Skocz do zawartości

Mapy - jak ktoś chce

Grzechotnik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wrzucę to też tu dla porządku.
Informuje szanownych kolegów, iż na skutek upierdliwego wiercenia dziury w brzuchu przez pewnych hmmm kolegów, zabieram się w sobotę albo w niedzielę do zgrywania swego zbioru map. A, że drugi raz nikt mnie szybko do tego nie namówi więc ogłaszam wszem i wobec, że skoro i tak mam zarwany dzień piękny, więc jeśli ktoś chce to i tak mi już wszystko jedno więc mogę zgrać więcej kompletów.

Na stanie są:

WIGi 100 - jakieś 272 pliki (niektóre napewno się powtarzają) skany w kolorze, pliki zapisane część w jpg, część w png (110 sztuk)
WIGi 25 - niestety tylko trochę
WIGi 300 - też trochę jest
Sztabowe wojskowe wydane w latach 80 w skali 1:50000, praktycznie cąły kraj łącznie ponad 900 plików, brakuje do całości tylko 10 kwadratów, skany w skali szarości, zapisane w png, średnio plik ma 8-12 MB, a rozmiar to 5/5,5 tys pikseli, łacznie to 15 CD.
Wojskowe austryjackie 200 z lat 1890, skany w kolorze, są wszystkie wydane a obejmujące obecną Polskę
Niemieckie Karte des Deutschen Reiches w skali 1:100tys trochę jest ale jeszcze nie posortowane i dokładnie opisane, obejmują Prusy, Mazury, Śląsk Poznań.
Trochę innych niemieckich, Messtischblätter, Grossblatter, trochę starych historycznych, trochę operacyjnych z regionów różnych, kilka austryjackich 75, itd itd
W sumie łącznie wszytko to 13 GB około 22-25 CD

Teraz o kosztach :-(((:
Płyty - sam decydujesz jakie, tani badziew czy zgrywać na coś lepszego, piwo dla zgrywającego za godzinę pracy w dniu wolnym słonecznym, czyli dwa za całość (a-co) w końcu potrzebuje kalorii by zmieniać płyty :-))), i koszt wysyłki to także sprawa odbiorcy oczywiście.

Uprzejmie informuje, że nie posiadam nagrywarki DVD więc z tego powodu ma moc przerobowa jest wysoce ograniczona i wynosi 10-12 płyt na godzinę czyli komplet zgram w dwie, dlatego też niezbyt mam możliwości przeszukiwania i zgrywania poszczególnych kwadratów, no ale jak trzeba to się zmuszę.
Napisano
Gdybyś mógł wrzucić mi setki... byłbym bardzo wdzięczny. W zasadzie interesują mnie tylko mapki z pn-wsch Polski i z Białorusi, ale rozumiem, że ciężko będzie Ci przebrać...

Daj znać jak mogę Ci pomóc. I ile chcesz kasy.

Pozdrawiam
KRzysiek
Napisano
Ja też posiadam sporo map, głównie austro węgry (ok 200 części)mapa polski z XVIII wieku z zaznaczonym I rozbiorem polski, wigi 100. Mogę sie nimi powymieniać za inne (scany)
Napisano
Aha Panowie piszcie do mnie na priv ale podajcie nicka jakiego używacie bo się gubić powoli zaczynam.

Sprawa wysyłki płyt wygląda tak
Nagrywam płytki, sprawdzam i pakuje w sztywne pudełko plastikowe na 25 CD, potem w kartonik i wysyłam.
Napisano
http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,28783;core.html?filtr=0,0&x=nowinki,10,28783&rfbawp=1149858488.033&ticket=7556073566674930Yjlmcxj3c46Nmqz2duxeE1pvkjfhkpQLZrnbZ44oZUuRIlW1cSgOiSskSjSx44J32gmKv2XNrkVObpOEE6e%2FAudYS05eWRJ19DYfMXAakSs%3D
Napisano
Spojrzałem na ten link i stwierdzam że debilizm goni debilizm
Możesz kupić bez zezwolenia broń czarnoprochową - ale nie możesz kupić prochu
Możesz kupić wykrywacz - ale jedyne co możesz to powiesić go sobie na ścianie
i możesz pójść siedzieć na rok za posiadanie nagrywarki

Jak rany chyba Smoleń miał rację - trzeba zrobić ściepe narodową i kupić bombe atomową po czym zostawić ją na Wiejskiej bo chyba inaczej normalnie w tym kraju już nie będzie.
  • 3 weeks later...
Napisano
Dziś nagrałem i wysłałem ostatnie mapy, jeśli do kogoś nie dojdą dyski do środy to dajcie znać bo znaczy to, że was pominąlem w tym wszytkim, a nie chće by na mnie ktoś psy wieszał ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie