murmańskiem latał z szachownicą :-)
mirek78przemysl Napisano 10 Maj 2007 Napisano 10 Maj 2007 Przecież to wybitnie sowiecki samochód. Wyprodukowany przez nieomylnych wynalazców radzieckich a napis USA znaczy Ubijom Sukinsyna Adolfa :)
Horst Napisano 10 Maj 2007 Napisano 10 Maj 2007 Za granicą się śmieją że na naszych reko używa się współczesnej broni - ale prawo jest chore więc co poradzić. Wolałbyś latać z kijkiem i krzyczeć pif-paf? :)
Towarzysz Iwan Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 Wydaje mi się, że to wczesne NVA, sukienne, w kolorze oscylującym koło Steingrau.
ober_schutze Napisano 13 Maj 2007 Napisano 13 Maj 2007 fajne ziomy u nas też to szyją: http://mundury-historyczne.pl/sklep/popup_image.php?pID=413 :DDDD
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.