Skocz do zawartości

Skrzynki amunicyjne w WP do 1939 roku.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 329
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
a o co chodziło temu muzeum retro" że w polskiej skrzynce na granaty trzymaja magazynki do dykty ???? to taka sztuka nowoczesna czu cóś innego ...??

PATRON
  • 1 month later...
Napisano
Nie wiem co w tym śmiesznego?
Czy coś śmiesznego jest w zapytaniu o długość paska parcianego w skrzynkach na amunicje?

pozdrawiam ;-)

Schrek
Napisano
Bodziu zapodaj jakis link do aukcji z checia zobacze reszte (o ile jest) z tego kompletu fot. Jesli mozesz przeslij link na meila dambek7@wp.pl
Napisano
Do Schreka 2
Pasek parciany szerokośc 27mm (10 nitek osnowy, tkany prosto), długośc całkowita ok 530mm. Końce założone podwójnie (końcówki taśmy na zewnątrz). Długośc założenia końcówek taśmy 45mm. Końce przymocowane za pomocą blaszki =40*25*ok1 i 3 wkrętów z łbem płaskim (pod wkrętak płaski). Dolne końce blaszki ścięte.
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam

Czy ktoś mógłby podać promienie poszczególnych okręgów na skrzynkach do amunicji 7,92?

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
  • 3 weeks later...
Napisano
Wracając do konserw czy pasek czerwony jako oznaczanie amunicji ppanc musiał być zgodny kółkiem czy amunicja przeciwpancerno-zapalająca tez miała czerwony pasek czy już zgodnie z kolorem w kółku???
  • 1 year later...
Napisano

wyżej nie widziałem, zamieszczam foto skrzyni na amunicję do rakietnicy perkun, mam jeszcze pytanie czy ma ktoś jakąś fotkę jak wyglądała z deklem?

PZDR

• 4 weeks later...
Napisano
wydaje mi się że przeglądać allegro , albo spróbować dobrać jakąś podobna na targu staroci, ponawiam prośbę jak wyglądała skrzynia z pokrywą na amunicję do rakietnicy

PZDR
Napisano
Nie porównywałem wymiarów,ale łudząco podobne są zatrzaski do skrzynek na polską amunicję do Mosina, z produkcji z lat 40-tych i 50-tych, ale to w sumie też już coraz rzadsze fanty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie