Dziadkus Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 jak już słusznie zauważono - o wszystkim decyduje prawda historyczna - jeżeli źródła potwierdzają różnorodność, to jak najbardziej. Ale w początkowym okresie wojny panowała raczej jednolitość w ramach oddziału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 28 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2007 http://allegro.pl/item209052606_buty_saperki_do_rekonstrukcji_wh.html:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 Mistrzostwo świata – podbić gumę gwoździami – ciekaw jestem ile mu to czasu zajęło ;) No i ile czasu potencjalny właściciel będzie się tymi gwoździami w podeszwie cieszyć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 Cóż, byłem kiedys u szewca i kazałem mu wymienic gume na skóre i podbic, to on podbił w gume i chcial 50 zł :D dałem mu 1/10 tego za fatyge i zwinalem lacze ze sobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 Miałem podobną przygodę – nie chciało mi się jechać do zaprzyjaźnionego od lat z moją rodziną szewca na drugi koniec miasta, więc poszedłem do osiedlowego rzemieślnika. Wytłumaczyłem gościowi łopatologicznie o co mi chodzi (wymiana podeszwy na skórzaną i podkucie) - ten buty wziął, powiedział, że taka robota to nie problem i w ogóle żebym za 4 dni przyszedł to będą na pewno gotowe. Po tygodniu przychodzę (bo nie miałem czasu wcześniej), a on do mnie z tekstem, że on w zasadzie nigdy czegoś takiego nie robił i „...nie bardzo wie jak w taką grubą gumę gwoździe wbijać…”. Ręce mi opadły, odebrałem mu moje buciory (na szczęście niczego nie zdążył spieprzyć) i zaraz pojechałem do tego mojego znajomego szewca. Ten buty zrobił mi tak, że do tej pory nadziwić się nie mogę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dave1976 Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 Do AKAGIEGOcytat:Kto zgadnie co to za impreza, co to za GRH i kiedy to miało miejsce?Obecni na zdjęciu siedzieć cicho."Gdzie mozna wysyłać odpowiedź na pytanie zadane przez Ciebie :) ?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 choćby tu na forum - ale podpisać się z imienia i nazwiska :)))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dave1976 Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 Wydaje mi się że to jest fotka uczestników XXXII Rajdu Szlakami Walk nad Bzurą który odbył sie w dniach 13-15.IX.2002 roku. Konkretnie kto jest na foto nie wiem ale podejrzewam że harcerze, czytelnicy pisma TiS i osoby tworzące stowarzyszenie Polski Wrzesień 1939Pozdrawiam Dawid Kasprzyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 Pierwsze zdanie jest odpowiedzią poprawną i zostaje zaliczone.Zdobyłeś pierwszą nagrodę, do odebrania na tegorocznej Bzurze - wykonanie własnoręcznie wzorcowego okopu osobistego dla jednego żołnierza. pozdrawiam serdecznieJacekps. chyba, że wolisz coś innego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dave1976 Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 Hm nagroda kusząca i to bardzo ale z żalem zawiadamiam, że nie walczę" przeciwko WP więc na Bzurze pojawię się ewentualnie jako widz. Chyba że uda mi się gdzieś wypożyczyć umundurowanie i wyposażenie piechura WP. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 akagiTo co mnie najbardziej drażni w niemieckiej rekonstrukcji- jedna impreza, jeden pododdział, a prosze mi pokazać dwóch tak samo ubranych żołnierzy"gwoli scisłości 3 pododdziały a nie jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 aa tak od lewej strony 2 i 5, 3 i 4nie wliczamy amerykańca :)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 Okejos, marudzisz - popatrz na to zdjęcie jako całość i co ci wyjdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DETER Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 zaczeło się Darłowo. Fotek pewnie przybedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
askaktus Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 Kolego Akagi czepiacie się " ! Pozdro przesyła drugi od lewej w szeregu na zdjęciu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 Ja się czepiam drugiego od lewej, bo na pewno jestes ubrany prawidłow, tylko sygnalizuje, że jak ktoś planuje reko choćby na pikniku to nich najpierw wyda zarządzenie mundurowe. I zadba by sie uczestnicy dostosowali.Kuniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielebny Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 Jacku, życzyłbym sobie i innym, aby nikt nie planował fajnego reko-koko,tylko rekonstrukcję pełną gębą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 dobra, już nic nie mówie :)))kokokokokokok kokkodak..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DETER Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 Darłowo 2007, typ wsadził na siebie całą szafę do munduru DDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DETER Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 ten też cyrkowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hans85 Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 no fakt, to byl dopiero cyrk..ale kolega wyzej, z roku na rok robi postepy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 witam:) to moze ja sie odważe poddać krytyce na obecnym etapie kopletowania:)wybaczcie tą koszulke pod bluzą i ten pasek od maski który się troche bazładnie ułozył:)no i zdjęcie troche małe ale większe nie weszło:) pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 Nie mam nic do zarzucenia, ładna sylwetka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 Trzeba by zblizen na sprzet zeby wyłapac ew detale ale z grubsza wygląda poprawnie i ciekawie. co to za replika to mg? jakby co napisz na maila mi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 Panowie, troszkę czyszczę ten wątek. Jeśli chcecie się wygłupiać proponuję towarzyskie.PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.