Skocz do zawartości

B-17 nad Warszawą

coe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1.08 dla uczczenia rocznicy Powstania Warszawskiego nad Warszawą ma przelecieć Latająca Forteca. W planie lotu jest zrzut ulotek nad Starym Miastem.
Samolot ma wylądować 31.07 na Okęciu i być /podobno/ udostępniony do zwiedzania w nocy z 31 na 1 na wojskowej części lotniska.
  • Odpowiedzi 92
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Kto za to płaci?? Bo jeśli podatnicy to już węsze nową afere. Jestem za takimi imprezami ale sprowadzenie, wynajęcie i eksploatacja a i zapewnie ubezpieczenie takiej maszyny nie kosztuje mało.
Napisano
Informacja na ten temat jest w dzisiejszym wydaniu Dziennika". Jest rowniez wzmianka o inscenizacji walk o Wytwornie Papierow Wartosciowych 29 lipca. Samolot to ten sam egzemplarz, ktory gral w filmie Slicznotka z Memphis".
Napisano
Po czym w ramach widowiska historycznego zostanie zestrzelona przez FLAK, a jej załoga rozstrzelana w Kampinosie. :):):)
Napisano

Sally B. jest piękna jeśli pokażą zabawę z silnikami jak to robią w Duxford to będzie na co patrzeć .
Oglądanie jej jest jak pierwsza randka . Na zawsze pozostaje w pamięci.
Pozdr.
Oksio

• 2 weeks later...
Napisano
Dziś od 16:00 na terenie 36. splt na Okęciu będzie impreza dla oficjeli, a o 17:30 mają otworzyć bramy lotniska i wpuścić wszystkich chętnych do oglądania zarówno bombowca, jak i współczesnego sprzętu, będącego na wyposażeniu 36. splt - tak poinformowała mnie pani w sekretariacie jednostki.
Napisano
O 15.30 tankując na stacji w Piasecznie widziałem jak cudeńko leciało w stronę Okęcia. Łaaadny widoczek:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie