kamilo Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 koler nie rozumiesz widze co miałem na mysli chcę cie wyprowadzić z błedu bo jak idziemy twoim tropem jak pisałeś to popieramy niezgodnosc historyczną nie chodzi o pierdzielone bokobrody czy wąsy ala dziadek ale o przekłamanie historyczne i to chciałem ci wyjaśnić nie chciałem cie obrazić a wyprowadzić z błędu .ale nie obruszaj sie tak i nie mówimy że byliśmy super wręcz przciwnie krytuka spoko ale jak wspomniałem KRYTYKA NA POZIOMIE zapytaj rewolta jakie dostał zjeby za inscenizację odemnie iod gładkiego za niedociagniecia ale nie obrziel się bo krytyka była na poziomie dotyczyła istotnych wątków a nie kór.....a tego że jakis kolega nie włozył nogawek w buty czy miał patki piechoty a siedział na koniu to nie jest ktytyka a czepialstwo oki koniec bo widze że wielu na tym forum i tak nie wie o czym mowa jeszcze tylko kiler p nie chciałem cie urazić broń boże ale chyba ty bierzesz udział w reko jak tak to zapraszam w niedzielę w lubartowie bedziemy pomocą dla pociagu wojskowego jak masz mundur to przyjdz bedzie nam miło jak nas wspomozesz i odrazu pogadamy sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Panie Polonikus - miałem na myśli zeźnię" jaka jest w tym wątku... Zauważyłem prawidłowość, że niektórzy rekonstruktorzy (?) robią napad na działania Revolta i jego próby zrobienia czegoś z niczego w Iłży.Mimo że na rekonstrukcję nie dotarłem z przyczyn odemnie niezależnych od osób które tam były słyszałem wiele ciepłych słów zarówno na temat samej rekonstrukcji jak i działań Revolta, którego w 100% popieram. Myślę, że powoli wszystko się uzupełni i doprowadzi do perfekcji i na Iłżę 2007" nie będzie tyle narzekania...pozdrawiambjarGRH 51 pp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 w woli przypomnienia panom do czego służy forum : forum miejsce, teren, na którym przedstawia się ważne sprawy publiczne do rozważenia, osądzenia, załatwienia; Etym. - łac. 'rynek, targowisko; plac, miejsce publiczne do odbywania sądów, zgromadzeń lud., zwł. najważniejsze, rzymskie - Forum romanum'. i mysle że te 2 punkty dla rewolta to przesadabo tak naprawdę to bronił tego nad czym tak cieżko pracował i każdy może sie zdenerwowac jak ktoś obżuca błotem jego pracę . dodam jeszcze że przeciw jemu ktoś był już przed rekonstrukcją wiadomo o co chodzi (pomyłka w mediach ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Moi Drodzy Panowie (MDP). Dajcie sobie nieco bromu i luzu. Iłża jest pierwszy raz ? Tak? Chwała Bohaterom a nie Hała Bohaterom ani Wała Bohaterom - jak było na pewnym bannerze ( Neonie) we Warszawie za komuny. Co prawda chodziło o robotników ale mniejsza o większość. Jestem Za a nawet Przeciw. ZA organizowaniem tego typu imprez, bo nasze zdziczałe patriotycznie społeczeństwo tego wymaga. PRZECIW wszelkim perfekcjonistom, ekstremistom , poprawiaczom, teoretykom czyli jednym słowem - erotomanom gawędziarzom. Teoretyczne uprawianie seksu wszystkim wychodzi b. dobrze w mowie i piśmie. Impra była pierwsza i na razie lokalna ale była i ludziska przyszli. Ewentualne niedoróbki można złożyć raczej na karb niedofinansowania a nie braku wiedzy czy chęci. Takie czasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 spoko kamil te 2 pkt. bede nosił jak krzyż walecznych, ciekawe czy znowu za moją utę" dostanę jeszcze baretke.pozdrawiam wszystkich normalnych forumowiczów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Kamilu: skoro twierdzisz, że to że 2 baon 8 PPLeg przeszedł nocnym marszem po Iłżę lub to że 8 PPLeg walczył przez 2 dni z Niemcami jest wystarczającym wytłumaczeniem dla kilkutygodniowej bródki Twojego kolegi to zapewne tak jest - Ty tam dowodzisz i nie będę się z Tobą spierał.Jeśli chodzi o kolej to rzeczywiście trochę może zbyt uogólniłem, co nie zmienia faktu, że moim zdaniem Ci żołnierze wyglądali znacznie lepiej niż np.: żołnierze 20 PP pod Werchratą po 20 dniowej epopei. Książkę Żelewskiego czytałem, ale dość dawno temu i zapamiętałem z niej opisy załadunku na pociągi i nękajacych nalotów lotniczych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 1) czy słyszeliście kiedykolwiek, aby uczestnicy takiej jak wasza rekonstrukcji mówili o niedoskonałościach jej? NIE.2) Uwaga natury ogólnej. Liczy sie jakość a nie ilość. Właśnie dlatego coraz więcej pojawia sie uwag dotyczących przeprowadzanych rekonstrukcji czy inscenizacji (ważne rozróżnienie). Tak jak ja nie nadaję się na aletnicę" tak nie każdy nadaje się na organizatora (UWAGA: ja też nie nadaję sie na organizatora, wolę szkolenia wojskowe i walkę na polu bitwy.3) Rzecz niespotykana. Jeśli ktoś porównuje 2 żółte kartki za słowne chamstwo(tak trzeba nazwać) do Krzyża Walecznych (!!!) to załuguje na 3 kartkę i wykluczenie z udziału w innych rekonstrukcjach (oprócz własnego podwórka). Warto przeczytac dokładnie regulamin Bzury, który powinien w takich sytuacjach obowiązywać na każdej rekonstrukcji.4)Otto, teamat udziału Żelaznego Orła w Dniu Dziecka został zakończony w innym wątku. Niech milczenie zapadnie nad tym wydarzeniem. Bo zawsze warto uczyć się na błędach, co polecam także obdarzonemu 2 żółtymi kartkami młodemu revoltowi.4) ja nie napisałem nigdzie, że ktoś na tym forum jest nienormalny i nie rozróżniam forumowiczów" (co za określenie???) w takich kategoriach. I tyle młody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 O jedno na koniec proszę. Zakończmy ten wątek!!!!!!!!! Tyle innych pięknych i radosnych rzeczy dzieje sie na tym świecie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Revolt, już wiemy dlaczego w odkrywcy wydrukowali, że bitwa będzie we wrześniu. Teraz te dwie żółte, jak cię zbanują to dam ci swój login, a racji nie mają. Kamil, jesteś gość, otto też, na 9 postaram się być. A ja już pewnie wiem kto tak krytykował tych ułanów z pasami na jajach, - czyzby ułan bez konia - Pan Paweł? admin, wnoszę o cofnięcie dwóch żółtych kartek revoltovi, z uwagi na prowokację wymierzona w jego osobę przez Pana Teutonic.Ewentualnie zabranie jednej revoltowi a danie dwóch Teutonicowi. Pan Teutonic obraził ułanów z Garbatki, spadkobierców 22 kółku ułanów. Jest niewybaczalnym by uszło to płazem. W przeciwnym razie zgłaszam, ten fakt do redakcji Odkrywcy i oni już się zajmą tym Forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Moi drodzy panowie, a Kamil w szczególności - W żadnym swoim poście nie skrytykowałem imprezy pt: IŁŻĄ 2006. W ŻADNYM !!!Mam za duzo szacunku dla Revolta za to że doprowadził imprezę do szczęśliwego finału, aby to z robić. Za dużo szacunku i uznania - każdy od czegoś zaczyna, REVOLT już trafił do małego grona ludzi, którzy cos zrobili i robią. Natomiast uważam, że reakcja REVOLTA na krytyke jest niewłasciwa. Krytyka jest rzeczą pożyteczną i potrzebną bo pozwala nie powielać błedów. Nalezy jej wyłuchać, odnieść sie w sposób KULTURALNY do krytykantów i wyciągnąć wnioski - krytyka może być zasadna lub nie. Ale należy zachować umiar i kulturę w reakcji. A już kompletnie nie rozumiem histerycznych momentami tyrad kolegi Kamila - przeciez to nie ty byłeś organizatorem...Reasumując - Iłzy nie krytykowałem, i nie rozumiewm za co muszę czytac co niektóre słowa pod swoim adresem - rozumiem że po prostu byłem pod ręką. Ale w związku z tym albo Kamilu udowodnisz że jednak krytykowałem imprezę IŁŻA 2006 albo żądam przeprosin. Na forum. Po prostu mam dość twoich histerycznych zapędów pod moim adresem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Ponawiam pytanie. Co z odpowiedzialnością za perfidne chamskie odzywki prowokatora Teutonic? Czekam na odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Niesamowite. łodziej ukradł cygana powiesili". Mnie kartkę za wulgaryzmy!!! Adminie, Moderatorze, prośba by zakończyć już ten żenujący wątek i jałową dyskusję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Nie, Prowokator powinien dostać jedną kartkę więcej niż sprawca, poza tym znieważyłeś całą historię 22 pułku ułanów. Trzeba ponosić odpowiedzialność za to co się mówi. Revolt poniósł z otwarta przyłbicą. Ty się wypiuerasz, Jesteś Tchórz, Kula w łep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Panowie może zakończcie już małe piekiełko" wokół Iłży 2006", a głos niech zabierają sami zainteresowani tą rekonstrukcją, a nie obrzucaniem jej i Revolta błockiem...Powagi więcej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Dramat!!! Czym znieważyłem historię 22 pułku ułanów??? mam znowu Wam przypomnieć porównywnie dumy z chamstwa i noszenia Krzyża Walecznych i braku jakiejkolwiek reakcji z Waszej strony!!! Ja prowakator??? Moderatorze proszę zakończ administracyjnie ten wątek!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Albo administrator wyciągnie konsekwencje wobec Teutonica, albo cofnie dwie żółte karki revoltowi, albo informuję redakcję Odkrywcy z wnioskiem o zmianę administratora. Te dwie kartki to jest kompromitacja dla administracji. Chyba że prowokator był podstawiony, to wszystko wyjaśni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Proszę o wnioski uczestników rzeczywistych rekonstrukcji, wraz z okresleniem przynalezności półkowej, żeby nie było nieporozumień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 TomHagen - spokojnie... sądzisz że Revolt przejął się jakimiś tam żółtymi kartkami? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Okiem obserwatora spoza środowiska /aczkolwiek też mundurowy/Ludzie, więcej pomyj na siebie wylać już chyba nie można......W polu poszłoby chyba na bagnety i saperki....I to jeszcze w takich wymownych okolicznościach - Niemcy w granicach....... I przed Bzurą......Panowie, no szacunku więcej dla siebie........Nikt nie zaprzeczy że im więcej imprez kulturalnych o tematyce historycznej tym lepiej.....Fajny byłby taki kalendarzyk imprez - Westerplatte czy Mokra, Bzura, Iłża potem Kock. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 akagi przepaszam że wymieniłem twoją nazwę nie miałem nic złego na celu przy wymienieniu twojego nicka ale tqk naprawdę nie wiem o co ci chodzi w którym watku cie uraziłem . ja żadam przeprosin za histertyka bo ani nie jestem histerkiem ani nie byłem szlus.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 oki, szlus... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Chyba sobie wszyscy robicie żarty.Moderatorów prosze o bezwzględne usuwanie każdego postu nie na temat samej inscenizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leowawa Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Przesyłam link do galeri zdjęć z rekonstrukcji w Iłżyhttp://www.odkrywca.pl/galerie.php?nazwa=ilza2006monikaChciałbym również zabrać głos w sprawie awantury dotyczącej wyżej wymienionej inscenizacji.Po pierwsze wszystko co robimy, robimy dla publiczności a tej sądząc po komentarzach bardzo się podobało.Po drugie, impreza powinna podobać się również uczestnikom, a tym, i jest to nie tylko moje zdanie przypadła ona do gustu i myślę, że za rok również pojawimy się tam.Po trzecie, należą się słowa uznania Revoltowi za wkład i chęć organizacji tego typu imprezy. Wszyscy wiemy, że nie jest to łatwe, ale jemu się to udało i to jak na pierwszy raz udało się bardzo dobrze.Słowa krytyki są zawsze potrzebne bo można popaść w samozachwyt i nie wyciągać wniosków z własnych błędów (a te popełnia każdy), ale nalezy robić to z prespektywy własnego doświadczenia. Łatwo jest krytykować, samemu nie jeżdząc 200 - 300 km na imprezę za własne pieniądze. Wylewając siódme poty w hełmie i gorącym mundurze w 25-30 stopniowym upale oraz tracąc wolny czas i kasę po to by pokazać ludziom lekcję historii.Impreza była udana i żadne słowa krytyki tego nie zmienią.Proponuje obejrzeć galerię i samemu to ocenić.Krzysztof AA7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Chłopaki z 7AA, Szacunek, wielki szacunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLONIKUS Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 SZANOWNY MODERATORZE ----------------------- W N I S E K =================Zwracam się do Was z osobistą prośbą, jak i z apelem w imieniu własnym o kasację decyzji wydanej dla forumowicza REWOLT,w postaci dwóch żółtych kartek ostrzegawczych,co przyszłościowo grozi blokadą. U Z A S A D N I E N I E ===================================W dniu 25.08.2006 r. / piątek / obserwując dyskusje na stronie ,,ODKRYWCY , a dotyczyło polemiki i wydawanych opinii innych uczestników na tym forum.Dotyczyło to Inscenizacji Rekonstrukcji Historycznej - IŁŻA 19 - 20 sierpnia 2006 r. gdzie organizatorem tej rekonstrukcji był REWOLT. MODERATOR również szczegółowo śledził zaciętą dyskusję na tym forum,a świadczy choćby to,że energicznie wykazał reakcję w postaci wydania żółtych kartek ostrzegawczych dla REWOLTa.Zanim MODERATOR podjął taką decyzje w stosunku do organizatora ,,IŁŻA 19-20",dlaczego nic nie uczynił choćby UPOMINAWCZO w stosunku do pana TEUTONIC i TEKAES i nnych ?Zerowa reakcja.Nie trudno było zauważyć,że była ,,siła złego na jednego . Jak REWOLT sie czuł,gdy został tak osaczony, i nie dziwię mu się,że tak zareagował atakiem używając niegrzecznego słowa.Spróbujcie osaczyć psa , a następnie chcecie go głaskać ?.Nie radze - pogryzie ! .Byliśmy świadkami takiego osaczenia,tylko z tą różnicą,że to było w wydaniu ludzi.Pytam czy tak należy postępować ? I tu MODERATOR mógł wykazać swoją interwencję.Czego nie zrobił.Dlaczego ?REWOLT został sprowokowany, zmuszono go do określonego zachowania się.Zmuszanie do określonego zachowania się jest prawnie zabronione.Jak mówią ,, była akcja - powstała reakcja ". Brak jednego ogniwa w tym, wyeliminowałoby drugie ogniwo.Dodam,że nie znam osobiście REWOLTa,lecz czytam posty nie tylko w wydaniu Jego,ale i innych też.Chciałbym rozwiać wszelkie wątpliwosci,że pisząc ten apel postowy staram się obiektywnie i sprawiedliwie oddać światło prawdzie.Odnośnie charakterystyki REWOLTa,że energiczny,pomysłowy,to widać i wynika z jego postów.Stara się.Jego zaangażowanie,praca,wysiłek,własny czas,jak i własne pieniądze to się tu nic nie liczy ?.Uważam,że bardzo należy to docenić.Mówią,że,,Dziecko zanim zacznie chodzić , musi pierw dobrze raczkować . Wyciszenie bardzo buduje i zachęcam aby jak najlepiej sobie nawzajem pomagać,doradzać.Mam pytanie do MODERATORA .Jako Arbiter wydając dwie żółóte kartki dla REWOLTa,było to orzeczenie ,,sądowo-arbitrażowe" jednostronne ?Czy konsultowano tą decyzję w gronie MODERATORA jako ostateczny werdykt ?Jeżeli ,,wyrok w wydaniu jednoosobowym,to pytam ! Dlaczego nie liczono się z głosem decydującym z ,,ławnikami",a mają ONI decydujący głos w sprawie wydania ostatecznego werdyktu ! Prosze i apeluje do MODERATORA o cofniecie krzywdzącej decyzji dla REWOLTa. W przeciwnym razie złożę wniosek na FORUM do wszystkich o przeprowadzenie plebiscytu w ww. sprawie. Niech każdy zagłosuje ZA lub PRZECIW.Prosze o wnikliwe zbadanie ww. sprawy,i aby wiecej takie sytuacje nie miały miejsca w przyszłóści.Wniosek uważam jest wyczerpująco uzasadniony.Dziękuję za pozytywne przychylenie się do złożonego wniosku.Serdecznie pozdrawiam i z wyrazami szacunku dla MODERATORA,oraz wszystkim organizatorm i uczestnikom Grup Rekonstrukcji Historycznych. Z Poważaniem.-----------------------------------------------------------Chcę zwrócić uwagę na wypowiadane słowa w niektórych postach.Określenia typu ,,GAWIEDŻ .Kogo tak należałoby określać takim mianem ?Żyjemy XXI wieku,a nie w feudaliżmie.Używanie określenia ,,GAWIEDŻ" jest niegrzeczne i poniża ludzi jako społeczęństwo.ktoś kto użył takiego określenia,pytam :Czy jest szlachcicem ?.Posiada włosci ?Bo ktoś też odpowie,że posiada: ,,gospodarstwo hojne , cztery koty do roboty i dwie myszy dojne.A herb to może ma taki:Koza , a w rogach skrzyżowane dwie miotły.Mieszkańcy Iłży też są w posiadaniu internetu,śledzą Wasze wypowiedzi.też bym się czuł urażony takim mianem.Na miejsce rekonstrukcji historycznej przybyli mieszkańcy tej miejscowości jak i ludnośc okoliczna,zdaleka i zbliska.ONI okazali rekonstruktorom uszanowanie i poszanowanie dla tego co robią !A więc i tym ludziom też należy sie szacunek i poważanie w Waszych postach.Na koniec mojego postu chcę dodać,że jest jeszcze jedna rekonstrukcja KOCK - SEROKOMLA w 1 pażdziernika.Nie chciałbym aby po tej rekonstrukcji wywiązały sie ,,słowne bitwy" na stronach ODKRYWCY jak to miało miejsce odnośnie REWOLTa - IŁZA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.