leszek01 Napisano 25 Styczeń 2008 Napisano 25 Styczeń 2008 Bodziu to fotka TK-S.Czy udało Ci się uzyskać jego zgodę na umieszczenie jej na forum?Pozdrawiam Leszek.
bodziu000000 Napisano 25 Styczeń 2008 Autor Napisano 25 Styczeń 2008 A czy któreś z tysięcy zdjęć zamieszczonych na forum (nie tylko przez moją skromną osobę), a wziętych z aukcji internetowych miało takie pozwolenie?Przecież umieszczamy je tutaj nie dla zysku (przynajmniej ja), ale dla pogłębienia wiedzy na temat naszego uzbrojenia we wrześniu 1939r.
njorl Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Zdjęcie zdjęcia nie za duże, ale za to cała gromadka - ja się doliczyłem 3 ciągników i 1 Boforsa:)Wg opisu Bydgoszcz 12.09.1939.Pozdr.,MJU
Jendrass Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Czy mi się wydaje czy na drugim planie stoją kolejno ciężarówki (Ursus)potem Fiaciki 508 (?!) i odpiero później (najblizej piechoty) C2P. Super zdjecie, a te pagróki w tle dość charakterystyczne, może dało by się rozpoznać jednostkę. Pagórki - to może rzeszowszczyzna, moze to jakis dywizjon rozpoznawczy ?! a może 10 BKZmot :) Ci Panowie oficerowie na pierwszym planie - duży luz widze, mimo że jakaś szyszka przygląda sie piechocie.
jotes Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Drugie zdjęcie z tej samej (?) jednostki jest w wątku Artyleria '39".
Gebhardt Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 Piechota to raczej nie jest ze wzgledu na dlugie buty vel saperki. Moze byc artyleria plot (przynajmniej jeden nosil rogatywki zamiast beretow) a moze saperzy - jakos nie widze na zdjeciu armat a te na ogol eksponowano na pierwszym planie na tego rodzaju imprezach. Luz wsrod oficerow - moze dlatego ze dowodca sprawdza szyk/wyglad przed sama impreza?
tokaan Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 na zdjęciu Bodziu000000 2008-02-16 09:28:00 w rowie obok C2P zmotoryzowana taczanka(?, czyli nasz łazik z podstawą?Czy Bodziu zdjęcie to jest z jakiejś aukcji? Jeśli tak, to poproszę link - może będzie w lepszej rozdzielczości.PozdrawiamT
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.