Skocz do zawartości

A to Polska własnie........

okejos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja chyba zacznę płakać... To nie pierwszy taki nius, jeśli tak to mozna nazwać. Kiedyś chyba Wiadomości TVP przeprowadziły ankietę na temat daty o podobnej wadze w naszej historii co 1 sierpnia 1944r (wybuch Powstania Warszawskiego :))))) ), wyniki mozna porównać z opisanymi wyżej. Niestety coraz częściej się słyszy, że Polacy, szczególnie młodzież (ja reprezentuję tą ormalną" :))) młodzież) mają gdzieś" co było lata temu... Jednak na szczęście są tacy, których widok pola bitwy, starej wioski itp. itd. wprawia w nastrój zadumy. Pozdrawaim, Łukasz
Napisano
No cóż teraz młodzież wychowuje się na pedałach błażeja. Gdzie te kluby pancernych? (czy jak to się wtedy nazywało). Aż łza się w oku kręci.
Napisano
to my, świadomi tej daty, powinniśmy zachowqać ją na zawsze w sercach, a prostacy tacy jak ten ochroniarz niech sie douczą, przykre jest to że świadomość ludzi w polsce signęła dna.
Napisano
No cóż nastały czasy pogoni za pieniądzem,wysyłania próżniackich pozdrowień SmS-owych oraz oglądania kiczowatych programów sensacyjno - rozrywkowych na kanałach Polsatu a zwłaszcza TVN (Big Brother,Bar,Tylko Miłość - czy coś takiego, istny komercyjny kicz,Nie dowiary zwłaszcza)
Napisano
niestety sa ludzie i parapety.....Warszawiacy z krwi i kosci ktorych bliscy walczyli i zgineli w Powstaniu napewno o dacie 1.08 godz W......niezapomna !!!
Napisano
śmiech przez łzy
Ejże, a może ten dziennikarz nieco przesadził?
to było dosyć skomplikowane pytanie,
mógł np. spytać o głębie utworów panpajaca Wiśniewskiego,
albo edukacyjną wartość Niedzielnej Biesiady w TV?
Pozdrowienia
Napisano
taa i dla ułatwienia wydawać odgłosy paszczą albo chodzić z mp i w hełmiee :)
Napisano
Ależ Misiowie Drodzy. Jak niektórzy z Was wiedzą jestem Warszawiakiem dosyć długo, od urodzenia. Z mojej rodziny w Powstaniu (01.08.1944 dla niektórych) zginęło 8 osób. W dzisiejszej Warszawie ludzi których rodzice się tu urodzili jest może 10%. Reszta to (jak mówi prywatnie mój ulubiony dziennikarz ) hamstwo i awans społeczny". Ja to widzę na codzień, szczególnie na jezdni (kierowcy), w urzędzie (tam ich najwięcej), w zarządzie W-wy, na moim osiedlu, w pracy (hłe hłe), etc, itp. Jak zwykle, jeden dostaje stanowisko a potem ściąga dziesięciu swoich.
Cytat :
Po cholerę obciążać głowę jakimiś bzdurnymi datami z historii. W szkole z historii miałem piątkę! Powstanie ! A po cholerę WAM było Powstanie, tyle WAS zginęło.

Facio jest pułkownikiem i dyrektorem w MON. Mieszka w Warszawie u siostry (mieszkanie służbowe wynajmuje studentom), pochodzi z pod Wrocławia.
Historia finansowania warszawskiego metra jest przykładem teorii : Kto rządzi w Warszawie. ):
Napisano
Nie chcę się tu wdawać w wielką politykę,ale nie tyle pytanie a cała gazeta jest tendencyjna, skrajnie nacjonalistyczna.
Pytanie mogli zadać, ale jak ich znam odpowiedzi już mieli własne.
Pozdrawiam
mac
Napisano
do Mac'a: Jeżeli nie chcesz wdawać się w wielką politykę, to nie oceniaj też tego , czy gazeta jest taka czy owaka - skrajny nacjnalizm to mocne wyrazenie i chyba nie do końca je sobie przemyślałeś - jezeli uważasz ,że mieli gotowe odpowiedzi to wyskocz z sitkiem" na ulicę i sprawdz jakie ty otrzymasz odpowiedzi - mogą cię deko" załamać. Ale oczywiście pełny obiektywizm prezentuje 1 TVP i tam możesz się podbudować pełną prawdą historyczną
Napisano
Do Gustava. Sorki, ale nie ja to wymyśliłem że takie pisma są jeszcze nazywane: skrajnie prawicowe", adykalnie prawicowe", arodowościowe" itp. Jeśli chodzi o Datę 1 sierpnnia to jestem pewien że z grona moich znajomych nie ma osoby która by nie łą czyła tej daty z powstaniem. Na pewno są osoby szczególnie z młodego pokolenia które tej daty nie znają, lub mylą. Ale chyba przyznasz że nie jest tak jak sugeruje gazeta że NIKT tej daty nie zna. Proponuję zatem przeprowadzić sondę co wydażyło się 2-go września, będzie ciekawiej.
Pozdrawiam
mac

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie